gefeliciTAART.nl - Black Friday

De herfst is het perfecte seizoen om samen te gaan knutselen. Of je nu naar het park gaat of door de straten loopt, overal kom je afgevallen herfstblaadjes tegen. En met deze blaadjes kun je de leukste knutselwerkjes maken. Lees snel verder voor knutselideeën met herfstbladeren.

 

Knutselen in de herfst

Als de avonden langer worden en de natuur verandert is het tijd om weer lekker binnenshuis aan de slag te gaan. Om te knutselen heb je vaak geen dure materialen nodig: de natuur biedt volop materialen om samen aan de slag te gaan. Zo kun je met kastanjes, dennenappels en eikels de leukste knutsels maken. Andere materialen die je in de herfst kunt gebruiken zijn mos, takken, veren en herfstbladeren.

 

Knutselen met herfstbladeren

Trek er samen op uit en verzamel een mooie tas vol herfstbladeren. Zorg dat je verschillende kleuren, vormen en maten hebt waarmee je aan de slag kunt gaan. Hieronder vind je 8 verschillende knutselideeën met herfstblaadjes.

 

  1. Herfstblad mobiel

Maak een mobiel van herfstbladeren, waarmee je de herfst in huis haalt! Voor het maken van de mobiel heb verzamel je simpelweg herfstbladeren in verschillende kleuren en vormen. Deze droog je vervolgens voorzichtig tussen de pagina’s van een zwaar boek om ze plat te maken.

Bevestig vervolgens een dunne tak aan het plafond en hang de gedroogde bladeren met doorzichtige visdraad in verschillende lengtes aan de tak. Door de luchtstroom in je huis gaan de blaadjes bewegen en creëer je een prachtig herfst tafereel.

 

  1. Herfstbladeren collage

Laat je creativiteit de vrije loop en maak een collage van herfstbladeren. Verzamel verschillende bladeren die je met lijm op stevig karton of canvas bevestigd. Wil je het wat uitdagender maken voor je kind? Laat ze de bladeren dan rangschikken in patronen, vormen of gewoon willekeurig overlappen. Voeg eventueel andere herfst gerelateerde items zoals kastanjes of eikels toe voor een 3D effect.

 

  1. Herfstbladeren krans

Een herfstkrans is een klassieke decoratie die je prima samen met je kind kunt maken. Verzamel bladeren, bijvoorbeeld in de kleuren rood, oranje en geel. Neem een stuk stevig karton, snijd er een cirkelvorm uit en plak hierop de bladeren. In plaats van karton kun je ook werken met een eenvoudige, kale krans van de Action.

Voeg eventueel nog lint, gedroogde bessen of kleine pompoenen toe om het geheel af te maken. Hang de krans aan je voordeur om je huis als prachtige binnenkomer.

knutselen met herfstbladeren herfstkrans

  1. Herfstbladeren schilderij

Verander je gevonden herfstschatten in kunstwerken. Neem een paar van je favoriete herfstbladeren en schilder erop met aquarelverf, acrylverf of vingerverf. De bladeren dienen daarbij als duurzame vervanger van papier.

Daarnaast kun je de bladeren ook als stencil gebruiken om leuke patronen en texturen op canvas of papier te creëren. Het resultaat is een uniek stukje herfstkunst om in te lijsten of cadeau te geven.

 

  1. Herfstbladeren boekenlegger

Herfstbladeren zijn prachtige boekenleggers. Selecteer een paar bladeren van gelijke grootte en leg ze tussen twee vellen lamineerpapier en haal het door het lamineerapparaat. Hiermee voorkom je dat de bladeren verkruimelen tussen de pagina’s van het leesboek.

Knip de overtollige randen eraf, maak een gaatje aan de bovenkant (met een perforator) en voeg een lintje toe aan de bovenkant. Nu is de boekenlegger klaar voor gebruik.

 

  1. Herfstbladeren dieren

Wist je dat je van herfstbladeren ook leuke dieren kunt maken? Gebruik naast bladeren ook takjes en andere natuurlijke materialen om dieren zoals egels, uilen of eekhoorns te maken. Laat je kind zijn of haar fantasie gebruiken.

knutselen met herfstbladeren 2

Is je kind (of jij) niet zo creatief? Print dan een paar leuke dieren uit, knip de dieren uit het papier en laat je kind het dier met blaadjes en lijm beplakken. Dit is een leuk alternatief voor kleuren.

Knutselen met herfstbladeren 1

  1. Herfstbladeren afdrukken

Maak kunstwerken met herfstbladeren. Breng op de onderkant van een blad wat verf aan en druk het op papier om zo een unieke bladafdruk te creëren. Experimenteer er gerust op los met verschillende bladeren en kleuren. Overigens hoef je je niet te beperken tot het bedrukken van een simpel stuk papier. Je kunt ook samen met je kind een stuk stof versieren (gebruiken daarvoor textielverf) of een groot stuk canvas.

 

  1. Herfstbladeren maskers

Kinderen vinden niets zo fijn als zich verkleden. En dat kan prima als je gebruik maakt van blaadjes. Neem een handvol bladeren, print een masker uit en laat je kind dit versieren met de blaadjes. Heb je een paar grote herfstbladeren gevonden? Dan kun je rechtstreeks in de blaadjes knippen. Knip er een paar ogen, mond en eventueel een neus in. Neem een stukje elastiek, maak rechts en links een klein gaat in het blad en span hier de elastiek tussen. Nu kan je kind het masker opzetten.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips voor een gezonde en leuke lunchtrommel voor school
Volgend artikelZo kondig je de geboorte van je baby aan

5 REACTIES

  1. Knutselen met herfstbladeren blijft leuk. Zodra de eerste bladeren gevallen zijn, vullen ze ons huis om te drogen zodat we kunnen knutselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in