gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als gezin kun je niet zonder verzekeringen. Van een aansprakelijkheidsverzekering tot een inboedelverzekering: je bent jaarlijks honderden euro’s kwijt aan verzekeringen. Wil jij ook besparen op je verzekeringen? Lees dan snel verder en ontdek tips om tientallen euro’s te besparen op je verzekeringen.

 

Waarom je niet zonder verzekeringen kunt

Verzekeringen heb je in alle soorten en maten. Je kunt deze afstemmen op je eigen leven en omstandigheden. Of je nu alleenstaande ouder bent of gewoon een partner hebt, je kunt niet zonder verzekeringen. Een verzekering is namelijk een soort van financiële zekerheid in het geval van schade, zowel materieel als lichamelijk. Omdat schades al dan niet door jezelf, je partner of kind veroorzaakt al snel in de duizenden euro’s kunnen lopen en de meeste mensen dit geld niet zomaar op kunnen hoesten sluit je bij voorbaat verzekeringen af.

 

Tips om tientallen euro’s te besparen op je verzekeringen

Het voordeel van een verzekering is dat je voor een paar tientjes per maand goed verzekerd bent. Mocht er dan iets gebeuren dan kan schade gewoon betaald worden en heb je er geen omkijken meer naar. Hoe meer verzekeringen je hebt hoe meer uitgaven je hebt. Je kunt deze uitgaven alvast beperken door te kiezen voor een vergelijkdirect.com.

Door meerdere verzekeringen af te nemen kun je tot maar liefst 15% besparen op het totaalbedrag. Dat komt neer op maximaal 2,5% per verzekering. Dat lijk weinig, maar daarmee kun je per jaar al snel tientallen euro’s besparen.

Maar je kunt nog meer doen om te besparen op je verzekeringen

  • Kijk welke verzekeringen je echt nodig hebt voor jou en je gezin. Voor je huis is het raadzaam om sowieso een inboedelverzekering af te sluiten. En voor gezinnen loont het vaak ook om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ben jij afhankelijk van een fiets als vervoersmiddel? Dan zou je ook kunnen kijken naar een fietsverzekering. Hou bij de overweging om al dan niet voor een verzekering te gaan rekening met je eigen financiële middelen. Soms is het voordeliger om iets zelf te bekostigen in plaats van te verzekeren.
  • Vergelijk elk jaar de verzekeringen met elkaar: vaak loont het om over te stappen. Heb je geen zin in al deze rompslomp? De website vergelijkdirect.com doet al het werk voor jou. Je meldt je aan en zij vergelijken dan alle verzekeringen voor jou. Daarbij nemen ze ook telefonisch contact met je op om je hierbij te helpen. Je krijgt direct de voor jou beste aanbiedingen te zien. Aan de hand van het resultaat kun je zelf de alles in 1 verzekering afsluiten of zij helpen je daarbij. Daarnaast doen ze dit ieder jaar opnieuw, zodat je gegarandeerd elk jaar het meeste voordeel haalt uit de verzekeringen.
  • Lees de kleine lettertjes van je verzekering goed. Vaak zijn mensen dubbel verzekerd, zonder dat ze het weten. Een zorgverzekering vergoedt bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland tot bepaalde hoogte. Dat kan dan weer geld besparen op je reisverzekering.
  • Verandert er iets aan je situatie? Pas je verzekering dan zo snel als mogelijk aan.
  • Let op dat je niet te hoog verzekerd bent. Het heeft geen nut om een inboedelverzekering af te sluiten voor 100.000 euro terwijl je inboedel nauwelijks 20.000 euro waard is. Door het te verzekeren bedrag aan te passen kun je direct geld besparen.
  • Sommige verzekeringen zijn gebonden aan de leeftijd van je kind. Op het moment dat je kind 18 wordt valt het vaak niet meer onder jouw verzekering. Vergeet dus niet om ruim op tijd te kijken naar alternatieven.
  • Als het financieel haalbaar is kun je de premie jaarlijks betalen in plaats van elke maand. Veel verzekeraars geven als dank hiervoor vaak nog wat extra korting. En alle kleine beetjes leveren ongemerkt toch tientallen euro’s besparing per jaar op.

 

Wil je meer tips hoe je als gezin kunt besparen? Lees dan snel hier verder.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZo organiseer je het perfecte schooluitje
Volgend artikelDIY unieke wanddecoraties maken

3 REACTIES

  1. We hebben pas alles weer nagelopen. Alle verzekeringen nu onder één paraplu wat ook weer voordeel oplevert! Toen ik aangaf dat het elders voordeliger kon hebben ze een nieuwe maandbedrag voorgesteld. Het kan echt lonen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in