gefeliciTAART.nl - Black Friday

Wil je er even tussenuit met je gezin? Genieten van een paar dagen vakantie in het buitenland? Ontdek nu tips hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie gaat met je gezin. Ongeacht of je gezin nu uit 3, 4 of 6 personen bestaat, deze tips voor een low budget vakantie zijn voor iedereen toepasbaar.

 

Waarheen op vakantie met kinderen?

De eerste vraag die je moet beantwoorden is waar je naar toe wil gaan met je kinderen. De keuze voor een bestemming ligt aan de leeftijd van de kinderen, je budget, de reistijd en andere eisen die je stelt. Een verre bestemming hoeft niet per se duurder te zijn dan een vakantie in eigen land of in een buurland. Een weekje weg in een bungalow kan je al gauw honderden tot zelfs duizend euro of meer kosten, zeker in het hoogseizoen. Vergelijk je dit met een retourtje naar bijvoorbeeld Turkijke of Bali dan zie je dat je in sommige gevallen amper meer geld kwijt bent.

Voordat je dus gaat kijken naar een bestemming is het goed om al je wensen en eisen op papier te zetten. Houd daarbij ook rekening met welk vervoermiddel je wil reizen. Ook dat kan een rol spelen als het op de kosten aankomt.

Hoe ga je zo goedkoop mogelijk op vakantie met je gezin voorbereiding

Hoe ga je zo goedkoop mogelijk op vakantie met je gezin?

Bij het beantwoorden van de hierboven gestelde vragen kun je onderstaande tips ook meenemen om een goedkope, maar leuke vakantiebestemming voor het hele gezin te vinden.

 

1. Boek je vakantie buiten het hoogseizoen

Tijdens schoolvakanties en vooral in de zomer zijn vakanties gewoon hartstikke duur. Als het enigszins kan plan dan je vakantie buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties om. De minst populaire vakantiemaand is november, ideaal dus om in deze maand op vakantie te gaan. Nadeel is natuurlijk wel dat je dan eerder voor een verre bestemming moet kiezen als je een beetje wil genieten van lekkere temperaturen. In andere gevallen kun je eerder kiezen voor een avontuurlijke vakantie binnen Europa.

 

2. Boek vliegtickets zo vroeg als mogelijk

Moest je vroeger nog voor het boeken van tickets naar een reisbureau, tegenwoordig kun je een heleboel zelf regelen. Dat geldt ook voor de aanschaf van vliegtickets. Houd er wel rekening mee dat tickets zo vroeg als mogelijk geboekt moeten worden om van prijsvoordeel te profiteren. Last minute tickets zijn natuurlijk ook een optie, maar vergen veel meer planning als je reist met kinderen.

 

3. Kies een goedkope bestemming

Sommige landen zijn nu eenmaal goedkoper dan andere. Kies dus voor een gezinsreis voor een goedkope bestemming en kijk vooral verder dan de populaire bestemmingen zoals Frankrijk en Spanje. Alhoewel Spanje soms redelijk goedkoop is. Leuke bestemmingen voor kinderen zijn onder andere Kroatië, Macedonië, maar ook Portugal en Italië (Rome) zijn leuk voor kids.

 

4. Kies voor budgetvriendelijk vervoer

Met de torenhoge benzineprijzen is een autovakantie met kinderen niet altijd de goedkoopste keuze. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je kinderen tijdens de rit bezig moet houden, genoeg pauzes in moet plannen enz. Het is dus goed zoeken en met elkaar vergelijken om te zien of je beter met de auto, bus, trein of het vliegtuig op vakantie kunt gaan.

Overigens geldt voor vliegvakanties vaak dat je een all in prijs krijgt. Dat wil zeggen dat de prijs die je ziet inclusief hotel is. Vaak heb je dan ook nog de keuze uit hotel met half of zelfs vol pension.Booking.com

 

5. All inclusive vakanties

Kinderen hebben eigenlijk helemaal niet zo veel nodig om volop te kunnen genieten. Daarom is een all inclusive vakantie met je gezin een goed idee. Op die manier weet je zeker dat er geen extra kosten bijkomen. Bij een all inclusive vakantie zit namelijk al het eten (en drinken) bij de prijs inbegrepen. Vaak zijn all inclusive vakanties op resorts die heel uitgebreid zijn, zodat er ook voldoende vermaak is voor de kinderen, terwijl jij ook even tot rust kunt komen.

 

6. Hotel of appartement

Afhankelijk van je bestemming kan het handig zijn om verblijf in een hotel of een appartement met elkaar te vergelijken. Bij een hotel heb je wel veel meer service, maar vooral met een gezin met wat oudere kinderen of meer kinderen moet het hotel wel de beschikking hebben over familiekamers. In een appartement moet je veel meer zelf regelen, maar heb je ook net wat meer ruimte ter beschikking. En bovendien kun je in een appartement zelf koken, wat in sommige gevallen voordeliger is. Al is dat laatste wel afhankelijk van de bestemming, want soms is uit eten gaan goedkoper dan zelf koken als je op vakantie bent.

 

7. Huur een camper

Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Wil je je niet vastpinnen op een bepaalde bestemming? Dan kun je de huur van een camper overwegen. Op die manier ben je flexibel tijdens het reizen met je gezin en kun je vaak veel meer zien dan dat je kiest voor een bepaalde vakantiebestemming.

 

8. Hou aanbiedingen in de gaten

Heel veel reisaanbieders hebben speciale aanbiedingen. Je moet dan wel snel reageren. Sommige aanbieders houden ook fouten op vakantieprijzen in de gaten en daar kun je een alert voor krijgen. Soms zitten er zelfs vliegtickets van een paar euro bij. Het is wat lastiger met plannen vooral als je met kinderen reist, maar zeker een aanrader om in de gaten te houden als je zo goedkoop mogelijk op vakantie wil met je gezin.

 

9. Vliegen vanaf een andere luchthaven

Schiphol mag dan de grootste luchthaven zijn, maar dat is niet altijd de goedkoopste optie. Soms is het voordeliger om vanaf Eindhoven of Rotterdam te vertrekken. In sommige gevallen loont het zelfs om

 

Zoals je ziet is het heel goed mogelijk om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan met je gezin. En daarvoor hoef je echt niet in eigen land te blijven. Sterker nog: soms is het buitenland zelfs goedkoper dan een vakantie in eigen land.

Waar ga jij dit jaar naar toe met je gezin?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel5x kidsproof wandelingen door de Franse Alpen
Volgend artikelMijn kind werd geplaagd omdat hij geen merkkleding droeg

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in