gefeliciTAART.nl - Black Friday

De woelige wereld van de worm gaat over de aardworm, ook bekend als regenworm of, gewoon, worm. Van zijn eetgewoonten tot zijn bizarre gedrag, van zijn ondergrondse leefomgeving tot de verschillende tinten roze die hij kan aannemen. Er valt zoveel te ontdekken voor jong en oud!

 

Wormen: een ondergewaardeerd dier

Met uitzondering van een paar mensen, vindt eigenlijk niemand de worm heel interessant. Veel aspecten van zijn wereld blijven daarom onbekend voor de wetenschap: hoe ontsnapte hij aan de natuurlijke selectie? Waar dient zijn staart voor? En waarom blijft hij volharden in het graven van eindeloze tunnels in de aarde? Hooguit dat de een of ander weet dat regenwormen goed zijn voor je tuin, omdat ze de aarde luchtig houden. Hoe meer wormen in je tuin, hoe gezonder deze is.

Wat we echter wel zeker weten is dat de regenworm niet verward moet worden met de rups en dat zijn leven niet zonder gevaren en gewaagde avonturen is. Zoals wanneer er onweer komt en de bliksem inslaat op de verkeerde plaats: voor de worm en zijn staart zal niets meer hetzelfde zijn.

 

De woelige wereld van de worm: alles over het leven van wormen

Sinds kort ligt het boek: De woelige wereld van de worm geschreven door Noemi Vola en uitgegeven door uitgeverij Parade, in de schappen van de boekhandel. Natuurlijk is het boek ook online te koop. Het boek is uit het Nederlands vertaalt door Marion Everink. Door de steengoede vertaling vergeet je haast dat het niet van oorsprong Nederlands is.

 

Het verhaal volgt één worm in het bijzonder tijdens een tragisch verlies van zijn betere helft (beter bekend als de staart van de worm). Het boek is een heerlijke mix van wetenschappelijke observaties en rake ironie beschreven in 256 pagina’s, over een piepklein dier dat voor grote veranderingen en grote vragen staat.

Voorzien van mooie tekeningen in heldere kleuren is het een aantrekkelijk boek voor jong en oud. Het is een ontzettend mooi boek, waarin je niet alleen heel veel bijleert over de regenworm, maar ook je kijk op kinderliteratuur in het algemeen verandert.

Bovendien komen er naast allerlei wetenswaardigheden ook bijzondere vragen aan bod. Want er staan ook aparte hoofdstukken in, zoals een hoofdstuk over waarin de worm graag anders had willen zijn en een hoofdstuk over het hebben van tanden (die bij de regenworm dus in het geheel ontbreken).

 

Algemene informatie

Titel: De woelige wereld van de worm

Auteur: Noemi Vola

Vertaling: Marion Everink

Uitgeverij: Parade

Leeftijd: geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips en wettelijke regels voor reizen met een baby
Volgend artikelUltieme cadeautips voor een babyshower: praktisch en doordacht

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in