gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een nieuwe trend onder moeders: Sieraden met moedermelk borstvoeding hangertjes. Speciaal voor alle moeders die altijd terug willen denken aan de tijd dat ze door het geven van borstvoeding een bijzondere band opbouwden met hun pasgeboren kindje

Sieraden als aandenken

Het is al een langere poos aan de gang. Mensen willen sieraden als aandenken. Dat varieert van een hanger met daarin as van een overledene tot een moedermelk sieraad. De een moet er niets van weten, de ander vindt het fascinerend. Wat je er zelf ook van vindt, achter elk van die sieraden ziet een verhaal.

Soms schrijnend (een moeder die haar baby verliest en moedermelk wil bewaren als een aandenken aan de kleine die ze moet missen. Vaak met een traan, als iemand zijn hondje in moest laten slapen vanwege de hoge leeftijd. Of gewoon als aandenken aan een mooie periode in het leven (vooral bij moedermelk sieraden). Het zijn dus niet zomaar sieraden, maar sieraden die verbonden zijn met iets of iemand speciaals.

Leestip: baargoud of push present een cadeau voor de kersverse moeder

Sieraden met moedermelk borstvoeding hangertjes

De hype is over komen waaien uit Engeland en heeft ook hier voet aan wal gezet. Steeds meer vrouwen kiezen voor een persoonlijk sieraad met daarin moedermelk. In de meeste gevallen worden hangertjes gemaakt van de moedermelk. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld een ring te bestellen met daarin moedermelk verwerkt.

 

Geplastificeerde moedermelk als aandenken

Het complete proces voor het maken van een moedermelk sieraad zul je niet snel online vinden. Maar in principe wordt de sieraden met moedermelk als volgt gemaakt. De moeder stuurt een bepaalde hoeveelheid moedermelk op naar de ontwerper. Deze behandelt en droogt de melk, waarna aan de slag wordt gegaan om het sieraad te maken. Tijdens dit proces kan de melk in elk gewenst  en beschikbaar model gevormd worden.

Om de  moedermelk komt een harslaagje (epoxy), waardoor het kleinood volledig beschermd is. Het harslaagje zelf kan helemaal gepersonaliseerd worden, met bijvoorbeeld de naam van de baby erin. Tenslotte wordt de hanger aan een kettinkje of armband bevestigd.

 

Grote vraag naar moedermelk hangertjes

De vraag naar deze hangertjes is groot. Er zijn online diverse winkels die zich helemaal gespecialiseerd hebben in het ontwerpen van de zogenaamde moedermelk hangertjes. Een paar voorbeelden van zulke online shops: SoLilly.nl, Edelsmederij-elize.nl en diverse shops op Etsy.

Waarom is dit een trend onder moeders

Veel vrouwen ervaren de periode dat ze hun kind borstvoeding geven als zeer speciaal. De moeder-kind band die tijdens deze periode gesmeed wordt is een liefdesband die met niets anders te vergelijken is. Helaas is dit maar van korte duur, want tegenwoordig geven vrouwen steeds minder lang borstvoeding. Om de herinneringen levend te houden kiezen moeders voor het bewaren van een klein beetje borstvoeding in de vorm van een sieraad.

 

Vies of juist mooi

Wat de een vies vindt, kan voor een ander juist heel mooi zijn. Dit is vooral afhankelijk van de eigen smaak. Overigens geldt wel dat in sommige gevallen de aangeleverde moedermelk door verkeerde behandeling vergeeld, waardoor het hangertje niet meer stralend wit is en daardoor een minder frisse aanblik heeft. Lees daarom altijd eerst de reviews, want je kunt maar 1x melk afgeven (tenzij je nog meer achter de hand houdt).

 

Heb jij een moedermelk sieraad of overweeg je eentje te laten maken?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIs je kind dol op dino’s? Bezoek dan dierenpark Amersfoort
Volgend artikelVerkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in