gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het einde van het schooljaar nadert in rap tempo. Voor veel ouders de tijd om leerkrachten te bedanken voor hun inzet het afgelopen schooljaar. Gelukkig hoeft een juffencadeau geen handen vol geld te kosten. Met deze DIY bedankjes voor de juf en meester maak je zelf een leuk cadeautje

 

Waarom een cadeau aan het einde van het schooljaar?

Veel ouders kiezen ervoor om de juf of meester aan het einde van het schooljaar te bedanken. Niet iedereen vind dit nodig, maar als alle ouders het doen, dan kun jij natuurlijk niet achter blijven. Je geeft de juf of meester een kleinigheid als een bedankje voor de inzet en de hulp aan je kind. Leerkrachten zijn vaak ondergewaardeerd en door een klein cadeau te geven laat je jouw waardering blijken.

Leestip: zoete pinguïn traktatie voor school

 

DIY bedankjes voor de juf en meester

Een cadeau voor de juf of meester hoeft echt geen handen vol geld te kosten. Je kunt namelijk ook makkelijk en snel een leuk cadeau zelf maken. Ik verzamelde en aantal leuke tips en ideeën, zodat je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een passende DIY.

 

DIY clipboard voor de juf

Op de blog hipenhot.nl van Judith staat een leuke DIY voor het maken van een clipboard. Altijd handig voor een juf en bovendien is het een low budget cadeau. Je hebt er niet veel voor nodig, kunt het helemaal naar je eigen smaak (of die van de juf) maken en het is ook nog eens heel snel klaar. Oudere kinderen kunnen dit helemaal zelfstandig maken met behulp van de stap voor stap uitleg die op de pagina staat.

DIY bedankjes voor de juf en meester clipboard

 

Duurzaam DIY cadeau voor de juf

Welke vrouw is niet gek op bloemen? Verras de juf daarom dit jaar met een duurzaam DIY cadeau zoals Linda van go-or-no-go.nl heeft gemaakt. De zaden worden gemengd met ponsjes gemaakt van eetbaar papier en in een reageerbuisje gedaan (onder andere te koop bij SoLow). Een leuk kaartje erbij en je hebt een duurzaam cadeau, waarmee de bijenpopulatie geholpen wordt.

DIY bedankjes voor de juf en meester ecologisch cadeau zaden

Cake in een mok

Je kunt de juf ook verwennen met een DIY cake in een mok. Koop net als Linda van fulltimemama.nl een simpele mok. Laat deze door je kind versieren met porseleinstiften. Een apart potje vul je met de droge ingrediënten voor de mugcake. Een kaartje erbij wat de juf verder nog nodig heeft, hoe ze de cake moet bereiden en je hebt een heerlijke DIY afscheidscadeautje.

DIY bedankjes voor de juf en meester cake in mok

 

DIY bloempot met stof

Wil je de juf verrassen met een bloem of een plant? Tover dan de saaie bloempot om in een echte eyecatcher. Op elsarblog.nl legt Elsa stap voor stap uit hoe je met niets meer dan mod podge, schaar en een stukje stof een bloempot omtovert tot blikvanger.

DIY bedankjes voor de juf en meester bloempot

 

Super makkelijk en snel DIY cadeau

Dit is een last minute cadeau voor de juf tip! Koop net als Nora van pingetest.be een klomp. Stop er een plantje in of wat bonbons en verpak dit in doorzichtige folie. Een leuke tekst en of kaart erbij en je hebt een leuk, makkelijk en vooral low budget cadeau aan het einde van het schooljaar.

DIY bedankjes voor de juf en meester klomp

 

DIY bloempot met munt

Nog een leuk idee: koop geen bloempot, maar maak deze zelf. Met de stap voor stap handleiding van Emmy van de blog webkonijn.be lukt dit zeker. En als het net als bij haar de eerste keer niet lukt, dan doe je het gewoon over. Het kost niet veel (pakje klei vind je bij de Action voor minder dan 2,00 euro) en het is een erg leuk en origineel geschenk. Als het potje droog is doe je er een muntplantje in en bedank je voor het uitMUNTende schooljaar.

DIY bedankjes voor de juf en meester DIY bloempot met munt

 

DIY bedankje in fotolijst

Zelf ben ik ook aan de slag gegaan om de meester van mijn zoon te bedanken met een DIY tekst en fotolijst. Mijn kinderen zaten op een Amerikaanse school (toen we in het buitenland woonden) en daarom  is er een Engelse tekst in het fotolijstje te vinden. Je kunt willekeurig welke tekst nemen, zoek er een paar leuke plaatjes of kleurtjes bij. Koop een fotolijst, print de tekst en je hebt een leuk afscheidscadeau en bedankje voor de juf.

DIY bedankjes voor de juf en meester DIY fotolijst

Mocht je nu toch liever de voorkeur geven aan iets leuks kopen, dan vind je hier een aantal leuke cadeau tips.

Wat geef jij de juf of meester aan het einde van het schooljaar?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelGa op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen
Volgend artikelTutorial DIY luiertaart zelf maken

13 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in