gefeliciTAART.nl - Black Friday

Voor veel ouders is het een behoorlijke uitdaging om het perfecte cadeau te vinden voor een 6-jarige. Kinderen van deze leeftijd zijn vaak nieuwsgierig, energiek en volop in ontwikkeling. Houd het kiezen van cadeautjes rekening met de interesses, vaardigheden en behoeften van je kind. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor een jongen, een meisje of iets wat zowel jongens als meisjes aanspreekt, ontdek inspirerende cadeautips voor een 6-jarige voor verjaardag en feestdagen.

 

Cadeautips 6-jarige voor verjaardag en feestdagen

Of het nu om een cadeau voor een verjaardag of een feestdag (Sinterklaas of Kerst) gaat, het vinden van het perfecte cadeau lijkt makkelijker dan het is. Voor je eigen kind is het daarbij waarschijnlijk nog iets makkelijker dan voor het kind van een ander (bijvoorbeeld als je kind uitgenodigd is voor een verjaardagsfeestje). Heb je nu echt helemaal geen inspiratie? Dan zijn onderstaande tips voor jou. En natuurlijk hoef je niet per se te kijken of het echt alleen voor een jongetje of een meisje is. Want soms spelen meisjes liever met stoer speelgoed en jongens liever met ander speelgoed.

Leestip: Zo schaf je goedkoop of zelfs gratis Sinterklaas en Kerstcadeautjes aan

 

Cadeautips voor 6-jarige jongen

 1. Bouwsets: 6-jarige jongens zijn vaak dol op bouwen en creëren. Kies voor bouwsets zoals LEGO, DUPLO of constructiespeelgoed met thema’s zoals auto’s, ruimteschepen of dinosaurussen.
 2. Voertuigen: jongens zijn vaak gefascineerd door voertuigen. Je kunt je kind dan bijvoorbeeld verrassen met speelgoedauto’s, vrachtwagens, treinen of zelfs een op afstand bestuurbare auto voor uren speelplezier.
 3. Sportartikelen: jongens hebben doorgaans meer energie dan meisjes. Moedig daarom de actieve kant van jongens aan met sportieve cadeautjes zoals een voetbal, basketbal of een fiets om zo de overtollige energie kwijt te kunnen.
 4. Wetenschapsspeelgoed: stimuleer de nieuwsgierigheid van de 6-jarige met wetenschappelijke sets zoals een microscoop, telescoop-set of experimenteerdozen.
 5. Avonturenboeken: vooral voor beginnende lezers is het goed om lezen te blijven stimuleren. Geef daarom boeken cadeau met avonturenverhalen, piraten of superhelden. Deze zullen de verbeelding van jongens prikkelen en hun liefde voor lezen bevorderen.

 

Cadeautips voor 6-jarig meisje

 1. Poppen: poppen zijn tijdloos en bieden meisjes de kans om hun verzorgende kant te ontwikkelen. Kies voor poppen met verschillende beroepen, culturen of zelfs prinsessen om hun fantasie te stimuleren.
 2. Creatieve knutselsets: meisjes zijn vaak dol op creatieve activiteiten. Verras je kind daarom met een leuke knutselset om sieraden mee te maken, kleuren, schilderen of geef een grote knutselkoffer cadeau voor uren knutselplezier.
 3. Verkleedkleding: verkleedspelletjes zijn erg populair bij meisjes. Een leuk verkleedpakje van hun favoriete personage, dier of beroep is dan ook een perfect cadeau.
 4. Tipi tent: meisjes vinden tenten geweldig, zeker ook om er een nachtje in door te brengen. Een leuke tipi tent geschikt voor de leeftijd valt dan ook zeker in de smaak.
 5. Muziekinstrumenten: introduceer muziek in het leven van de 6-jarige en geef een speelgoedinstrument zoals keyboard, gitaar of een tamboerijn cadeau. Maak wel afspraken over wanneer en waar het instrument gebruikt mag worden. Is je kind echt into muziek? Dan kun je ook een instrument met lessen erbij cadeau geven.
 6. Interactieve knuffels: Meisjes vinden het heerlijk om een pluchen vriendje te hebben. Kies voor interactieve knuffels die kunnen praten, zingen of bewegen.

Cadeautips 6-jarige uniseks

 1. Bordspellen: bordspellen zijn geweldige cadeaus voor kinderen van alle geslachten. Kies spellen die geschikt zijn voor hun leeftijd, zoals memory, Monopoly Junior of Twister. Kan je kind niet goed tegen verlies? Begin dan met coöperatieve spelletjes, waarbij je samen moet werken.
 2. Puzzels: puzzels helpen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden en geduld. Ga voor puzzels met kleurrijke afbeeldingen van hun favoriete tekenfilms of dieren.
 3. Buitenspeelgoed: kinderen van die leeftijd moeten veel buiten spelen. Dat is niet alleen goed om hun energie kwijt te raken, het is ook nog eens hartstikke gezond.

Leestip: Dit is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

 1. Bouw je eigen robot/knutselsets: geef een set cadeau waarmee ze hun eigen robot kunnen bouwen of andere leuke knutselsets om hun creativiteit te stimuleren.
 2. Educatieve apps en spelletjes: kies educatieve apps en games voor tablets die leuke activiteiten combineren met leerzame inhoud.

 

Heb je kinderen in andere leeftijden? Check ook deze cadeautips:

Cadeautips voor baby’s

Cadeautips voor een 2-jarige

Cadeautips 4 – 10 jarige

Cadeautips voor jonge tieners

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZuiderpark Vakantiepark op de helft, nog veel te beleven komende weken!
Volgend artikel10 Tips voor het eerste uitje met je baby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in