gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vandaag doe ik mee aan de blogtour ‘De zware rugzak’. Een boek over rouwverwerking bij kinderen. In een leuk en begrijpend verhaal wordt de lezer meegenomen in de vijf fases van rouw.

 

Blogtour ‘De zware rugzak’

Voordat ik het boek zelf ga bespreken wil ik even aangeven wat een blogtour nu eigenlijk inhoudt. Een blogtour is een rondje dat je maakt langs verschillende bloggers. De organisatie hiervan kan in handen liggen van een bedrijf of een andere blogger. In dit geval is deze blogtour georganiseerd door Van Driel Publishing. Als het goed is ben je via de blog van lindaschrijft.nl bij mij terechtgekomen.

Linda is moeder van een koningskoppel en schrijft op haar blog over de meest uiteenlopende dingen. Veelal geïnspireerd door haar twee kinderen. Van DIY’s tot recepten, van lijstjes met handige dingen tot alles over het moederschap, alles komt aan bod.

Zoals gezegd is het een blogtour. Dat betekent dat ik je aan het einde van de blog ook weer doorstuur naar de volgende blogger. In dit geval is dat de blog inspirationnl.com van Joanne. Een jonge vrouw die zich in haar dagelijkse leven beroepsmatig bezighoudt met kinderen. Op haar blog vindt je veel tips voor ouders met kinderen van 0 – 12 jaar. Overigens staat haar blog pas morgen online 😉

blogtour de zware rugzak

‘De zware rugzak’: rouwen voor kinderen begrijpelijk maken

Rouw kan voor kinderen in vele vormen komen. De meest voor de hand liggende situatie is natuurlijk het meemaken van een overlijden van een familielid, een kind van school of het huisdier.  Toch is dit dus zeker niet het enige moment waarop een kind kan rouwen. Kinderen kunnen namelijk ook rouwen als ze moeten verhuizen of ineens naar een andere school moeten.

Net als bij ons volwassenen brengen al deze vormen van rouw verschillende emoties met zich mee. Waar het voor ons als volwassenen misschien al vaak moeilijk is om zich goed uit te drukken en emoties onder woorden te brengen, is dat voor kinderen helemaal lastig.

Bij kinderen kunnen de emoties zich opstapelen en dat kan gaan voelen als een zware last.

Blogtour de zware rugzak pakket

Boekbespreking ‘De zware rugzak’ van Sarah Sugey

Het boek draait om het kleine meisje Enid. Zij is net haar opa verloren. Tijdens een wandeling razen er allerlei emoties door haar heen. Dit voelt alsof ze een zware rugzak met zich meedraagt. Een last waar ze zich geen raad mee weet. Gelukkig komt ze onderweg allemaal mensen tegen die haar stuk voor stuk helpen om de last minder lichter te maken.

De emoties die Enid doormaakt zijn herkenbaar voor kinderen in de rouw. Het gaat om vijf fases: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet en aanvaarding. Alle fases komen aan bod en er wordt een oplossing geboden.

Het boek bestaat niet alleen uit tekst, maar ook uit illustraties die kinderen zeker aanspreken. Eenvoudig en toch passend bij de emotie die behandeld wordt. Het is de perfecte manier om rouw bespreekbaar te maken, ook als kinderen nog jong zijn. Ongeacht waarom ze in rouw verkeren.

 

Vind je het lastig om rouwverwerking met je kind te bespreken? Snapt je kind zelf niet waar bepaalde emoties vandaan komen na een overlijden, verhuizing of afscheid van school? Dan is dit boek een aanrader.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel5 Tips om het huishouden met kinderen makkelijker te maken
Volgend artikelIn de keuken met kinderen: spinnetjes maken

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in