gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een zelfgemaakte luiercrème op basis van natuurlijke producten. Heeft je baby last van luieruitslag? Of is er sprake van een schimmelinfectie (volwassene)? Maak dan eenvoudig zelf een DIY luiercrème voor uitslag. Dankzij het gebruik van uitsluitend gezonde ingrediënten met heilzame eigenschappen zal je baby snel verlost zijn van de luieruitslag. DIY luiercrème met kokosolie.

 

Benodigdheden

125 gr Kokosvet/Kokosolie

1 eetlepel Calendula bloemen

1 eetlepel Kamille bloemen

60 gr Shea butter (shea boter)

Optioneel: 1 theelepel zinkoxide poeder

Water

Pan

Zeef (zeer fijnmazig)

Kom of glazen pot

Vork of kleine blender

 

DIY luiercrème voor uitslag maken

  1. Laat de kokosolie in een pan met heet water au bain marie smelten
  2. Voeg de calendula en kamillebloemen toe en laat het geheel minimaal een uurtje boven het hete water intrekken. Controleer tussentijds of er nog voldoende water in de pan is om droogkoken te voorkomen. Zodra de kokosolie een gele kleur heeft gekregen en sterk naar calendula en kamille ruikt kan de pan van het vuur gehaald worden.
  3. Zeef de bloemen uit de olie. Zorg ervoor dat alle zichtbare deeltjes van de bloemen uit de kokosolie verwijdert zijn
  4. Meng de olie met de sheabutter met behulp van een vork of kleine blender tot er een homogene massa ontstaat. Eventueel kan zinkoxide poeder toegevoegd worden om een beter smeersel te maken.
  5. Bewaar de zelfgemaakte luiercrème in een glazen potje

 

Een klein beetje van de crème is meestal voldoende. Deze DIY luiercrème kun je niet alleen voor de baby gebruiken, maar ook voor volwassenen. Het is een natuurlijk middel als je last hebt van schimmelinfecties. Daarnaast kan het scheuren na de bevalling sneller laten genezen (overleg wel even met de verloskundige).

 

Zindelijk maken

Heeft je kind een bepaalde leeftijd bereikt dat hij of zij zonder luiers kan? Dan behoort luieruitslag tot het verleden. Kun je nog wel wat tips gebruiken om je kind sneller zindelijk te laten worden? Met deze 7 tips om je kind zindelijk te krijgen lukt het iedereen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Leuke familiefilms voor Pasen
Volgend artikel10x Leuke Paasweekend uitjes en evenementen met kinderen

1 REACTIE

  1. […] Op de website staan meerdere handleidingen bepaalde make up en verzorgingsproducten zelf te maken. Ik heb bijvoorbeeld een handleiding geschreven voor het zelf maken van lijnzaadgel . Deze gel is bijzonder geliefd onder Curly Girls vanwege de harde cast. Het is een compleet natuurlijke gel, zonder toegevoegde chemicaliën. Daarnaast heb ik al eerder uitgelegd hoe je zelf een natuurlijke gezichtstoner kunt maken. Met het oog op de naderende carnavalsperiode kun je ook heel makkelijk zelf schmink maken. Zoals je ziet maak ik zo nu en dan dingen zelf. Je kunt zelfs voor je baby veel dingen zelf maken. Wat dacht je van deze DIY luiercrème? […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in