gefeliciTAART.nl - Black Friday

Om het echte thuisgevoel in huis te creëren, spelen persoonlijke decoraties een erg belangrijke rol. Hierbij kun je  bijvoorbeeld aan knutselwerkjes van jouw kind(eren) of aan persoonlijke foto’s die je op verschillende plekken in huis terug laat komen. Wist jij echter al dat je het knutselen en de persoonlijke foto’s kunt combineren tot een unieke DIY-wanddecoratie?

 

Quarantaine ideeën

Gelukkig is ons leven na het wegvallen van de meeste maatregelen inmiddels weer zo goed als normaal. Toen we echter nog midden in de lockdown zaten, zijn we massaal op zoek gegaan naar (creatieve) dingen om thuis te doen. Eén van de snelst groeiende hobby’s in de lockdown periode is dan ook het zogenoemde diamond painten. Deze ware trend is inmiddels nog niet overgewaaid, maar wordt nog door vele personen in stand gehouden. Het is heel begrijpelijk waarom dat zo is!

Leestip: 50 Tips om kinderen te vermaken in en om het huis

 

Wat is diamond painting?

Een diamond painting doet wel een beetje denken aan de prachtige mozaïek kunstwerken die vroeger de ramen van menig gebouw decoreerden. Met behulp van kleine, gekleurde diamanten maak je als het ware jouw eigen tekening. De kleuren van de diamanten komen namelijk overeen met de kleuren van de afbeelding die je maakt. Iedere kleur, zowel op papier als de diamanten zijn voorzien van een code zodat het duidelijk is waar welke kleur diamant hoort. Door middel van een speciale pen plak je de diamanten op de juiste plaats op het papier.

Doordat diamond painten zo’n grote trend is geworden, vind je hele diamond painting kits in ieder denkbaar onderwerp. Denk hierbij aan prachtige afbeeldingen van een zomers strand tot een set voor de kerst en van een hondenfoto tot een afbeelding van een weiland vol koeien. Wat voor onderwerp jij ook zoekt, er is altijd wel een diamond painting set te vinden.

DIY unieke wanddecoraties maken 1

 

Diamond painting maken met een eigen foto

Door de uitgebreide mogelijkheden qua onderwerpen en de duidelijke uitleg van de werkwijze die als tekst en video op internet staan, is een diamond painting geschikt voor iedereen. Al die onderwerpen zijn erg leuk, maar misschien vind je ze niet persoonlijke genoeg om aan de wand te hangen. Goed nieuws! Zo kun je onder andere hier een goedkope diamond painting van jouw eigen foto kunt laten maken. Jij uploadt jouw favoriete foto op de website en kiest het formaat van de afbeelding, waarna deze als diamond painting bij jou thuis wordt geleverd. Welke afbeelding zou jij kiezen? Een gezinsfoto, afbeelding van de kinderen of kies je toch voor die ene vakantiefoto van de prachtige natuur?

 

Ontspannen schilderen

Een diamond painting is niet de enige manier waarbij je een eigen foto op een creatieve manier tot prachtige wanddecoratie omtovert. Zo is ook het schilderen op nummer nog een optie. Dit lijkt erg op diamond painting. Het grootste verschil is uiteraard dat je bij schilderen op nummer gebruikmaakt van verf in plaats van diamanten steentjes. Je krijgt een afdruk van jouw foto waarvan alleen de randen van de objecten zwartgekleurd zijn, zodat je de foto met verf in kunt kleuren. Aangezien kinderen dol zijn op schilderen, is het schilderen met nummers de perfecte bezigheid voor een middagje ontspannen. Laat de kinderen een eigen foto kiezen en een heerlijk middagje is gegarandeerd.

DIY unieke wanddecoraties maken 2

Naast deze twee genoemde voorbeelden zijn er vast nog diverse andere manieren waarop jij lekker creatief bezig kunt zijn en een eigen decoratie kunt ontwerpen. Hoe leuk is dat?

 

Ben jij ook nog op zoek naar een DIY-manier om de lege wanden in huis op te fleuren? En heb jij al eens een diamond painting gemaakt?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips om tientallen euro’s te besparen op je verzekeringen
Volgend artikelOnmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in