gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het lijkt nog zo ver weg, maar voor je het weet is het pakjesavond. Wat is er dan leuker om in het thema Sinterklaas te knutselen? Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas, gemaakt van een wc rol, verf, karton, ijsstokjes en een beetje wol.

 

Knutselen rondom Sinterklaas

Voor veel kinderen is Sinterklaas een hoogtepunt in het jaar, naast de eigen verjaardag. Niet zo gek, want pakjesavond staat voor veel kinderen synoniem aan lekker verwend worden met veel cadeautjes. Daarnaast mogen kinderen hun schoen zetten en ook dat is altijd heel spannend. Zelfs oudere kinderen vinden Sinterklaas ontzettend leuk. Zij moeten dan vaak suprises maken wat Sinterklaas extra spannend en leuk maakt.

Sinterklaas is ook de perfecte tijd om met je kind te knutselen. Ook op school staat bij knutselen het thema Sinterklaas centraal. Ik heb al eerder over knutselen geschreven. Zo maakte ik vorig jaar bijvoorbeeld deze leuke DIY Sint en Piet van flessen. Dit jaar wilde ik ook weer aan de slag met het knutselthema Sinterklaas. Uiteindelijk resulteerde dit in Ozosnel, het paard van Sinterklaas.

 

Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas

Naast schrijven ben ik graag op andere vlakken creatief. Dat kun je onder andere zien in de baksels die ik maak en deel op deze blog. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze spinnen muffins en deze fruitpizza. Op mijn andere website tipsvoorjou.com  vind je nog veel meer heerlijke recepten. Maar niet alleen in de keuken leef ik mij uit. Ook in de tuin ben ik graag creatief bezig of gewoon binnenshuis. Vooral in de koudere maanden van het jaar vind ik knutselen ontzettend leuk om te doen. Met het oog op Sinterklaas heb ik nu het paard van Sinterklaas gemaakt.

 

Benodigdheden

 • Wc rol
 • Witte verf
 • Kwast
 • Witte en rode wol
 • Stukje karton
 • Schaar
 • Lijmpistol of gewone lijm
 • IJstokjes (4x)
 • Potlood
 • Marker (zwart)

Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas benodigdheden

 

Zo maak je Ozosnel, het paard van Sinterklaas

 1. Begin met het wit verven van de wc rol en de ijsstokjes (voor- en achterkant)
 2. Knip uit een stukje karton het hoofd van het paard
 3. Verf ook het hoofd aan beide kanten wit                   Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas verven
 4. Neem witte wol en maak hier een paardenstaart van. Ik heb hiervoor wat wol tussen mijn wijsvinger en ringvinger heen en weer gebracht. Dit heb ik van mijn vingers gepakt en aan een kant open geknipt. De dichter kant heb ik bij elkaar geknepen en met lijm aan de binnenkant/bovenkant van de geverfde wc rol geplakt
 5. Knip stukjes van de witte wol en plak deze als manen aan de bovenkant van de hals van de paardenkop
 6. Teken een mond en oog op beide kanten van het hoofd
 7. Neem een stukje witte en rode woldraad en breng drappeer dit over het hoofd als het hoofdstel van het paard
 8. Lijm het hoofd vast                                                                               Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas Ozosnel                  Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas 1
 9. Knip nu de ijsstokjes een stukje af, tenzij je het niet erg vindt dat je paard ontzettend lange benen heeft

  Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas opzet
  Zo ziet het paard eruit als je de ijsstokjes heel laat
 10. Breng net iets boven de hoeven een draadje rol wol aan met lijm
 11. Plak de ijsstokjes vast: aan elke kant komen twee ijsstokjes die de poten van het paard voor moeten stellen. Let op dat je dit doet terwijl het paard rechtop staat. Als je de poten liggend plakt kan het zijn dat er een lengteverschil ontstaat. Hierdoor kan het paard niet rechtop blijven staan

 

Sinterklaas knutselen het paard van Sinterklaas

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRecept spinnen muffins chocolade cupcakes
Volgend artikelRecept uilen oreo cupcakes

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in