gefeliciTAART.nl - Black Friday

Denk je eindelijk de kraamweek door te zijn, komt het volgende kwaaltje alweer om de hoek kijken. Haaruitval is een vervelende kwaal waar bijna iedere vrouw na de zwangerschap wel mee te maken krijgt. Bij de meeste vrouwen blijft het gelukkig bij een vervelende hoeveelheid haar die dagelijks in de borstel te vinden is, maar bij sommige vrouwen is het zelfs zo heftig dat er kale plekken op het hoofd ontstaan. Extreme haaruitval na de zwangerschap is niet uitzonderlijk, maar wel heel vervelend. Maar wat doe je ertegen?

Waardoor ontstaat haaruitval na de zwangerschap?

Het zal je misschien wel zijn opgevallen dat je haar dikker oogt in de zwangerschap. Dit klopt ook. Door de invloed van hormonen houdt het lichaam namelijk meer haren vast. Dit terwijl je haar normaal gesproken dagelijks iets uitvalt. Dit is een normaal proces en valt doorgaans door de kleine hoeveelheid nauwelijks op. In de zwangerschap houdt het lichaam deze haren echter allemaal vast.

Wanneer de oestrogeenlevels dalen na de bevalling, zal het lichaam dit als teken zien om alle haren tegelijkertijd los te laten. Dit resulteert in enorm veel haaruitval. Eigenlijk zijn dit dus alle haren die je in die 9 maanden hebt vastgehouden. Niet meer dan anders, maar het lijkt wel meer omdat het allemaal tegelijkertijd loskomt.

Wat doe je tegen extreme haaruitval?

In sommige gevallen is het haaruitval echter nog heftiger. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit komt. Waarschijnlijk toch ook onder invloed van hormonen. Iets waar het ene lichaam sterker op reageert dan het andere. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om extreme haaruitval zoveel mogelijk tegen te gaan. We zetten de beste tips op een rijtje:

  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan Kérastase Deze beschikken over lijnen voor verschillende haarsoorten. Ook voor droog en beschadigd haar. Op die manier zal het haar zich weer sneller herstellen en zal nieuw haargroei weer worden gestimuleerd. Pas op met goedkope shampoomerken. Deze drogen vaak uit en bevatten stoffen die het haar extra kunnen beschadigen. Juist in deze tijd wil je dat zoveel mogelijk voorkomen.
  • Draag je haar minder vaak los. Pas er wel mee op dat je je haar niet te strak vastbindt. Als je je haar te ver invlecht of in een staart doet, dan kan dit er juist toe leiden dat er weer nieuwe haren afbreken. Kies daarom voor een losse staart of vlecht. Ook fijn om zo minder last te hebben van de loszittende haartjes.
  • Pak (hoe moeilijk ook) zoveel mogelijk je rust. Natuurlijk lijkt dat misschien een onmogelijke taak met een newborn baby. Wel is het enorm belangrijk om regelmatig te rusten, me-time in te plannen en regelmatig bij te slapen. Schakel eventueel familie en vrienden in om jezelf af en toe een dagje rust te gunnen. Dat geeft zowel je mentale- als fysieke gezondheid een flinke boost én dat merk je vervolgens ook weer aan je haar.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelLeren lopen – Welke schoentjes zijn geschikt voor jouw kindje?
Volgend artikelZorro the Chronicles game + winactie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in