gefeliciTAART.nl - Black Friday

We zitten in een hele rare tijd, maar dat mag de pret niet drukken. Pasen komt eraan en dat betekend lekker knutselen met de kinderen. Daarom deel ik vandaag de leukste tips voor Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen.

 

Pasen, de tijd bij uitstek voor het gezin

Nu we in gedeeltelijke lockdown zitten kunnen we niet op bezoek bij vrienden en familie. Dat wil echter niet zeggen dat we het niet gezellig moeten maken met het gezin. En wat is er gezelliger dan het huis op te fleuren met Paasknutsels?

 

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen

Om je te helpen vind je hieronder heel veel leuke ideeën verzameld van andere bloggers (natuurlijk met hun toestemming) speciaal voor Pasen. Genoeg om de komende weken aan de slag te gaan en kids leker te laten knutselen.

 

Paashaasjes van klei

Kleien en kinderen gaan samen hand in hand. Dat zag ook Laura van de blog Lauras-life.nl. Zij maakte daarom een handige tutorial om een paashaas van klei te kunnen maken. Erg leuk om de tafel of het huis mee te versieren.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paashaas klei

 

Handgeschilderde paaseieren

Ilse van de blog interiortwin.nl gooit het over een andere boeg. Pasen en Paaseieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus maakte zij een handige stap voor stap handleiding om zelf handgeschilderde paaseieren te maken. Dat is een leuke bezigheid voor de kinderen. Omdat ze gebruik maakt van plastic eieren kun je deze ook cadeau doen.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen handgeschilderde eieren

 

Mooie Paasei emmers maken

Als je kinderen Paaseieren mogen zoeken, dan mag deze Paas DIY niet ontbreken. Maak net als Myrthe van de blog foodfrobelfun.nl paasei emmers. Met een Paasei emmer wordt het zoeken naar Paaseieren nog leuker. Bovendien heeft elk kind dan de beschikking over een eigen emmer. De emmer kun je vooraf ook als decoratie in huis gebruiken.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paasei emmers

 

Paasmandjes knutselen

Nathalie heeft een leuk idee bedacht: Paasmandjes knutselen. Er zijn heel veel verschillende manieren om een paasmand te maken. Kies bijvoorbeeld voor een paasmand van Lego of laat oudere kinderen een mand weven van stroken papier. Ook voor peuters staat er een mooie handleiding, zodat ook zij een mooie Paasmand kunnen maken.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paasmand

 

Paasslinger DIY met gratis printable

Ben je zelf niet zo creatief aangelegd, maar wil je je kind lekker laten knutselen? Dan heeft Cheryl van de blog pscheryl.nl een makkelijke oplossing voor jou. Zij maakte een paasslinger DIY met gratis printable. Je kunt de printables op gewoon papier of wit karton uitprinten en vervolgens door je kind laten versieren. Een schattige pompom maakt het geheel helemaal af. En zeg nou zelf: zo een leuke slinger maakt de kamer toch gelijk een stuk gezelliger?

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paasslinger DIY

 

Eieren met glitters voor Pasen

Ben je net als mijn dochter dol op glitter? Kan je huis wel wat glitter en glamour gebruiken in deze roerige tijden? Als het antwoord daarop ja is, dan moet je snel een kijkje nemen op de blog van Elsar. Daar staat namelijk een leuke Paas DIY om eieren met glitters te maken.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen eieren met glitters

 

Maak een leuke Paashaas sok

Heb je nog ergens een paar verdwaalde sokken liggen? Dan kun je net als Krystle van de blog batboy.nl een Paashaas sok maken. De Paashaas heeft een hoog knuffelgehalte en als je een paar kinderen hebt, dan heb je in een mum van tijd een leuke paashaas familie bij elkaar.

 

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paashaas sok

DIY schilderij voor Pasen met Paashaas

Zijn je kinderen dol op schilderen? Dan kun je direct aan de slag met de knutseltip van Els van de blog nobody-else.nl. Zij legt uit hoe je onderstaand Paashaas schilderijtje kunt maken inclusief gratis patroontje voor het konijntje. Hierdoor kunnen je kinderen als een echte Mondriaan of van Gogh met kwast en verf aan de slag gaan. Vergeet niet om een stuk zeil onder het canvas te leggen, anders geeft je kleine kunstenaar ook direct de tafel een kleurrijke make over.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paashaas schilderij

 

Strijkkralen inspiratie voor Pasen

Heb je thuis in een vergeten hoekje nog wat strijkkralen? Dan kun je deze leuke ideeën van Joyce van de blog joyfromjoyce.nl uitwerken. Zij maakte met strijkkralen hele leuke Paasdecoratie. Maak een Paasei, Paashaas of kuikentje met strijkkralen. Na het strijken kun je daarmee een paar Paastakken opfleuren. Vinden de kinderen ook nog eens hartstikke leuk als hun knutsels opgehangen worden.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen strijkkralen Pasen

 

Pasen knutselen met een broodzak

Soms hoeven knutsels helemaal niet duur te zijn. Voor sommige knutsels heb je ook niet veel nodig. Dat blijkt maar weer eens uit de leuke Paasknutsel van Xenia van de blog lifebyxenia.nl. Zij is met haar kids aan de slag gegaan om een broodzak om te toveren tot leuke Paasdecoratie met broodzak.

 

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen broodzak

Maak je eigen Paashaas

Of je nu wel of geen toiletpapier gehamsterd hebt, deze Paashaas van de blog thuisleven.com van Mariska mag niet ontbreken in je interieur. Je kunt de Paashaas in allerlei vrolijke kleuren maken. Kinderen zijn daarmee een tijdje zoet en de Paashaas fleurt direct de kamer op. Bovendien leuk om op tafel te zetten.

Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen paashaas toiletrol

Eierdopjes knutselen voor Pasen

Op mijn andere blog heb ik ook nog diverse Paasknutsels staan. Onder andere een tutorial voor het maken van deze eierdopjes. Deze staan hartstikke gezellig op tafel tijdens de Paaslunch. Ben je nog niet uitgeknutseld? Check dan snel deze blog: Paas knutselen met kinderen

Eierdopjes knutselen voor Pasen

Wat ga jij knutselen met je kinderen voor Pasen?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRecept Amerikaner koekjes maken met kinderen
Volgend artikelRecept Pasen piñata koekjes speciaal voor kinderen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in