gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is winter, maar helaas: van sneeuw is nog geen sprake. Dat maakt gelukkig niet veel uit, want sneeuw en een sneeuwpop kun je ook zelf knutselen. Deze DIY sneeuwpop valt extra op door de donkere achtergrond.

 

Knutselen in de winter

Niets zo leuk als de donkere dagen en avonden gezellig met elkaar aan tafel te zitten om te knutselen. Nog leuker wordt het als je voor een bepaald thema kiest. Bij de winter passen natuurlijk sneeuw, sneeuwpoppen, maar ook alles rondom de feestdagen, perfect. Zo kun je bijvoorbeeld deze leuke DIY kaarsenset maken. Niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens heel veilig. Bovendien zorgen de kaarsen voor net wat meer gezelligheid en dat kunnen we allemaal gebruiken in de winter.

 

DIY sneeuwpop knutselen

Sneeuw in Nederland komt niet zo vaak voor. Al hebben we dat in 2021 heel anders ervaren toen ineens het hele land plat lag door een flinke hoeveelheid sneeuw die over het land gevallen was. Alles was ontregelt, OV reed niet meer, het was ijzig koud. Terwijl veel volwassenen hun hoofd schudden en naar oplossingen zochten voor deze overlast hadden kinderen de grootste pret. Van sneeuwpoppen tot heuse iglo’s, ineens kon het allemal gebouwd worden. En dan hebben we het nog geen eens over de schaatspret. Het vroor zo lang en hevig dat alle plassen bevroren. Dus was er naast de pret in de sneeuw ook schaatspret.

Voor de winter 2021-2022 is het tot nu heel anders. Er is al een keer een heel klein laagje sneeuw gevallen, maar daar was verder niets mee te beginnen. Voor veel mensen een opluchting, voor kinderen een domper. Gelukkig hoef je niet te wachten tot er weer sneeuwvlokken uit de hemel vallen om met het thema sneeuw aan de gang te gaan. Je kunt namelijk de leukste knutsels maken, zoals bijvoorbeeld deze DIY sneeuwpop.

Je kunt de achtergrond veranderen, maar juist door te kiezen voor een donkere, nachtelijke achtergrond komen de sneeuwvlokken en de sneeuwpop optimaal tot hun recht.

DIY sneeuwpop knutselen benodigdheden

 

Benodigdheden

1 Vel wit karton/wit papier

Blauwe verf

Witte verf

Kwast

Lijm

Schaar

Potlood

Sneeuwvlokken (optioneel, de mijne komen van de Action)

Kartonnen bord

Zwarte marker

Klein stukje oranje karton of oranje stift

 

 

Zo kun je de DIY sneeuwpop knutselen

Heb je alle materialen verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Begin met het verven van het bord. Dat kunnen ook hele jonge kinderen al doen.

DIY sneeuwpop knutselen bord verven

 

Daarna kun je spatters witte verf op het bord maken. Neem hiervoor een klein beetje witte verf en een heel klein beetje wit water. Meng dit en spat dan de verf op het bord.

Daarna is het tijd om de sneeuwpop op het witte papier te tekenen. Je kunt dit uit de losse hand doen of je maakt gebruik van mijn free printable (DIY sneeuwpop knutselen). Lekker makkelijk en helemaal op maat. DIY sneeuwpop knutselen

Als je de sneeuwpop getekend of geprint hebt wordt deze uitgeknipt

Vervolgens met zwarte marker of een zwarte stift de hoed en bezem zwart kleuren, ogen, mond en knopen tekenen

Nu is het tijd om de sneeuwpop op het bord te plakken

Tot slot kun je her en der nog wat grote sneeuwvlokken plakken

Klaar is de mooie DIY sneeuwpop. Leuk om de kamer op te hangen tijdens de winter

 

DIY sneeuwpop knutselen

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel7 Tips om te voorkomen dat je kind het koud heeft in de winter
Volgend artikelIs je kind dol op vloggen en filmen? Dan is de Tobi 2 regisseurscamera een must

6 REACTIES

  1. Hoe leuk is dit? Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ga het zeker doen in het najaar. Het lijkt me heel haalbaar om te doen met jongere kinderen. Ik ben benieuwd 😊

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in