gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nu de kinderen massaal thuis moeten blijven in verband met het Coronavirus, slaat de verveling al gauw toe.  Kinderen thuis? Dit zijn de leukste educatieve films op onder andere Netflix.

 

Kinderen thuis bezig houden

Soms zijn er dingen die we vooraf niet kunnen denken. Het meest recente voorbeeld is de (gehele) lockdown van het veel landen door het Coronovirus. Ineens sluiten alle scholen de deur voor minimaal 3 weken. Veel ouders moeten al dan niet verplicht thuiswerken en hebben de kinderen de hele dag om zich heen. Maar er kunnen ook andere situaties zijn dat je je kind thuis moet houden. Denk daarbij aan langdurige ziekte, een breuk enz. Voor al deze momenten moet je out of the box denken om kinderen thuis bezig te houden.

Kinderen thuis? Dit zijn de leukste educatieve films op onder andere Netflix

Als je kinderen thuis zijn is het natuurlijk niet de bedoeling om ze de hele dag achter een scherm te laten. Vooral als kinderen verplicht thuis zijn zoals nu het geval met het Coronavirus. Toch kun je (kleine) kinderen niet de hele dag bezig houden omdat je zelf ook verplichtingen hebt. De hele dag een schema volgen en leren heeft ook weinig nut. Na een paar uur moeten kinderen toch echt even bijkomen en iets anders doen.

Dus waarom niet het nuttige met het aangename combineren? Laat de kinderen educatieve filmpjes kijken. Wissel dat vooral ook af met knutselen en allerlei leuke DIY projecten, zoals zelf klei maken, knutselen voor Pasen of ga in de keuken aan de slag en maak heerlijke Pannenkoeken.

Kinderen thuis Dit zijn de leukste educatieve films op onder andere Netflix samen kleuren

 

Educatieve films op Netflix

Als je een abonnement op Netflix hebt kun je je kinderen laten genieten van diverse educatieve films. Voor kleine kinderen vind je hier onder andere Nijntje, Winnie de Poeh/Knorretje, Tip de Muis en Treehouse Detective. Maar ook filmpjes als Brammetje Baas, Meester Kikker en Dik Trom zijn hartstikke leuk voor kinderen.

Voor de wat oudere kinderen gaat het vooral om leuke films die vooral bedoelt zijn voor ontspanning. Dat je kind hier niets van kan leren is niet waar. Er zijn genoeg films die een diepere betekenis hebben en het is goed om je kind daarop attent te maken. Neem dus ook de tijd om samen met je kind een filmpje te kijken op z’n tijd.

Leestip: Leerzame kinderseries Netflix

 

Educatieve filmpjes peuters en kleuters

Peuters hebben tonnen aan energie. Soms vraag je je wel eens af waar ze al die energie vandaan halen. Zorg ervoor dat je peuter eerst zo veel als mogelijk energie kwijt raakt. Zet hem of haar vervolgens voor de tv en laat je kind genieten van educatieve filmpjes voor peuters. Op kinderfilmpjes.nl vind je heel wat educatieve filmpjes peuters. Denk daarbij aan filmpjes om bijvoorbeeld letter, kleuren, vormen en klanken te leren.

 

Educatieve peuter en kleuter tv programma’s

Eén van de bekendste tv programma’s voor kinderen is toch wel Sesamstraat. Bijna elke ouder is hier zelf mee opgegroeid. Zappelin zendt Sesamstraat uit. Mocht je een aflevering gemist hebben, dan kun je deze ook terugkijken. Andere leuke en vooral educatieve peuter tv programma’s De beer in het blauwe huis, de Barbapapa’s, Woezel en Pip, Kikker! En Mickey Mouse Clubhouse.

 

Kinderen thuis Dit zijn de leukste educatieve films op onder andere Netflix peuter filmpjes

 

Educatieve filmpjes Youtube

Ook op Youtube vind je heel veel educatieve filmpjes voor peuters, kleuters en kinderen van de basisschool. Denk daarbij aan afleveringen van Sesamstraat en bijvoorbeeld Nijntje. Ideaal ook voor de wat oudere kids die hier onder andere meer kunnen leren over Aardrijkskunde, sexualiteit (op onderwijsniveau) en nog veel meer.

 

Kidstube

Geen zin om overal en nergens op zoek te gaan naar educatieve films? Bij KidstubeKidstube vind je een uitgebreide verzameling van kinderfilmpjes. Deze kun je sorteren op leeftijd, liedjes en films. Zelfs voor baby’s en peuters vind je hier leuke filmpjes.

 

Nog meer tips voor educatie vanuit huis

Als je kinderen thuis onderwijs moeten volgen dan kun je ook gebruik maken van:

  • Gratis Kahoot Premium (vanwege Corona)
  • 10 Monkey, een gratis oefen- en rekenprogramma
  • Squla.nl (normaal betaal je hiervoor, maar wegens Corona kun je hier van 9:00 – 15:0 uur gratis gebruik van maken)
  • Schooltv.nl is natuurlijk ook gewoon beschikbaar voor alle thuisblijvende kinderen met onder andere Huisje Boompje Beestje, Rekenen met Raaf, Rekenverhalen
  • Jeugdjournaal
  • Freek Fonk
  • Studio snugger (tv)
  • Storybots (tv programma)

Geen zin om een educatieve film op te zetten? Laat je kids dan nu genieten van ruim 60 gratis kinderfilms via Zapp.nl

Wat doe jij om je kind op educatieve wijze bezig te houden, achter het scherm?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZo kom je erachter dat je ovuleert en 5 tekenen dat je problemen hebt met ovulatie
Volgend artikel8 Redenen waarom een kind een pester wordt die elke ouder moet kennen

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in