gefeliciTAART.nl - Black Friday

Gezellig samen film kijken tijdens de Paasdagen? Ik heb voor jou 10 leuke familiefilms voor Pasen uitgezocht. Er zitten films bij voor kleine en grote kinderen. Geniet samen met je gezin van een gezellige filmavond tijdens Pasen. Van tekenfilm tot speelfilm, er zit echt voor iedereen een geschikte film bij, inclusief trailers.

 

 1. The dog who saved Easter

De familie van Zeus gaat op cruise tijdens de Paasvakantie en Zeus mag de vakantie doorbrengen in een hondenpension. Iedereen geniet van de vakantie tot het allemaal mis lijkt te gaan. De concurrente wil nu eindelijk korte metten maken met het pension en dit is het punt dat de dieren ingrijpen. Een leuke en ontspannen film voor kinderen die dol zijn op (huis)dieren.

 

2. Pieter Konijn

Niet per se een Paasfilm, maar aangezien het verhaal zich in de lente afspeelt en de hoofdrol voor een konijn weggelegd is, past deze helemaal bij de Paastijd. De eigenwijze en ondeugende Pieter geniet van een geweldig leven samen met zijn vrienden. Hun leven verandert als de tuin een nieuwe eigenaar krijgt met alle gevolgen van dien.

 

3. Hop

De film Hop mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Paasdagen. EB moet zijn vader opvolgen als Paashaas, maar heeft hier helemaal geen zin in. Hij wil liever een rockster worden en de wereld ontdekken. Om zijn vader te ontwijken gaat hij ervandoor en dat is het begin van een groot avontuur.

 

4. Rise of the Guardians

In Rise of the Guardians speelt niet alleen de Paashaas mee, maar ook de tandenfee, de zandman en de Kerstman. Samen moeten zij de wereld en dan met name alle kinderen op de wereld beschermen tegen het kwaad. Hoe dit afloopt kun je zelf zien.

 

5. Ben Hur

Een echte klassieker die iedereen eigenlijk een keer in zijn leven gezien moet hebben. Niet echt een film voor hele jonge kinderen, maar zeker spannend vanaf een jaar of 10. Het verhaal draait om de joodse prins Judah Ben Hur die valselijk aangeklaagd wordt en een groot deel van zijn leven door moet brengen op een gallei. Voordat hij echter naar de gallei gaat heeft hij een ontmoeting met Jezus die op weg is om gekruisigd te worden (paasverhaal). Als hij terugkomt strijdt hij in de arena tijdens een paardenrennen tegen zijn rivaal Messala. Een spannende film die ik persoonlijk aan kan raden. Je kunt de originele versie uit 1959 kijken of de nieuwe uit 2010.

 

6. The Robe

Een familiefilm met christelijke achtergrond. Net voor de kruisiging wordt de mantel van Jezus tijdens een dobbelspelletje verloot. De Romeinse tribuun die de mantel wint ziet zijn hele leven veranderen door deze mantel. Een meeslepend en tegelijkertijd spannend verhaal dat helemaal bij de Paastijd past.

 

7. An Easter bunny puppy

Russ, een schattige hond, wil dit jaar de Paashaas zijn. Zijn familie denkt daar echter heel anders over: een hond behoort een hond zijn. Tijdens een wandeling stuiten Russ en zijn baasje op het gouden Faberge ei. Kan door deze ontdekking een nooit opgelost mysterie opgelost worden? Je ziet het in deze leuke en gezellige familiefilm.

 

8. Pieces of Easter

Een film geschikt voor oudere kinderen of alleen ouders. Het verhaal draait om Alza die op weg naar haar ouders ergens langs de weg strandt vanwege pech met de auto. Haar enige redding is een aparte boer, waarmee ze uiteindelijk verder op weg gaat naar haar ouders. Beiden hebben een totaal ander karakter en aanvankelijk botst dat ook met elkaar. Tot ze een punt bereiken dat ze zien wat er echt toe doet en wat niet. En dan vervolgen ze de  reis naar Alzas ouders om daar Pasen te vieren op een heel andere manier.

 

9. The easter egg adventure

Speciaal voor alle kinderen die van strips houden, een leuke tekenfilm. The easter egg adventure gaat over Egg town (Ei stad) waar een dief de gemoederen bezig houdt. In de zoektocht naar de dief wordt de verkeerde opgepakt. Gelukkig loopt het allemaal goed af dankzij Harriet Hare.

 

10. Hank & Mike

Een komedie mag niet ontbreken op deze lijst met Paasfilms. Deze film is niet geschikt voor kinderen, maar als je een beetje me-time hebt en wil lachen dan is deze film een aanrader. Hank en Mike zijn twee paashazen die met ontslag gestuurd worden. Nu moeten ze op zoek naar een andere baan en dat lijkt zo simpel, maar valt in de praktijk nog behoorlijk tegen.

 

Heb je een andere leuke familiefilm die je met Pasen gaat kijken of die je aan kunt raden?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZwemles, wanneer starten en tips!
Volgend artikelDIY luiercrème voor uitslag

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in