gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als moeder heb je vaak geen zin (en zin) om uitgebreid je make-up te doen. Daarom geef ik je vandaag tips voor een snelle moeder proof make-up. Met deze tips zie je er in 5 minuten tijd klaar wakker uit en ben je representatief. Inclusief tips voor moeders met dochters die graag de make-up van hun moeder gebruiken.

 

Rennen, vliegen, opstaan en … er nog goed uit willen zien

Het leven van een moeder gaat niet over rozen. We rennen en vliegen de hele dag van hot naar her. Het begint al in de ochtend als de kinderen naar de opvang of school gebracht moeten worden. Vandaar gaat het verder naar werk. In de middag in de omgekeerde volgorde met een tussenstop bij de winkel of een les van je kind. Hoe goed we de dingen ook willen doen, soms schieten er wel eens dingen bij in. Dit heeft helaas ook alles te maken met de druk die de maatschappij op ons legt als moeder.

Ondanks alles moet je niet vergeten dat je ook nog vrouw bent. Een vrouw die er graag goed verzorgd bij wil lopen. Je wil immers representatief zijn voor je werk. Dus moet je de beperkte tijd die je hebt, wijs gebruiken. En speciaal daarom heb ik hier allerlei leuke tips voor een snelle moeder proof make-up. Zo kun je goed verzorgd de deur uit.

 

Tips voor een snelle moeder proof make-up

Onderstaande tips zijn voor alle moeders (to be), die weinig tijd hebben en toch fris en verzorgd de deur uit willen gaan.

1. Goed verzorgde wenkbrauwen

Je wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van je gezicht. Zorg dat je altijd een pincet op zak hebt. Is je baby in slaap gevallen en sta je met ronkende motoren op de parkeerplaats niets te doen? Haal je pincet tevoorschijn en werk je wenkbrauwen even bij.

 

2. Goede verzorging van je gezicht is belangrijk

Waarschijnlijk ben je al lang blij als je ‘s avonds even de kans krijgt om je klaar te maken. Vergeet daarbij vooral je gezicht niet. Uitgebreid een masker nemen en je gezicht reinigen zal er waarschijnlijk niet inzitten. Investeer daarom in een pak goede reinigingsdoekjes. Ook ideaal als je op bed ligt en de kleine borstvoeding geeft: kun je ondertussen alvast je gezicht reinigen.

 

3. Gebruik wit oogpotlood

Leg die zwarte, bruine of blauwe kleur oogpotlood heel ver weg. Door het binnenste van je ooglid wit te kleuren, krijgen je ogen direct een frisse uitstraling. Wie zegt dat je als moeder gebroken nachten achter de rug hebt? Hier is niets van te zien.

 

4. Lippenstift wordt blush

Het is weer zover: de zoveelste slapeloze nacht en dat is aan je gezicht te zien. Geen nood: het enige dat je nodig hebt is 2 minuten tijd en een lippenstift. Gebruik de lippenstift niet alleen op je lippen, maar ook als vervanger van je blush. Even uitsmeren en je ziet er weer fris en fruitig uit met wat kleur op je wangen.

Tips voor een snelle moeder proof make-up 2

 

5. Kies voor permanente make-up

Laat je wenkbrauwen en wimpers permanent kleuren. Daar moet je wel even wat tijd voor uit trekken, maar op den duur scheelt het enorm. Bovendien zie je er altijd stralend uit, ongeacht of je nu wel of niet geslapen hebt.

 

6. Wimperextensions

Geen zin om permanente make-up aan te laten brengen? Wimperextensions geven je een heldere en stralende blik. Je hebt dan ook niet per se mascara nodig, dus dat scheelt ook al weer.

 

Tips voor een snelle moeder proof make-up 1

 

7. 2 minuten make-up

Heb je haast en wil je er toch top uitzien? Het enige dat je nodig hebt zijn een mascara en lippenstift. Zorg dat je wenkbrauwen helemaal in orde zijn (eventueel even met een borstel met kleurtje overheen gaan). Om je gezicht af te maken zet je mascara en wat lippenstift en je bent klaar om de dag te beginnen.

 

8. Aftershave als primer

Je hebt echt geen peperdure primer nodig: de aftershave van je man is net zo goed. Niet alleen net zo goed, maar ook nog eens low budget. Ideaal als je haast hebt en geen idee hebt waar je de primer hebt gelaten.

 

9. Blush, contour, lippenstift en oogschaduw

Heb je erge haast? Gebruik dan slechts één van bovenstaande en doe er je hele make-up mee. De blush kan namelijk ook dienst doen als contourer en lippenstift doet het ook goed als blush. Oogschaduw is een allrounder en kun je niet alleen op je oogleden, maar ook je lippen en je wangen (blush) gebruiken.

 

10. Oogserum met caffeïne

Een frisse oogopslag nodig, maar niet de broodnodige nachtrust gekregen? Probeer eens een oogserum met caffeïne. Je zult direct een groot verschil merken. Niet in hoe je je voelt na een brakke nacht, maar je ziet er voor de buitenwereld tenminste wel zo uit.

 

11. Highlighter met een gouden touch

Als je al kiest voor een highlighter, zorg dan dat deze een gouden touch heeft. Hiermee geef je je gezicht in een handomdraai net dat beetje extra glans.

 

12. Vitamine E olie

Verwen je droge huid met vitamine E olie. Vitamine E is een weldaad voor de vermoeide en droge huid. Ideaal als de zwangerschapshormonen korte metten hebben gemaakt met je mooie huid.

 

13. Maak gebruik van natuurlijk licht

Stap liever zonder make-up de auto in en gebruik daar nog even 2 minuten van je tijd om je make-up te doen. Kinderen in de autostoel, een leuk deuntje op en je hebt even een paar minuten voor jezelf. Natuurlijk licht geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de make-up er werkelijk uitziet.

 

14. De juiste make-up binnen handbereik

Als je weinig tijd hebt is het zaak om de make-up voor een frisse 5 minuten look binnen handbereik te hebben. Leg je make-up in je tas of zorg dat het in een aparte bak binnen handbereik is. Daardoor hoef je nooit meer op zoek naar die perfecte lippenstift of die geweldige blush.

Tips voor een snelle moeder proof make-up 3

 

15. Ga voor de natural look

Toegegeven, je moet er misschien even aan wennen, maar zo slecht is au naturel nou ook weer niet. Je bent moeder, hebt duizend en één taken en hoeft er niet elke dag perfect uit te zien. Als iemand daarover valt, vraag hem of haar dan of zij je gebroken nachten voor een week over wil nemen. Of elke dag de tijd heeft om je peuter 10 minuten in bedwang te houden, zodat jij je op kunt doffen.

 

Extra tip: zorg dat je al je goede make-up buiten bereik van je dochter (je kinderen) houdt. Koop wat goedkope kindermake-up waar je kinderen wel bij kunnen. Mochten ze op het idee komen om jou na te doen, dan gaat in elk geval niet jouw dure make-up stash eraan.

 

Heb je nog aanvullende tips voor een snelle moeder proof make-up? Ik ben heel erg benieuwd.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe leukste tips voor een regenachtige dag
Volgend artikelWallen en donkere kringen? Dit doe je ertegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in