gefeliciTAART.nl - Black Friday

Dikkie Dik, wie kent hem niet? De droom van schrijver/producent Burny Bos en vele peuters en kleuters komt deze zomer uit met de bioscooprelease van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel. De releasedatum van de eerste bioscoopfilm van Nederlands meest geliefde kater is nu bekend: vanaf 19 juni is de film te zien in de bioscoop.

 

Dikkie Dik de rode kater

Grote kans dat je Dikkie Dik de oranje kater wel kent. Dikkie Dik is een serie kinderprentenboeken die getekend ijn door Jet Boeke. De serie is inmiddels 46 jaar oud (begonnen in 1978) en is ooit begonnen als voorleesverhaal in het bekende kinderprogramma Sesamstraat. Vanwege de populariteit onder kinderen lagen de verhalen al snel als kinderboek in de winkels. Dat dit een groot succes was blijkt uit het feit dat anno 2024 zelfs een film is gemaakt met Dikkie Dik in de hoofdrol.

 

Bioscoopfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Dik’s vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Ze slaan de pootjes ineen en starten een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte circusartiest.

Samen ontdekken ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en onderweg ontmoeten ze andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Ze hebben niet alleen Beer gevonden, maar ook vele nieuwe vrienden gemaakt.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is een doe, roep en dans mee film, geïnspireerd op de populaire boeken van Jet Boeke, met liedjes gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Schrijver en verteller Burny Bos neemt (groot)ouders en kinderen mee op de spannende zoektocht van Dikkie Dik naar zijn verdwenen knuffel Beer.

Jet Boeke, schrijver en illustrator van de Dikkie Dik-boeken, is verheugd over hoe haar creatie deze zomer schittert op het grote doek: “De wereld van Dikkie Dik is herkenbaar en speels. Ik ben trots op het creatieve team, met wie het ontzettend fijn samenwerken is aan deze eerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. Een grootse film over een gewone oranje kater.”

Het eindresultaat van de film maakt Burny Bos zelf niet mee; hij overleed in december 2023. Gelukkig is zijn stem als verteller nog wel te horen in de film, zoals ook in de teaser.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk en gebaseerd op de populaire boeken van Jet Boeke, uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.

Hieronder vind je de teaser van de bioscoopfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelNegenmaandenbeurs 2024 deze stands moet je bezocht hebben
Volgend artikelSchermtijd voor kinderen: dit zeggen deskundigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in