gefeliciTAART.nl - Black Friday

Wil je knutselen voor de herfst? Maak dan eens deze schattige DIY vos. Niet moeilijk om te maken, dus ook een leuk knutselwerkje met kleuters. Een beetje verven, knippen en plakken en je DIY vos herfstknutsel is klaar.

 

Herfst, de perfecte tijd om te knutselen

Het is herfst, voor velen de perfecte tijd om te knutselen. Vooral als het weer te wensen overlaat, dan is niets zo gezellig als binnen aan tafel te zitten om te knutselen. En knutselen is niet alleen leuk voor kinderen! Ook als volwassene kun je veel lol beleven aan knutselen. Ideaal om je creativiteit de vrije loop te laten en te ontspannen.

Mocht het je aan interesse ontbreken, dan vind je op de blog alvast wat inspiratie. Maak bijvoorbeeld deze leuke DIY egel met een papieren bord, verf en een schaar. Of ga samen met je kind aan de slag en knutsel deze DIY paddenstoel. En omdat het in de herfst al vroeg donker wordt en je dan wat extra gezelligheid kunt gebruiken, knutsel je deze leuke (niet gevaarlijke) DIY kaarsen die echt licht geven.

 

DIY vos knutselen voor de herfst

Op de een of andere manier staat de vos ook synoniem aan de herfst, alhoewel je de vos eigenlijk het hele jaar door kunt knutselen. Met deze simpele handleiding knutsel je deze schattige vos. Wat oudere kinderen kunnen de vos prima zelf maken, met een kleuter of jonger kind moet je waarschijnlijk een beetje helpen.

 

Benodigdheden

 • Papieren bord
 • Oranje verf of geel en rood om zelf te mengen
 • Kwast
 • Wiebelogen
 • Voor de snor: zwarte wol of 1 zwarte pijpenrager
 • Lijm voor de ogen en de snuit
 • Oranje knutselkarton (stevig)
 • Schaar
 • Potlood
 • Cremekleurig karton of witte verf
 • Zwarte marker of verf

DIY Vos knutselen voor de herfst benodigdheden

 

Zo maak je de DIY vos

Verf net als op onderstaande foto het bord oranje (mag 4/5 of helemaal; voor kleine kinderen is helemaal verven het makkelijkst)

DIY Vos knutselen voor de herfst 1

 

Vouw dan de beide zijkanten tot 2/3 om. Lijm deze stukken met een beetje lijm vast. Dit is best lastig uit te leggen dus kijk maar naar de foto hieronder

DIY Vos knutselen voor de herfst 2

Verf het puntje van de snuit zwart, dat is de neus

Plak de wiebelogen op de gewenste plek

Knip uit het oranje karton de oren en het binnenste van de oren uit het crèmekleurige karton. Je kunt dit uit de losse pols tekenen (een beetje een vorm van een driehoek zeg maar), uitknippen en overtrekken op het karton

Plak het binnenste van de oren op het oranje deel van de oren

Bevestig de oren aan weerskanten aan de bovenkant van het hoofd

Tot slot kun je de snordraden knippen. Neem een beetje wol en knip hier 6 stukjes van of maak gebruik van een zwarte pijpenrager die je in 6 stukjes knipt

Plak deze aan weerskanten van de neus

Klaar is je leuke DIY Vos knutsel

DIY Vos knutselen voor de herfst

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelEen pietenmuts knutselen doe je zo!
Volgend artikel19 Tips voor de eerste feestdagen met je baby

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in