gefeliciTAART.nl - Black Friday

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur: Sinterklaas! En dat betekent niet alleen pepernoten, cadeautjes en een bezoek van de goedheiligman, maar ook het maken van originele en leuke surprises op de basisschool. Voor veel kinderen is dit een spannende periode waar ze vaak al weken van tevoren naar uitkijken. Om ervoor te zorgen dat jouw kind een fantastische Sinterklaasviering heeft, vind je hieronder 10 creatieve ideeën voor de leukste Sinterklaas surprises voor kinderen van de basisschool.

 

Sinterklaas op de basisschool

Op een gegeven moment kennen kinderen het geheim van de Sint. Meestal gebeurt dit als een kind in groep 5/6 zit. Dan wordt op school overgestapt naar het vieren van Sinterklaas met het maken van surprises. Deze surprises maken de kinderen voor elkaar en geven ze elkaar op 5 december cadeau. Vaak wordt er bij de surprise ook een gedicht geleverd.

 

10 Creatieve ideeën Sinterklaas surprises basisschool

Grote kans dat je kind zeker de eerste keer surprise maken bij jou aan komt kloppen. Heb je nu geen inspiratie? Weet je niet wat je moet maken? Check dan deze surprise tips hieronder.

 

1. Emoji surprise

Emoji’s zijn tegenwoordig razend populair onder kinderen en een emoji-surprise valt gegarandeerd in de smaak. Kies de favoriete emoji van het kind (bijvoorbeeld de lachende emoji, knipoog of duim omhoog) en maak een grote kartonnen versie van deze emoji. Stop het cadeautje erin en laat de ontvanger raden welke emoji hij of zij heeft gekregen. Makkelijk en bovendien snel te maken met niet meer dan karton.

 

2. Voetbalveld surprise

Voor voetballiefhebbers is een voetbalveld-surprise een schot in de roos! Gebruik een schoenendoos als basis en maak met groen papier een voetbalveld. Gebruik kleine stukjes karton voor de doelen en maak mini-voetbalspelers van pijpenragers. Het cadeau kan verstopt worden tussen de voetbalspelers of onderin de schoenendoos.

 

3. Dieren surprise

Kinderen zijn vaak dol op dieren, dus waarom niet een surprise maken in de vorm van hun favoriete huisdier, dierentuin- of boerderijdier? Gebruik karton, verf en andere knutselspullen om het dier zo realistisch mogelijk na te maken. Het cadeautje kan aan de binnenkant verstopt worden, zoals een kartonnen boom voor een aapje of een nest voor een vogeltje.

 

4. Game controller surprise

Voor de gameliefhebbers is een game controller-surprise perfect! Knip een controller-vorm uit karton en verf het in de juiste kleuren. Voeg de knoppen en sticks toe met gekleurd papier. Het cadeautje verstop je achter de knoppen of in een apart compartiment in de controller.

 

5. Piratenschatkist surprise

Ahoy, mates! Maak een stoere piratenschatkist-surprise voor de avonturiers. Versier een schoenendoos als een houten schatkist, schilder er een schedel met gekruiste botten op en voeg wat gouden munten toe (bijvoorbeeld chocolademunten) als extra verrassing.

 

6. Regenboog surprise

Kleuren maken alles vrolijker! Maak een kleurrijke regenboog-surprise met behulp van gekleurd karton en verf. Gebruik een grote doos als basis en snijd stroken karton in verschillende kleuren van de regenboog. Plak de stroken op de doos in de vorm van een regenboog en stop het cadeautje in een wolkvormige verpakking.

 

7. Boekenwurm surprise

Voor de boekenwurmen is een boekenwurm-surprise ideaal. Maak een grote rups van karton en verf deze in felle kleuren. Gebruik losse boeken als lichaamsdelen en verstop het cadeautje tussen de pagina’s van het favoriete boek van het kind.

 

8. Dino surprise

Dino’s spreken tot de verbeelding van kinderen. Maak een dinosaurus-surprise van karton en gebruik verf om hem er realistisch uit te laten zien. Het cadeautje verstop je dan in het ‘buikje’ van de dinosaurus.

 

9. Superheld Surprise

Elk kind heeft wel een favoriete superheld! Maak een surprise in de vorm van het masker of het symbool van de favoriete superheld van het kind. Gebruik karton, gekleurd papier en verf om de details van de superheld te maken. Het cadeautje verstop je dan in het masker of achter het symbool.

 

10. Raket surprise

Voor de dromers die altijd naar de sterren staren, is een raket-surprise perfect. Gebruik een grote kartonnen koker als raket en versier deze met verf en gekleurd papier. Het Sinterklaascadeautje verstop je in de punt van de raket.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSophie de Giraf: spelenderwijs ontwikkeling van je baby stimuleren
Volgend artikelOntdek alles wat je als nieuwe moeder over stuwing wilt weten

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in