gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het leven wordt er niet goedkoper op. Je merkt het aan alles. In de supermarkt, in abonnementen, in toegangskaartjes… het loopt soms echt de spuigaten uit, want je inkomsten stijgen niet per se navenant mee. Dat is wel een beetje zorgwekkend en aanleiding om op zoek te gaan naar mogelijkheden om geld te besparen.

Iets waar je echter beter niet op kunt besparen, is je internetabonnement. Dat is anno nu immers een soort primaire levensbehoefte geworden en met een opgroeiend gezin en de tijden die veranderen is het eerder tijd om je abonnement te upgraden dan te downgraden. Voorbeelden nodig? We bespreken vijf redenen om je internet abonnement te upgraden.

Je gaat meer thuiswerken

Vergelijk het werken van nu met het werken vóór coronatijd en je kunt niet anders dan concluderen dat het thuiswerken een vlucht genomen heeft. Velen zijn er in die rare periode achter gekomen dat dat heel goed mogelijk is. Daarom zie je tegenwoordig ook veel mensen ‘hybride’ werken en dat vind je vaak ook terug in vacatures.

Maar om daadwerkelijk effectief thuis te kunnen werken is het noodzakelijk om actief gebruik te maken van videovergaderingen en clouddiensten. Dat vraagt wat extra’s van je internetverbindingen. Sterker nog, het vraagt eigenlijk om glasvezel internet, waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Vaker afzonderlijk streamen op hetzelfde moment

Streamen is niets bijzonders meer qua internetgebruik. We Netflixen wat af, om maar een voorbeeld te noemen. Maar het kost wel veel data, want voor streaming moeten veel gegevens binnengehaald worden. Als je dat op meerdere apparaten tegelijkertijd gaat doen, dan ga je je internetverbinding een stuk zwaarder belasten. Als je kinderen hebt die op een leeftijd komen dat ze zichzelf gaan vermaken, is dit waarschijnlijk ook aan de orde. Hoewel je natuurlijk ook gewoon de schermtijd van je kinderen kunt beperken.

5 Redenen om je internetabonnement te upgraden kind

Internet upgraden om online  te gamen

Grote kans dat je opgroeiende kind, jezelf of je partner, online willen gamen. Dat is tegenwoordig namelijk een grote bron van entertainment. Simpele spelletjes op je telefoon of in de browser vragen nog niet zo veel extra’s van je internetverbinding, maar grafisch zware online games doen dat wel.

Om dit mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat andere mensen in huis ook nog van het internet gebruik kunnen maken, is in veel gevallen wel een upgrade van je internetabonnement nodig. Overigens is in dit geval glasvezel internet zeer wenselijk.

Meer slimme apparaten

Nederlanders maken steeds meer gebruik van slimme apparaten om een smart home te creëren. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk, want er komen telkens weer zaken bij die ervoor zorgen dat het Huis van de Toekomst binnen handbereik is. Maar ook smart home apparaten maken gebruik van je internetverbinding. Het gebruik hiervan valt mee wat verbruik betreft, maar als je er telkens maar meer blijft installeren, dan telt dat wel op. Op den duur kan het daarom nodig zijn om toch je internetabonnement te upgraden om ervoor te zorgen dat al die apparaten naar behoren blijven werken.

Internetverbinding werkt nu al niet naar wens

Laten we de belangrijkste reden om je internetabonnement te upgraden niet vergeten en dat is natuurlijk dat je er nu al ontevreden over bent. Een goede internetverbinding is te belangrijk om te accepteren dat die bij jou thuis hapert. Bovenstaande zaken kunnen er allemaal voor zorgen dat dat in de toekomst gaat gebeuren, maar als dit nu al het geval is, is dat alle reden om voor iets beters te kiezen.

 

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je tegen de grenzen van je internetabonnement aan loopt. Wees liever de frustratie voor en anticipeer op stijgend internetgebruik door tijdig je abonnement te upgraden. In veel gevallen is het namelijk zeker mogelijk om voor verbetering te zorgen met een ander internetabonnement.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelWelke kleur keuken kies jij? Ontdek nu welke kleur bij jou past
Volgend artikelBack-to-school bespaartips: met een klein budget het nieuwe schooljaar in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in