gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen groeien als kool en dat merk je aan de stapel kinderkleding. Wil je de gebruikte kinderkleding een tweede leven geven? Verkoop deze dan! Met deze 10 tips om gebruikte kinderkleding succesvol te verkopen verdien je een leuk zakcentje voor jezelf of de kinderen.

 

Kinderkleding kopen

Het is en blijft lastig: kleding kopen voor je kroost. Het ene moment past een bepaalde maat prima, een paar weken verder kan dit zomaar veranderd zijn. Kinderen groeien snel en dat merk je als ouder. Grote kans dus dat je geregeld op zoek moet naar nieuwe kleding. Niet voor niets gebruiken veel ouders de kinderbijslag voor de aanschaf van nieuwe kleding. Als ouder is het zaak om een goede balans te vinden tussen wanneer je welke kleding in welke maat moet kopen. Hier vind je nog meer tips voor het online shoppen van kinderkleding.

 

 

10 Tips om gebruikte kinderkleding succesvol te verkopen

Aan de ene kant zul je zelf geregeld nieuwe kleding moeten kopen, aan de andere kant groeit ook de stapel met kleding die een tweede leven mag krijgen. Als er nog broertjes of zusjes zijn dan kun je de kleding soms bewaren om door te geven, maar als dit niet het geval is, dan moet je de kinderkleding op een andere manier afvoeren. Dat kan natuurlijk prima op een weggeefhoek of via een kledingbak, maar je kunt deze ook verkopen.

Ideaal, want op die manier kun je toch weer een beetje van je investering terugkrijgen. Hiermee kun je dan weer andere kleding kopen of je spaart het geld voor je kind. Dat geldt overigens niet alleen voor kleding, maar ook voor de verkoop van speelgoed. Ook een item waar kinderen snel uit groeien of er (ineens) geen interesse meer in hebben.

Hieronder vind je 10 tips om gebruikte kinderkleding succesvol te verkopen.

 

1. Kies voor het juiste platform

Als het aankomt op het verkopen van kinderkleding, dan is de keuze voor verschillende verkoopplatforms reuze. Let er bij de keuze op dat er geen extra kosten aan verbonden zijn. En dat het gebruiksvriendelijk is, want hoe lastiger het is om foto’s te uploaden of een tekst te plaatsen hoe meer tijd je hiervoor kwijt bent. We weten allemaal dat tijd geld is en als ouder heb je toch al zo weinig (vrije) tijd.

 

2. Platform met app

Handig als je producten via een website kunt uploaden, maar voor optimaal gebruik kies je bij voorkeur voor een verkoopplatform met app. Op die manier kun je onderweg snel reageren en kun je de foto’s direct uploaden zonder omwegen.

 

3. Platform speciaal voor kind gerelateerde producten

Natuurlijk kun je de kleding op een willekeurig platform uploaden, maar beter is het om te kiezen voor een niche. Een platform dat zich alleen richt op de doelgroep: ouders. Op die manier is de kans veel groter dat je producten gezien worden en ook daadwerkelijk verkocht worden.

 

4. De eerste indruk telt: maak goede foto’s

Als iemand online iets koopt, dan moet hij of zij een goede indruk krijgen van het product. Dat kan alleen door het maken van goede foto’s. Voorkom dat er schaduw valt op de kleding, want dat kan al snel verward worden met vlekken. Goede belichting kan een foto relevant maken en geeft de juiste weerspiegeling van het kledingstuk.

 

5. Kies voor de juiste ondergrond

Naast de juiste belichting is het van groot belang om voor de juiste ondergrond te kiezen. Leg het kledingstuk dus niet op een druk dekbedovertrek, vrolijk gekleurde tegels of een vloerkleed. Kies voor een neutrale kleur als achtergrond. Voorkom rommel op de achtergrond, ook dat kan sommige kopers afschrikken. Maak zo veel als mogelijk detailfoto’s.

 

6. Wees eerlijk

Als verkoper kun je het beste zo eerlijk mogelijk zijn. Heeft de broek een klein vlekje? Of is het shirt wat valer geworden? Vermeld dit dan eerlijk. Dit komt jouw betrouwbaarheid als verkoper alleen maar ten goede en voorkomt achteraf problemen met de koper.

 

7. Goede beschrijving met de juiste details

In de omschrijving moet alles dat relevant is voor een koper te vinden zijn. Ga daarbij niet een ellenlange tekst schrijven, maar hou het op een beknopte opsomming van details die het onderscheid maken. Heb je huisdieren? Vermeld dit dan. Valt een maat groter of juist kleiner dan het label aangeeft? Geef dit dan ook aan.

 

8. Wassen en strijken

Toegegeven: het kost wat meer moeite, maar door de kleding voor het fotograferen even te wassen en eventueel te strijken ziet de kinderkleding er een stuk aantrekkelijker uit. Daarnaast kopen mensen liever van anderen waarbij de producten er goed verzorgd uitzien.

 

9. Ga onderhandelen

In plaats van een vaste prijs te zetten, kun je ook in onderhandeling gaan met potentiële kopers. Vooral als mensen meer kledingstukken kopen kun je de koper tegemoet komen met een mooi aanbod. Soms helpt het als je iemand persoonlijk benadert als je ziet dat er interesse is in een kledingstuk. Een persoonlijk aanbod verleidt vaker tot aankoop!

 

10. Losse kledingstukken versus kledingpakketten

Je kunt zowel losse kledingstukken als kledingpakketten verkopen. Een pakket heeft als voordeel dat je in één keer meer kwijt bent en minder werk daaraan hebt. Bovendien scheelt het in verzendkosten. Kies voor een pakket in een bepaalde maat, voor een bepaald seizoen of bijvoorbeeld new born pakketten.

 

Wat doe jij om kinderkleding succesvol te verkopen?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRecreatiepark de Leistert optimaal genieten van kamperen met de kinderen
Volgend artikelHelp! Mijn kind heeft groeipijn wat te doen?

3 REACTIES

  1. Oeh ideaal ! Ik verkoop altijd graag alles door van mijn dochters en dan gaat een gedeelte hiervan in hun spaarpot. Dat vinden mijn meiden super leuk, vooral nu ze steeds meer de waarde van geld in zien…

  2. Altijd fijn als de kinderkleding die te klein is geworden door kan gaan naar iemand anders. Een extraatje voor nieuwe kleding voor de kinderen en lekker duurzaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in