gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een kindvriendelijke tuin en tegelijkertijd een mooi speelparadijs voor kinderen niet mogelijk? Met deze tips wel! Op die manier is de tuin niet alleen een extra speelplek, maar kun jij volop genieten van prachtige bloemen en planten.

De magie van de magnolia

Als jij denkt aan een prachtige, majestueuze boom die zowel kinderen als volwassenen kan betoveren, denk je waarschijnlijk aan de Magnolia grandiflora. Deze prachtige boom staat bekend om zijn grote, witte, geurige bloemen die op zonnige zomerdagen in volle glorie schitteren.

Maar wat maakt deze boom zo speciaal voor een kindvriendelijke tuin? Nou, buiten het feit dat de bloemen de zintuigen prikkelen, biedt de boom ook een heerlijke schaduwplek op zomerse dagen. Zie het voor je: de kleintjes die een boekje lezen of spelen onder de magnolia, terwijl jij van een afstandje geniet.

Tip: als je een Magnolia grandiflora wilt aanschaffen, kijk dan eens op bomenbezorgd.nl. Ze hebben een ruim aanbod en leveren de boom direct bij jou thuis!

 

Kleuren en geuren die de zintuigen prikkelen

Jij wilt natuurlijk dat je tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook dat hij heerlijk ruikt. Bloemen spelen hierin een sleutelrol. Lavendel is een uitstekende keuze: het ruikt heerlijk, trekt bijen en vlinders aan en is ook nog eens robuust genoeg om het te overleven als er af en toe een bal tegenaan komt.

Kies daarnaast voor bloemen en planten in verschillende kleuren en vormen. Denk aan zonnebloemen die hoog boven alles uitsteken. Of vrolijk gekleurde viooltjes en madeliefjes die lager bij de grond blijven. Zo creëer je een tuin die elke dag weer een ontdekkingstocht is voor de kleintjes.

De juiste bomen voor eindeloos speelplezier

Naast de Magnolia grandiflora zijn er tal van andere bomen die je tuin kunnen omtoveren tot een waar speelparadijs. Denk aan fruitbomen zoals appel- of perenbomen. Deze bomen bieden niet alleen schaduw, maar in de herfst kun je samen met de kinderen fruit plukken. Dubbel plezier!

Wil je dat de kinderen een boomhut kunnen bouwen? Kies dan voor stevige bomen zoals eiken of beuken. En het mooiste is: terwijl de kinderen spelen, geniet jij van een tuin die er prachtig uitziet en waarin vogels en andere dieren graag vertoeven.

Tot slot: veiligheid voorop

Je wilt natuurlijk dat je tuin een veilige speelplek is. Zorg daarom dat alle planten en bomen die je kiest niet giftig zijn. Vermijd ook puntige of scherpe planten, zoals sommige soorten cactussen of rozen met grote doornen. Ga voor robuuste, kindvriendelijke planten die tegen een stootje kunnen. En vergeet niet een zachte grasmat aan te leggen waarop de kleintjes naar hartenlust kunnen ravotten.

 

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Met de juiste planten, bomen en bloemen tover je jouw tuin in een mum van tijd om tot een groen, bloemrijk speelparadijs waar de kleintjes urenlang zoet zijn. En jij? Jij geniet van een prachtig uitzicht en de wetenschap dat je kinderen veilig en met plezier buiten spelen. Veel tuinier plezier!

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelLuiertas kopen? Zo vind je de luiertas die bij je past
Volgend artikelDe kindvriendelijke zorgverzekering: hoe vind je de juiste?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in