gefeliciTAART.nl - Black Friday

Wil jij je kinderen voor de gek houden op 1 april? Mis je inspiratie hoe je dat kunt doen? Dit zijn de leukste 1 grappen voor kinderen.

 

Waar komen 1 april grappen vandaan?

Voordat ik de leukste 1 april grappen met jullie deel wil ik kort ingaan op het ontstaan van 1 april grappen. De oorsprong is en blijft eigenlijk heel onduidelijk, omdat verschillende voorvallen in de geschiedenis te maken kunnen hebben met 1 april als dag van het grapjes maken. De kans is groot dat het allemaal te maken heeft met het feest van de zotten, een vroeg middeleeuws festival. Een festival dat vooral in de 5e tot 16e eeuw erg populair was.

Een groot deel van de mensen denkt nog steeds dat 1 april ontstaan is door de inname van Den Briel op 1 april 1572. Het bekende gezegde: Op 1 april verloor Alva zijn bril is hiervan het bewijs. Helaas klopt die niet aangezien 1 april een wereldwijd gevierd fenomeen is.

Hieronder een verzameling van de leukste 1 april grappen

 

De leukste 1 april grappen voor kinderen

Feit is en blijft dat veel mensen ervoor kiezen om anderen voor de gek te houden op 1 april. En wat is er leuker dan een grap uit te halen met je kinderen. Dat kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld te zeggen: ‘kijk, je veter is los,’ om vervolgens te zeggen: 1 april! Maar je kunt nog veel leukere grappen maken met onderstaande tips.

 

 

1 April grap voor het ontbijt

Als je kinderen graag muesli of andere ontbijtgranen eet kun je de volgende grap uithalen. Zet een kom met ontbijtgranen en wat melk in de vriezer. Haal deze in de ochtend eruit en doe er een klein beetje melk op. Op die manier krijgt je kind in elk geval geen argwaan. Wacht de reactie van je kind af.

Eventueel kun je de lepel ook in de vriezer stoppen. Krijgt je kind nog geen eens de lepel los van de kom.

 

Solide melk

Nog een extra tip voor het ontbijt als je kind melk drinkt of gebruikt voor de ontbijtgranen. Hiervoor heb je een glazen fles, gelatine, water en melk nodig. Maak de gelatine klaar met water. Verwarm de melk in een pan of de magnetron. Voeg de gelatine toe (let op de verhoudingen) en schenk over in de glazen fles. Laat even 10 minuten staan, totdat de melk niet meer vloeibaar is. Je kind zal er raar van opkijken als het de melk in de kom of in een glas wil schenken.

Bevroren drinken

Dit werkt net als de eerste grap alleen gebruik je dit nu voor drinken. Of je kind nu melk, een smoothie, sap of siroop drinkt, zet het drinken een avond tevoren in de vriezer. Maak het nog aantrekkelijker en zet een rietje in het glas. Op 1 april geef je je kind het drinken. Hij of zij zal er al snel achter komen dat het drinken bevroren is en je jouw kind gefopt hebt.

 

Cupcakes als avondeten

Als je een beetje handig bent in de keuken kun je de volgende grap uithalen: veel kinderen zijn dol op alles wat zoet is. En een cupcake als diner hebben ze vast en zeker nog niet gehad. Maak een gehaktbal in de vorm van een cupcake (inclusief cupcake papiertje eromheen).

Als vervanging van botercrème neem je aardappelpuree. Voor de versiering kun je kruiden nemen of bijvoorbeeld een roos gemaakt van spek. Serveer dit in de avond. Wedden dat je kinderen super verrast zullen zijn dat je ze een cupcake serveert en vervolgens bij moeten komen van je 1 april grap? Overigens ook een tips als je een moeilijke eter in huis hebt.

 

Verrassing voor het slapen gaan

Als je kind niet bang is voor ballonnen kun je de volgende 1 april uithalen. Vul de kussensloop met half opgeblazen ballonnen. Doe dit wel zo dat je kind geen argwaan krijgt. Ballonnen die niet direct gaan knappen, maar er wel voor zorgen dat je kind merkt dat het kussen anders ligt. Vooral wat oudere kinderen vinden dit vaak een hele leuke grap. En als de ballonnen knappen is het helemaal lachen geblazen.

 

Bubbeltjesplastic

Momenteel is pop it figet speelgoed helemaal je van het. Het idee is ontsproten aan het ontwerp van bubbeltjesplastic. Is je kind hier dol op? Speel dan met de volgende 1 april hierop in. Koop wat bubbeltjesplastic bij Action (een rol kost rond 1 euro) en leg stukjes onder een mat op de badkamer, in de deuropening of op een andere plek waar je zeker weet dat je kind overheen gaat lopen. Je kind weet niet wat hem of haar overkomt als er ineens allemaal geknal onder de voeten vandaan komt.

 

 

Kleurrijk spoelwater

Een ander leuk idee om je kind te foppen op 1 april is door het spoelwater van de wc te kleuren. Dit kun je heel makkelijk doen door vlak voordat je kind naar het toilet gaat wat voedingskleurstof onder de wc rand te spuiten. Op het moment dat je kind de wc doorspoelt is het water ineens helemaal gekleurd.

 

Verstop plastic insecten

Plastic insecten zijn heel goedkoop te vinden bij onder andere Action en Big Bazaar. Deze insecten kun je overal neerzetten als 1 april grap voor je kind. Denk daarbij aan een spin naast de tandenborstel, een kakkerlak in de broodtrommel of een vlieg op de boterham.

 

Boodschap op wc papier

Als je kind kan lezen kun je de volgende grap uithalen. Rol een stuk wc papier uit en schrijf hier een boodschap voor je kind op. Een mop is ook leuk. Of maak een grappige tekening. Rol de wc papier weer op en wacht tot je kind naar het toilet gaat. Nu is het afwachten op de reactie van je kind.

 

Scheetkussen

Een scheetkussen doet het altijd goed! Vooral bij jongetjes in de leeftijd 4 – 8 jaar. Als je een scheetkussen hebt, leg dit dan plekken waar je kind dit niet verwacht. Onder een kussen op de stoel, onder de vloermat of onder het kussen. Wedden dat je kind geniet van deze leuke 1 april grap?

 

Ga jij een 1 april grap uithalen met je kind? Deel je idee dan hieronder met andere lezers zodat we inspiratie op kunnen doen om de kinderen op een leuke manier te foppen op 1 april.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOntdek de Na! Na! Na! surprise Sparkle serie
Volgend artikelDe leukste spelletjes van Ravensburger voor jong en oud

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in