gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niet alleen volwassenen volgen trends voor zichzelf, ook voor kinderen worden geregeld trends gespot en gevolgd. Ben jij benieuwd wat de trends zij op het gebied van kinderschoenen? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over de kinderschoenen trends 2023.

 

Kinderschoenen kopen: hierop moet je letten

Voordat je verder leest: het volgen van een trend is natuurlijk leuk, maar belangrijker is dat je kind goed kan lopen in de schoenen. Een kindervoet is volop in ontwikkeling en als een schoen wel mooi is, maar niet voldoende ondersteuning biedt, dan kan dit op latere leeftijd vervelende gevolgen hebben voor je kind. Denk daarbij aan pijnlijke rug, verkeerd lopen, verkeerde houding en nog veel meer.

Wil je dus een nieuw paar schoenen kopen voor je kind, let dan in elk geval op onderstaande punten:

  • Koop schoenen die ongeveer een halve tot hele maat groter zijn (houd het volgende aan: als je met je duim op de voorkant bij de grote teen drukt moet er nog ongeveer 1 cm ruimte zijn)
  • Kinderschoenen moeten een flexibele, maar stevige zool hebben
  • Hoe jonger je kind hoe belangrijker het is dat er bij de hielen optimale ondersteuning is

Als je kijkt naar bovenstaande punten dan begrijp je waarschijnlijk ook waarom veel ouders kiezen voor het kopen van een paar sneakers. Sneakers zijn namelijk tijdloze en degelijke kinderschoenen die niet alleen genoeg stevigheid, maar tegelijkertijd ook flexibiliteit en ondersteuning bieden aan de kindervoet in ontwikkeling.

Leestip: Tips voor het kopen van goede kinderschoenen

 

De kinderschoenen trends 2023

Als je bovenstaande in je achterhoofd houdt kun je prima kinderschoenen kopen volgens de laatste trends. Onderstaand vind je alle kinderschoenen trends 2023.

 

1. Sneakers

Zoals hierboven al gezegd: sneakers zijn en blijven favoriet en trendy. Daar vormt dit jaar geen uitzondering op. Sneakers vind je in allerlei kleuren, maten en modellen. Bijzonder trendy dit jaar is de chunky sneaker. Dat zijn robuuste en stoere sneakers voorzien van een wat dikkere zool. Deze zijn overigens vooral geschikt voor de wat oudere kinderen. Extra leuk: sneakers zijn het perfecte paar om samen te twinnen. Leuk voor jou en een aanrader voor de papa. Want met zo veel keuze is het geen probleem om de keuze voor een paar heren sneakers af te stemmen op de sneakers van je kind.

Wil je het helemaal trendy maken voor je kind? Kies dan voor metallic of dierenprint sneakers. Want ook metallic en dierenprints zijn dit jaar bijzonder populair. Niet alleen voor jezelf, maar dus ook voor je kind.

 

2. Crocs

De één vindt het geweldig, de ander heeft er ronduit een hekel aan. Feit is wel dat Crocs dit jaar een comeback maken. Niet alleen voor de kleinsten, maar voor iedereen. De vrolijk gekleurde schoenen zijn een must in de zomer, zeker als je op vakantie gaat. Lekker licht in gewicht bieden de sandalen net genoeg houvast voor de voeten. Vermijd wel om lange stukken hierop te lopen, want daarvoor is er toch te weinig ondersteuning. Deze schoenen zijn perfect voor de tuin of als je op het strand bent met je kind.

 

3. Regenlaarsjes

Tja, als er één ding is dat onvoorspelbaar is in Nederland dan is het wel het weer. Hopelijk valt het dit jaar mee wat regen betreft, maar je kunt er maar beter op voorbereid zijn. En wat is er dan beter dan een paar vrolijke regenlaarsjes in huis te hebben? Deze zijn ook nog eens super trendy dit jaar. Voordeel van regenlaarsjes is dat je ze in de meest uiteenlopende kleuren vindt, zowel voor jongens als meisjes.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe voordelen van een au pair in huis
Volgend artikelGrappige uitspraken van kinderen in tijd van rouw en verlies

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in