gefeliciTAART.nl - Black Friday

Elke dinsdag vertelt een moeder over de dag dat er iets gebeurde met haar kind. Als ouder willen we allemaal het beste voor ons kind, maar niet altijd heb je alles in de hand. Een ongeluk zit in een klein hoekje en soms gebeuren er de meest onverwachte dingen. Deze keer: de dag dat… mijn kind uitgleed in het zwembad.

 

Maak kennis met Maria

Maria is op het moment van het gebeuren moeder van 2 kinderen in de leeftijd van 8 en 6 jaar. Als moeder heeft ze het druk op de boerderij waar ze samen met haar man woont. Gelukkig is er ook af en toe tijd voor een leuk uitje, bijvoorbeeld naar het zwembad.

 

De dag dat… mijn kind uitgleed in het zwembad

Wat een leuke zaterdag had moeten worden eindigde deze keer in een trieste gebeurtenis, waar je moederhart van breekt. Als je in de ochtend wakker wordt en weet dat je de kinderen later een leuke verrassing bezorgt, ga je niet direct uit van het ergste. Althans, dat geldt voor de meeste moeders. Helaas lopen dingen soms heel anders dan je gepland hebt.

Die bewuste zaterdag begon zoals alle andere: lekker in en om het huis scharrelen, de dieren verzorgen en nog wat in huis rommelen. De kinderen konden heerlijk buiten spelen en genieten van het weekend.

De afspraak was om later in de middag naar het zwembad of eigenlijk zwemparadijs te gaan. Een zwembad met glijbanen, wildwaterbaan en nog veel meer. Er was afgesproken met een groep vrienden, waar ook onze kinderen het goed mee konden vinden. De kinderen keken hier erg naar uit, vooral de oudste, want zij was een echte waterrat. De dag kon dan ook niet snel genoeg gaan…

Eindelijk was het zover en konden we in de auto stappen om naar het zwemparadijs te rijden. De rit duurde volgens de kinderen een eeuwigheid, maar gelukkig viel dat in het echt wel mee. Eenmaal aangekomen kon de oudste amper wachten. Zodra we de poorten door waren nam ze een spurt om zich naar de kleedkamers te haasten.

Toen we eindelijk allemaal in zwemkleding waren konden we doorlopen naar het zwemgedeelte. En precies hier ging het goed mis met de oudste. Omdat zij nat was van de douche (even onder het water voordat je het zwembad instapt) en haast had om het water in te duiken, gleed zij uit op de trap die naar boven naar het zwembad leidt.

Voor we het wisten zat alles onder een flinke plas bloed. Wat bleek? Zij is met haar kin op de trap belandt, waarbij haar kind open was gesprongen. De badmeester werd erbij gehaald en die zorgde ervoor dat mijn dochter eerste medische hulp kreeg. Na schoonmaken en verder bekijken bleek dat zij een behoorlijk gapend gat in haar kin had.

Gelukkig kon alles gedicht worden met een pleister. Helaas was de zwempret wel voorbij voordat deze begonnen was. Want ondanks de pleister mocht zij die avond absoluut niet meer het water in in verband met infectiegevaar. In eerste instantie wilden ze een ambulance erbij halen, maar dat vonden wij niet direct nodig. Wel hadden we beloofd om haar in de gaten te houden en mocht de wond weer opengaan of ze zou zich slecht voelen, dan zouden we aan de bel trekken.

De oudste wilde ondanks dit ongeluk absoluut niet naar huis, want het was gelukkig wel gezellig. Afwisselend werd haar gezelschap gehouden en ze heeft later nog even pootje gebaad. Aan het einde van de avond toen we eenmaal weer thuis waren moesten we allemaal wel bijkomen van de schrik. Gelukkig zag de wond er verder goed uit en is het uiteindelijk een litteken geworden.

Wie had kunnen denken dat een leuk uitje zo zou eindigen? Geen zwempret voor de oudste en een litteken voor het leven. Toch had het veel erger kunnen zijn: wat als ze van de hoogste trap naar beneden was gevallen? Of als ze uitgegleden was, haar hoofd had gestoten en in het zwembad beland was? Gelukkig is het beperkt gebleven, al was het als ouder niet leuk om mee te maken.

 

Wil jij als ouder ook meedoen met deze nieuwe serie? Stuur mij dan mailtje (anja@tips-media.nl) met als vermelding: de dag dat…

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMario VS Donkey Kong voor de Nintendo Switch
Volgend artikelMeliora’s mooie momenten: helende massage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in