gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zijn je kinderen uitgekeken  op hun speelgoed? Is het tijd om de kamer weer eens op orde te krijgen? Met deze tips om speelgoed te verkopen ruim je niet alleen op, maar vul je ook nog eens de (gezamenlijke spaarpot aan).

 

Speelgoed uitzoeken

Zo nu en dan is het nodig om het speelgoed van je kind uit te zoeken. Vooral na een verjaardag, de feestdagen of een spurt in de ontwikkeling moet je alle speelgoed kritisch nalopen. Bij het uitzoeken van speelgoed moet je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Kun je het speelgoed bewaren voor een eventueel broertje of zusje?
 • Of is het tijdloos speelgoed dat je in een doos op kunt bergen (Barbies, Lego, Playmobil) om later aan je kind mee te geven?
 • Is het speelgoed verkoopbaar?
 • Kun je het speelgoed voorlopig opruimen en je kind later weer geven (rouleren van speelgoed)?
 • Kun je met het speelgoed een ander kind blij maken?

Tips om speelgoed succesvol te verkopen 1

 

Speelgoed voor de verkoop

Heb je waardevol of zo goed als nieuw speelgoed? Dan kun je dit speelgoed verkopen. Voor je het speelgoed verkoopt moet je het natuurlijk schoon en stofvrij maken. Controleer ook direct of het speelgoed nog helemaal intact is en of alles werkt. Mocht dit niet het geval zijn, geef dit dan in elk geval aan bij de verkoop.

 

Tips om speelgoed te verkopen

Heb je eenmaal een leuke stapel met speelgoed om te verkopen? Met deze tips kun je speelgoed succesvol verkopen:

 • Zorg dat het aangeboden speelgoed schoon en stofvrij is
 • Maak minimaal 3 foto’s van het speelgoed om daarmee te adverteren. Hoe meer foto’s hoe groter de kans dat je het verkoopt en er een leuke prijs voor krijgt
 • Houd er rekening mee dat mensen altijd afdingen. Zet je vraagprijs daarom iets hoger. Natuurlijk hoef niet akkoord te gaan met onzinbiedingen. Vaak proberen mensen het, maar jij weet wat het waard is. Reken op ongeveer 1/3 – ½ van de originele aankoopprijs. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het speelgoed zelf.
 • Bied je speelgoed online aan? Beschrijf het speelgoed dan zo nauwkeurig mogelijk. Vergeet ook niet om eventuele gebreken op te sommen. Hoe beter je omschrijving, hoe groter de kans dat je snel verkoopt
 • Bied kopers online de mogelijkheid om (klein) speelgoed op te sturen. Vermeld daarbij ook de bijkomende verzendkosten
 • Heb je de originele verpakking en/of handleiding nog? Nog beter! Vergeet deze vooral niet op de foto te zetten

 

Online speelgoed verkopen

Er zijn verschillende manieren om online speelgoed te verkopen. De meest bekende is Marktplaats. Het aanbod op Marktplaats is echter heel groot. Grote kans dat als je niet iets bijzonders hebt, dat het dan in de grote massa van advertenties verloren gaat. Daarom is het belangrijk om met je advertentie op te vallen en de prijs redelijk te houden.

Een andere manier om online speelgoed te verkopen is via Facebookgroepen. Dat kunnen verkoopgroepen zijn, maar ook mamagroepen. Kijk vooral naar verkoophoeken bij jou in de buurt. Dan is de kans het grootst dat je slaagt.

 

Kies voor Vinted

Geen nieuw platform, maar inmiddels met veel meer mogelijkheden. Op Vinted kun je niet alleen kleding aanbieden, maar ook speelgoed. Zeker een leuke manier om speelgoed van je kind te verkopen.

 

Offline speelgoed verkopen

Gelukkig hoef je speelgoed niet alleen online te verkopen. Er zijn ook diverse manieren om je speelgoed offline aan de man te brengen. Kijk daarvoor eens in jouw stad of dorp voor een rommelmarkt. Het leuke daaraan is dat je je kind erbij kunt betrekken. Dat is goed voor je zoon of dochter, want zo leert je kind ook de waarde van geld.

