gefeliciTAART.nl - Black Friday

Lees hier alles wat je moet weten over kinderbijslag 2020 wanneer uitbetaald, hoogte en leeftijd. Ontdek of je recht hebt op kinderbijslag, hoeveel kinderbijslag je krijgt en hoe de kinderbijslag bepaald wordt.

 

Kinderbijslag 2020 wanneer uitbetaald, hoogte en leeftijd

Elk jaar wordt de kinderbijslag 4x uitbetaald. Wanneer je in aanmerking komt voor kinderbijslag is afhankelijk van wanneer je kind geboren is en de uitbetalingsdatum. In principe hoef je kinderbijslag maar 1x aan te vragen. Voor je volgende kind krijg je automatisch kinderbijslag.

Wanneer wordt kinderbijslag 2020 uitbetaald?

Als je kinderen hebt is het handig om te weten wanneer je de kinderbijslag kunt verwachten. Inmiddels zijn de data van uitbetaling kinderbijslag bekend. In 2020 kun je op de volgende data de kinderbijslag verwachten:

 • 2 januari 2020: kinderbijslag over het vierde kwartaal 2019
 • 1 april 2020: kinderbijslag over het eerste kwartaal 2020
 • 1 juli 2020: kinderbijslag over het tweede kwartaal 2020
 • 1 oktober 2020: kinderbijslag over het derde kwartaal 2020

Zoals je kunt zien wordt de kinderbijslag altijd achteraf betaald.

Kinderbijslag 2020 wanneer uitbetaald hoogte en leeftijd 2

 

Hoeveel kinderbijslag krijg je?

Kinderbijslag is niet afhankelijk van je inkomen. Wel bepaalt de leeftijd van je kind hoeveel kinderbijslag je krijgt. Kinderbijslag krijg je vanaf de geboorte tot het moment dat je kind 18 wordt. Dan krijgt je kind alleen nog 1x kinderbijslag over het laatste kwartaal waarin je kind 17 was. Vanaf 1 juli 2019 zijn de bedragen van kinderbijslag omhoog gegaan. In 2020 krijg je de volgende bedragen voor kinderbijslag:

€ 221,49 van 0 t/m 5 jaar

€ 268,95 van 6 t/m 11 jaar

€ 316,41 van 12 t/m 17 jaar

Deze bedragen kunnen afwijken onder bepaalde omstandigheden. Als je bijvoorbeeld een gehandicapt kind hebt dat (tijdelijk) elders moet wonen, dan kun je in aanmerking komen voor dubbele kinderbijslag.

 

Bijverdienen en kinderbijslag

Handig om te weten: tot je kind 16 jaar oud is maakt het niet zo veel uit hoeveel het bijverdient. Jij krijgt gewoon de bovengenoemde bedragen uitbetaald als kinderbijslag. Als je kind 16 en 17 jaar oud is, mag je kind niet meer dan € 1296 netto per kwartaal bijverdienen.

Als je kind meer verdient, dan heb je geen recht meer op kinderbijslag. Geef dit op tijd door aan de Belastingdienst. Let op: deze bedragen worden elk jaar in oktober aangepast, dus hou hier rekening mee. Voor de zomervakantie geldt een iets hoger bedrag, maar ook hier moet je dus goed mee opletten.

 

Voor wie is kinderbijslag?

Kinderbijslag is in eerste instantie voor alle ouders met een kind. Kinderbijslag krijg je ook als je een alleenstaande ouder bent. Daarnaast kom je in de volgende situaties ook in aanmerking voor kinderbijslag:

 • Je hebt een kind geadopteerd
 • Je hebt een stiefkind
 • Er is sprake van een pleegkind
 • Je verleent intensieve zorg aan een ander kind

 

Waarom krijg je kinderbijslag?

Kinderbijslag is eigenlijk een hulpmiddel om je te helpen met de opvoeding van je kind. Waar je de kinderbijslag aan besteed bepaal je uiteindelijk zelf. Dit zijn de meest voorkomende uitgaven waaraan de kinderbijslag besteed wordt:

 • Kleding/kleedgeld voor de kinderen
 • Speelgoed/cadeau of iets extra’s voor het kind
 • Sparen (rijbewijs, studeren)
 • Uitstapjes
 • Schoolbenodigdheden

Verder gaat de kinderbijslag naar: boodschappen, energierekening, afbetalen schulden en belastingen. Veel ouders kiezen ervoor om het geld te verdelen, zodat bijvoorbeeld een deel besteed wordt en een deel gespaard. Natuurlijk is dat helemaal aan jezelf, maar besef wel dat kinderbijslag eigenlijk gewoon bedoelt is om aan je kind te besteden.

Wat doe jij met kinderbijslag?

Kinderbijslag 2020 wanneer uitbetaald hoogte en leeftijd 1

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips om kinderfoto’s te bewaren
Volgend artikelEen gezond ontbijt voor het hele gezin maak je zo

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in