gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een mooie decoratie mag aan de muur van de (kinder)kamer niet ontbreken. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen om iets te komen, maar de mooiste wanddecoratie maak je zelf.

 

De mooiste wanddecoratie maak je zelf

Voor het maken van de mooiste wanddecoratie hoef je helemaal niet creatief te zijn. Met een DIY pakket van Glitterbaas maak je niet alleen uniek, maar ook nog eens hele creatieve decoraties voor elke kamer in huis. Er zijn talloze pakketten beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Ook leuk om cadeau te geven met de Feestdagen.

 

Zo werkt het DIY glitterpakket

Natuurlijk ga ik je niet iets aanraden wat ik zelf niet getest heb.  Ik bestelde voor een pakket met kroonmotief aangezien we pas twee nichtjes mochten verwelkomen in onze familie (schoonzus en zusje waren bijna tegelijkertijd zwanger).

In het pakket vind je de volgende benodigdheden:

 • 1 Canvas
 • Lijm
 • Verf
 • Heel veel glitters
 • Tooltje om steentjes op te pikken
 • Kwast
 • Handleiding

 

Je gaat als volgt te werk:

 • Begin met het verven van de canvas. Dit kun je probleemloos doen over de opdruk, aangezien deze met een soort lijm is gemaakt en dus hoger ligt dan het canvas
 • Laat het geheel 2 uurtjes drogen                            De mooiste wanddecoratie maak je zelf canvas verf
 • Daarna ga je met de glitters aan de slag. Doe een beetje lijm binnen de lijnen van de afbeelding en bedek met glitters (met behulp van het oppiktooltje)                                        De mooiste wanddecoratie maak je zelf glittersteentjes
 • Ga door tot de hele afbeeling bedekt is met glitters

Dit lijkt heel veel op diamond painting (was ook het eerste dat mijn dochter tegen mij zei, nadat ze het pakket geïnspecteerd had). Het verschil zit hem in de grootte van de glitters en het tooltje. Bovendien is er geen lijm op de afbeelding aangebracht, maar moet je de lijm zelf aanbrengen. Omdat de glitters groter zijn is het heel goed te doen met (jonge) kinderen. Zij kunnen op die manier een eigen wanddecoratie voor de kinderkamer maken.

 

Een originele DIY wanddecoratie

Hierboven staat de gewone werkwijze beschreven. Je kunt natuurlijk ook out of the box werken, zoals mijn dochter gedaan heeft. Zij is dol op knutselen en creatief bezig zijn en kwam, terwijl ze bezig was, op het volgende idee.

Zij heeft het canvas voorzien van een mooie roze kleur. Deze zat bij het pakket inbegrepen. Daarna is ze gaan zitten om alle glitters uit te zoeken. Voor haar wanddecoratie heeft ze alleen bepaalde kleuren en vormen glittersteentjes uitgezocht. Na het verven heeft ze een deel van de kroon (de afbeelding) beplakt met glitters.

Vervolgens heeft ze met een zilveren stift (van haarzelf) de kroon omlijnd en de naam van haar nieuwe nichtje in de kroon geschreven (met sierletters).

De mooiste wanddecoratie maak je zelf wanddecoratie

De wanddecoratie ligt nog in huis, deze wordt voor de feestdagen opgestuurd naar onze familie die in het buitenland woont.

 

 

Zelf aan de slag gaan

Het pakket is zoals gezegd ruimschoots voorzien van glitters. Wij hebben gekozen voor een pakket met een mix aan glitters, maar je kunt ook voor een bepaalde kleur kiezen. Het zijn overigens geen echte glitters, maar meer steentjes in de meest uiteenlopende kleuren en vormen. In ons pakketje zaten onder andere: diamantjes, vlinders, engeltjes, rondjes, vierkantjes, lieveheersbeestjes en nog veel meer.

Juist omdat het echt steentjes zijn is het veel makkelijker om kinderen hiermee te laten werken. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om een aantal pakketten te bestellen voor een kinderverjaardag. Aan het einde van de middag kunnen de kinderen hun zelfgemaakte decoratie mee naar huis nemen. Tip: hou er wel rekening mee dat de verf een aantal uur moet drogen. Dit zou je kunnen voorkomen door de canvassen vooraf al te schilderen.

Een pakketje met canvas en benodigdheden past door de brievenbus, dus ideaal als je niet thuis wilt blijven voor het ontvangen ervan. Er is keuze uit allerlei afbeeldingen, geschikt voor jong en oud. Met het oog op de feestdagen zijn er ook feestelijke afbeeldingen in het thema Kerst toegevoegd. Heel leuk om als Kerstdecoratie op te hangen (of cadeau te geven).

Je bestelt het gewenste pakket makkelijk en snel online.

Kende jij de DIY Glitterbaas pakketten al?

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCadeautip voor kleuters Jaak en de Bonenstaak puzzelgame
Volgend artikelHerfstvakantie online challenges voor kinderen en prijzen winnen

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in