gefeliciTAART.nl - Black Friday

In dit blog leg ik uit hoe je een mooie pietenmuts kunt knutselen samen met je kind. Deze is ook leuk om te maken voor tijdens de intocht van Sinterklaas! Lees je mee?

 

Sinterklaas

Nog even en Sinterklaas is weer in het land! Wat hebben we er veel zin in! Ik vind dit een van de leukste periodes van het jaar en maak er graag een groot feest van voor de kinderen. De intocht, het zetten van de schoen, sinterklaasliedjes zingen en als klap op de vuurpijl natuurlijk pakjes avond, we genieten er van. En wat is er dan leuker dan in dit thema ook een leuke knutsel te maken.

Leestip: DIY paard van Sinterklaas

 

Een pietenmuts knutselen doe je zo!

Deze DIY is ontzettend leuk, want met een Pietenmuts op voelt je kind zich tijdens de intocht en op pakjesavond nog specialer. Je kunt de muts naar eigen inzicht afwerken en ook helemaal persoonlijk maken. Leuk voor jonge en oudere kinderen.

 

Wat hebben we nodig om deze pietenmuts te maken?                                   

Om deze leuke pietenmuts te maken, hebben we het volgende nodig:

– Gekleurd vloeipapier of crêpe papier

– Gekleurd knutselpapier (A4 formaat)

– Lijm / nietmachine

– Een veer en andere versiering

Pietenmuts maken benodigdheden

Zo maak je de DIY pietenmuts

We begonnen met het maken van de basis van de muts: een strook gekleurd knutselpapier. Knip 2 stroken uit het papier en niet of lijm deze aan elkaar. Pas nu rondom het hoofd hoe lang de totale strook moet zijn. Maak deze op maat door hem op de goede lengte vast te lijmen of te nieten.

Nu kun je een stuk vloeipapier of crêpe papier gebruiken voor de muts. Plak deze aan de binnenkant van de muts vast. Nu kun je de pietenmuts gaan versieren met een mooie grote veer, met steentjes, pompoms of andere versiersels. Heb je geen veer in huis? Dan kun je hem natuurlijk ook van papier maken. Om deze meer stevigheid te geven kun je in het midden van de veer een rietje plakken of nieten.

 

Ga je deze pietenmuts ook knutselen samen met je kind? Dan ben ik heel benieuwd hoe mooi hij is geworden! Laat het ons weten in een reactie onder dit blog of tag ons op Instagram. Vinden we leuk!

 

Heb je zin om nog meer te knutselen of heb je inspiratie nodig voor schoencadeautjes? Neem dan nog even een kijkje op mijn blog LindaSchrijft.nl.

 

Liefs, Linda

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDIY Herfst knutselen egel maken
Volgend artikelDIY vos knutselen voor de herfst

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in