gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nog op zoek naar een leuke Paasknutsel? Dan kun je dit DIY Pasen Paaskuiken knutselen. Erg decoratief en leuk voor op de Paastafel. Je maakt het paaskuikentje makkelijk en snel met een lege eierdoos, een veer en een klein stukje karton.

 

Pasen

Pasen is de perfecte tijd om quality time met het gezin door te brengen. Veel mensen zijn vanaf Goede Vrijdag tot en met 1e Paasdag (maandag) vrij. Dat betekend een lang weekend waarin je alle tijd hebt om leuke dingen te doen met je kind. Na het Paasontbijt op school kun je je als moeder even richten op je kinderen. Thuis kun je genieten van een heerlijke Paasbrunch, tenminste, als de kinderen meewerken en je even wat langer laten slapen.

Bij Pasen hoort natuurlijk ook Paaseieren zoeken. Natuurlijk kun je de eitjes gewoon in huis of in de tuin verstoppen, maar het kan ook anders. Ik zette 15 leuke alternatieven voor Paaseieren zoeken op een rijtje.

 

DIY Pasen Paaskuiken knutselen

Wat is er leuker dan aan tafel te zitten met heerlijke zelfgemaakte cupcakes en Paasdecoratie die je samen met je kind hebt gemaakt? Een bos tulpen als blikvanger op tafel en je bent klaar om te genieten van je ontbijt of brunch.

 

Benodigdheden

Lege eierdoos

Oranje karton

Veren

Zwarte stift

Gele verf

 

Zo maak je het Paaskuikentje

  1. Knip uit de eierdoos twee doppen (zie foto)DIY Pasen Paaskuiken knutselen 1
  2. De doppen worden op elkaar geplaktDIY Pasen Paaskuiken knutselen 2
  3. Verf de op elkaar geplakte eierdoppen geel. Bij mij lukte dat niet zo heel goed, aangezien de eierdoos van mijn biologische eieren groen is 🙂 DIY Pasen Paaskuiken knutselen 3
  4. Knip uit het oranje karton een snavel die je voorop plakt
  5. Met de zwarte stift kun je dan nog de ogen tekenen
  6. Maak aan de bovenkant een heel klein gaatje en stop hier de veer in. Doe er een druppel lijm bij, zodat de veer mooi op zijn plaats blijft zittenDIY Pasen Paaskuiken knutselen

Het Paaskuikentje is klaar om als decoratie op tafel gezet te worden.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10x Leuke Paasweekend uitjes en evenementen met kinderen
Volgend artikelDe lekkerste Moederdag recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in