Behalve rommelmarkten is er elk jaar ook Koningsdag. De perfecte dag om geld te verdienen met de verkoop van speelgoed en andere dingen. Neem ook direct te klein geworden kleding van je kind mee om deze te verkopen. Er zijn trouwens nog heel veel andere leuke manieren om geld te verdienen tijdens Koningsdag. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kind om een extra zakcentje te verdienen.

Tips om speelgoed succesvol te verkopen 2
Mijn eigen kinderen met speelgoed dat ze verkochten. Foto is niet zo scherp, aangezien ik toen nog geen high tech camera had 😉

 

Speelgoed ruilen

In plaats van speelgoed te verkopen kun je ook proberen om het speelgoed te ruilen. Dit kan zowel op Marktplaats als op Facebook. Daarnaast kun je ook met een aantal ouders een ruilmiddag organiseren. Zo raak je speelgoed waarmee jouw kind niet meer speelt kwijt en krijgt jouw kind ‘nieuw’ speelgoed.

 

Speelgoed voor het goede doel of een ander kind

Misschien vind je het alle moeite niet waard om speelgoed van jouw kind te verkopen. Dan kun je dit speelgoed doneren. Vooral met de feestdagen zijn er talloze goede doelen die speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen. Natuurlijk kun je ook in je eigen omgeving kijken naar kinderen die minder hebben dan jouw kind. De dankbaarheid en lach van een kind is vaak meer waard dan geld. Door het speelgoed samen met je kind te doneren leer je je kind bovendien een belangrijke les: van geven wordt je namelijk zelf heel blij.

Wat doe je met de opbrengst van verkocht speelgoed?

Als je eenmaal al het speelgoed verkocht hebt, dan heb je misschien een leuk bedragje bij elkaar gespaard. Dit doen andere ouders met de opbrengst van verkocht speelgoed:

 • In de spaarpot van de kinderen. Het speelgoed was van hun, dus zij bepalen wat ze ermee willen kopen
 • Een deel gaat naar de kids, een deel wordt apart gehouden
 • Kinderen bepalen een leuk spaardoel (duurder cadeau zoals bijvoorbeeld een Nintendo Switch)
 • Kleine bedragen mogen ze zelf bepalen wat ze ermee doen, grotere bedragen gaat in overleg of wordt apart gehouden
 • Leuk uitstapje voor het hele gezin
 • Geld gaat niet naar de kinderen, maar wordt wel voor de kinderen gebruikt
 • Ander speelgoed kopen in overleg met de kinderen
 • Aanvulling op zakgeld van de kinderen

 

 

Heb jij wel eens speelgoed verkocht en waarmee (online, zo ja, welk platform heb je gebruikt of was het juist offline)?  

SpeelgoedSpeelgoed

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDat is leuk: een gepersonaliseerd kraamcadeau
Volgend artikelCo-sleeping met je baby veilig?

8 REACTIES

 1. Als er toch weer eens rommelmarkten georganiseerd mogen worden trek ik de hele zolder en garage leeg… tjongejonge wat een overtollige spullen kan een gezin hebben

 2. Leuke tips, alleen lukt de verkoop hier meestal niet. Daardoor blijven de spullen nog lang in huis liggen en geef ik het uiteindelijk weg aan iemand die het goed kan gebruiken

 3. Gelukkig wordt er in onze familie de laatste tijd nogal eens een kind geboren. Valt mij op dat sommig speelgoed zoals Lego tijdloos. Wordt door de huidige kinderen enthousiast gebruik van gemaakt.

 4. Pas een garagesale gehad hier in het dorp. Kinderen hebben heel goed verkocht. Ze kwamen zelf met het idee om het geld in een spaarpot te doen en hiermee leuke uitstapjes te betalen. Ik vind het een super idee van ze. Hoe mooi om mooie herinneringen samen te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in