gefeliciTAART.nl - Black Friday

Alhoewel de winkels weer gewoon open zijn, is online shoppen voor veel mensen een uitkomst gebleken. Met deze tips voor het online shoppen van kinderkleding hoef je je kind niet winkel in en uit te slepen voor nieuwe kleding. Gewoon vanachter je bureau de kleding bestellen die je wil en makkelijk en snel thuis laten bezorgen.

 

Voordelen van online shoppen van kinderkleding

Er zitten tal van voordelen aan het online shoppen van kleding voor de kinderen. Denk daarbij aan:

  • Geen jengelende kinderen, omdat shoppen eigenlijk helemaal niet zo leuk is
  • Op je gemak thuis passen als de kinderen rustig zijn
  • Makkelijk en snel retourneren, mocht iets niet passen of in de smaak vallen
  • Je kunt op je eigen tijd online shoppen, dus ook in de avond als de kinderen heerlijk liggen te slapen
  • Ideaal als je kleding, merken en prijzen wil vergelijken
  • Pakketjes zijn voor kinderen net een extra cadeautje (en stiekem voor jou ook)

 

Tips voor het online shoppen van kinderkleding

Na het lezen van bovenstaande kun je waarschijnlijk niet wachten om online kinderkleding te bestellen.

 

1. Meten is weten

Kinderen groeien als kool. Had je kind 2 maanden geleden nog een bepaalde maat, inmiddels kan dit al lang achterhaald zijn. Voordat je er dus überhaupt aan denkt om nieuwe kleding te kopen is het belangrijk om te kijken of je kind nog wel dezelfde maat heeft. Hiervoor geldt zeker: meten is weten. Meet je kind even op of kijk of bepaalde kledingstukken in een bepaalde maat nog wel goed zitten.

 

2. Inventariseer

Begin met het doorlopen van de kledingkast van je kind. Heeft je kind voldoende basics? Liggen er genoeg broeken in de kast? Heeft je kind genoeg truien en T-shirts? Vergeet vooral niet naar de maat te kijken, want alles wat te klein is moet direct uit de kast. Loop alle stapels grondig door en hou een lijstje bij met wat je kind nog nodig heeft. Hou hierbij ook rekening met het seizoen en het feit dat je kind blijft groeien. Die ene leuke winterjas die nu in de kast hangt, kan over een paar maanden alweer te klein zijn.

 

3. Maak een wishlist

Het voordeel van online shoppen is dat je oneindig veel producten op je wishlist kunt zetten. Het online aanbod is vaak veel groter, waardoor je veel meer keuze hebt. Dit kan kiezen veel lastiger maken. Ga dus eerst globaal door alle producten heen en zet alles wat je op dat moment leuk vindt op de wishlist.

Neem daarna rustig de tijd en loop door de wishlist heen. Vind je het item werkelijk leuk genoeg? Gaat die ene leuke kinder winterjas werkelijk passen? Of was het een impuls en blijkt die broek bij nader inzien toch minder leuk? Alles wat je echt wil hebben, kun je met één druk op de knop in de winkelmand leggen.

 

4. Houd rekening met de smaak van je kinderen

Kinderen zijn eigenwijs en hebben vaak al een eigen smaak. Zeker als ze op een bepaalde leeftijd komen. Als je naar een fysieke winkel gaat kan je kind makkelijk kleding aanwijzen die het leuk vindt. Als je online shopt en je kind heeft een uitgesproken smaak, dan is het raadzaam om samen met je kind te shoppen. Of je moet goed op de hoogte zijn van wat je kind wel en niet leuk vindt.

 

5. Denk vooruit en bestel een maat groter

Zoals in het begin al aangegeven is: kinderen groeien hard en snel! Ben je nu al aan het shoppen voor het komende seizoen? In veel gevallen is het handig om dan een maatje groter te bestellen. De kans is groot dat je kind tot die tijd weer een eind gegroeid is en je straks met een berg te kleine kleding blijft zitten.

 

6. Online sale kinderkleding

Net als in de fysieke winkels wordt er ook online vaak sale gehouden. Dit is sowieso halverwege een seizoen het geval. Als je hiermee rekening houdt ben je vaak heel voordelig uit. Ook hier geldt: koop je alvast vooruit? Houd dan rekening met een groeispurt van je kind en koop de kinderkleding een maat of twee groter.

 

Wat als kleding niet past of in de smaak valt?

Toch een online miskoop gedaan? Geen nood. Net als in de gewone winkel heb je voor online aankopen het recht op retourneren. Dat recht geldt als de kleding onbeschadigd is (tenzij de kleding al beschadigd bij je aan is gekomen). Je kunt kleding die in het echt tegenvalt, te klein of te groot is gewoon retourneren. Daarvoor hoef je niet verder te gaan dan een postpunt. Vaak wordt er een formulier meegestuurd, waarop je aan kunt geven waarom je het kledingstuk retourneert.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel5 Tips voor een succesvol nieuw schooljaar
Volgend artikelOrganiseer een onvergetelijk kinderfeestje in KidZcity Utrecht + winactie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in