gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zoek je nog een leuke familiefilm over een stoere meid die voetbal speelt? Dan is Leeuwin een aanrader. De film draait vanaf 19 april in de Nederlandse bioscopen en is ook leuk voor tieners.

 

Leeuwin

Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

Benieuwd naar deze toffe familiefilm? Bekijk dan hieronder alvast de trailer

 

Algemene informatie

Taal: Nederlands
Leeftijd:AL, grof taalgebruik
Genre: Familiefilm
Speelduur: 88 minuten
Leeftijd: Alle leeftijden
Regie:Raymond Grimbergen
Cast:Alyssa van Ommeren, Jay Karim-Jonker, Sanguita Akkrum, Apollonia Sterckx, Manou Jue Cardoso, Yip Andjar, Nora Dari, Soumaya Ahouaoui, Urvin Monte, Cees Geel

 

Leeuwin filmposter

 

Emigreren met kinderen

Het leuke van dit verhaal is dat het voor ons gezin heel herkenbaar is. Wij hebben zelf 12,5 jaar in Suriname getrouwd en mijn kinderen zijn daar dus opgegroeid. Emigreren met kinderen is zeker een aanrader, maar hoe ouder kinderen worden, hoe moeilijker het is om zich aan de nieuwe omstandigheden aan te passen.

Zeker als je naar een land gaat waar een hele andere taal gesproken wordt. Dit was bij ons niet het geval, want de moedertaal in Suriname is gewoon Nederlands (wel worden er nog tal van andere talen gesproken door de verschillende bevolkingsgroepen). Doordat de kinderen opgevoed zijn in een ander land, maar wel veel mee hebben gekregen van een Nederlandse opvoeding zijn zij (net als ikzelf) zogenaamde third culture kids.

Toch is het een aanrader. Wil je emigreren met je kinderen? Doe dit dan als de kinderen zo jong mogelijk zijn. Kinderen kunnen zich in de meeste omstandigheden snel aanpassen, zijn flexibel en vinden het vaak een groot avontuur. Wil je meer weten over emigreren met kinderen? Lees dan mijn verhaal hier.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelGrappige uitspraken van kinderen in tijd van rouw en verlies deel 3
Volgend artikelKinder spelletjes en oud Hollandse kinderspelen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in