gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ieder jaar weer worden tienduizenden mensen voor het eerst opa of oma. En hun wacht een belangrijke taak: die dingen met hun kleinkinderen doen waar ouders geen weet of tijd voor hebben. Welke dingen dat zijn ontdek je nu in een creatieve beginnerscursus voor het grootouderschap.

 

Hoera! Een kleinkind op komst

Niets zo bijzonder als te horen krijgen dat er een kleinkind op komst is. Je kind wordt binnen afzienbare tijd zelf ouder en jij wordt grootouder. Dat is niet alleen voor de ouders in spe een bijzondere tijd, maar ook voor de oma en opa. Zeker als het je eerste kleinkind is, is dat extra spannend. Ineens word je ‘kleine’ meid of zoon zelf ouder en krijgt het de verantwoording voor een eigen kind.

Grote kans ook dat jij als ouder of beter gezegd grootouder als oppas gevraagd wordt voor je kind. Sommige grootouders doen dit op vaste basis, andere grootouders doen dit zo nu en dan als er van beide kanten behoefte aan is. Hoe vaak je je kleinkind ook ziet, als grootouder is het belangrijk datde tijd die je met je kleinkind doorbrengt daadwerkelijk quality time is.

 

Een creatieve beginnerscursus voor het grootouderschap

Niet altijd is het even makkelijk om iets te verzinnen om met de kleine te gaan doen. En juist voor die tijd is de creatieve beginnerscursus voor het grootouderschap een redder in nood. Met deze leuke en leerzame doe-boekjes kunnen beginnende grootouders hun kleinkinderen alle dingen leren die een echte opa of oma hoort te weten. En het allerleukste: voor geen van deze activiteiten heb je een computer of telefoon nodig!

Dingen die je kleinkind nóóit zal vergeten. Voorbeelden? Rietfluitje, kijkdoos, heksenspel, geheimtaal, vlieger, bellen blazen en aardappelstempel. En in totaal nog 144 andere knutsels, spelletjes en andere bezigheden, zonder dat jullie achter een scherm hoeven te plakken.

En omdat oma en opa nu eenmaal verschillen zijn er twee boekjes uitgebracht. Eentje speciaal voor oma en het andere boekje is voor opa. Op die manier kun je samen met je kleinkind verschillende dingen doen.

 

Cadeautip

Ben jij een ouder in spe? Wil jij je zwangerschap op een originele manier kenbaar maken? Geef je ouder(s) dan een van deze leuke boeken. Op die manier kunnen ze zich al tijdens de zwangerschap voorbereiden op hun nieuwe taak als oma en opa voor jouw baby.

 

Hoera ik word oma

Jullie kennen mij allemaal als de redacteur en schrijfster van deze website. In mijn bio kunnen jullie ook zien dat ik zelf moeder ben van twee volwassen kinderen. Nu is het zo dat ik binnen nu en een paar weken zelf voor de eerste keer oma wordt. Spannend en vooral heel erg leuk! Ik kan niet wachten om leuke dingen te doen met mijn eerste kleinkind. En het boek Oma voor beginners gaat mij gegarandeerd nog meer inspiratie geven om de tijd met mijn kleinkind op een leuke manier door te brengen.

 

Algemene informatie

Doe-boekjes: Opa voor beginners en Oma voor beginners

Verschijnt: deze week

Uitgeverij: Het zwarte schaap

Pagina’s: 96

Prijs: 14,95 euro

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAlles wat je moet weten over dyscalculie of rekenzwakte
Volgend artikel1 Oktober Grootouderdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in