Een zelfgemaakte luiercrème op basis van natuurlijke producten. Heeft je baby last van luieruitslag? Of is er sprake van een schimmelinfectie (volwassene)? Maak dan eenvoudig zelf een DIY luiercrème voor uitslag. Dankzij het gebruik van uitsluitend gezonde ingrediënten met heilzame eigenschappen zal je baby snel verlost zijn van de luieruitslag. DIY luiercrème met kokosolie.

 

Benodigdheden

125 gr Kokosvet/Kokosolie

1 eetlepel Calendula bloemen

1 eetlepel Kamille bloemen

60 gr Shea butter (shea boter)

Optioneel: 1 theelepel zinkoxide poeder

Water

Pan

Zeef (zeer fijnmazig)

Kom of glazen pot

Vork of kleine blender

 

DIY luiercrème voor uitslag maken

  1. Laat de kokosolie in een pan met heet water au bain marie smelten
  2. Voeg de calendula en kamillebloemen toe en laat het geheel minimaal een uurtje boven het hete water intrekken. Controleer tussentijds of er nog voldoende water in de pan is om droogkoken te voorkomen. Zodra de kokosolie een gele kleur heeft gekregen en sterk naar calendula en kamille ruikt kan de pan van het vuur gehaald worden.
  3. Zeef de bloemen uit de olie. Zorg ervoor dat alle zichtbare deeltjes van de bloemen uit de kokosolie verwijdert zijn
  4. Meng de olie met de sheabutter met behulp van een vork of kleine blender tot er een homogene massa ontstaat. Eventueel kan zinkoxide poeder toegevoegd worden om een beter smeersel te maken.
  5. Bewaar de zelfgemaakte luiercrème in een glazen potje

 

Een klein beetje van de crème is meestal voldoende. Deze DIY luiercrème kun je niet alleen voor de baby gebruiken, maar ook voor volwassenen. Het is een natuurlijk middel als je last hebt van schimmelinfecties. Daarnaast kan het scheuren na de bevalling sneller laten genezen (overleg wel even met de verloskundige).

 

Zindelijk maken

Heeft je kind een bepaalde leeftijd bereikt dat hij of zij zonder luiers kan? Dan behoort luieruitslag tot het verleden. Kun je nog wel wat tips gebruiken om je kind sneller zindelijk te laten worden? Met deze 7 tips om je kind zindelijk te krijgen lukt het iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge