gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nog een paar dagen en dan is het werkelijk Kerst. Alhoewel veel kinderen hiernaar uitkijken is het ook best spannend. En die spanning kan omslaan in verveling en niet weten wat te doen. Lees snel verder en ontdek 10 leuke kerstactiviteiten voor kinderen.

 

Kerst een spannende tijd voor kinderen

Eigenlijk is de hele maand december en ook al half november een spannende tijd voor kinderen. De feestdagen worden ingeluid met de komst van Sinterklaas. Vanaf de intocht is het aftellen naar pakjesavond. En is Sinterklaas eindelijk weer terug naar Spanje, dan kunnen de voorbereidingen beginnen voor Kerst. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: juist deze spanning kan dan weer zorgen voor verveling.

 

10 Leuke kerstactiviteiten voor kinderen

Gelukkig zijn er genoeg leuke Kerstactiviteiten te bedenken voor je kinderen. Niet alleen in huis, maar ook buiten. Want buitenspelen kan ook prima in de winter. Zolang je kind goed gekleed is en het niet met bakken uit de hemel komt is buitenspelen juist fijn. De frisse lucht doet je kind goed en lekker even uitrazen en ravotten is goed voor je kind.

Mis je nog wat inspiratie wat je kind kan doen tijdens de Kerstdagen? Hieronder vind je 10 leuke kerstactiviteiten voor kinderen. En vergeet ook niet mee te doen met mijn laatste winactie.

 

1. Speurtocht

Maak een speurtocht rond het huis of in de tuin. Verstop kleine cadeautjes of opdrachtkaarten en laat de kinderen ze zoeken.

2. Spelletjesmiddag

Organiseer een spelletjesmiddag. Zoek een aantal leuke bordspellen, kaartspelen of gezelschapsspellen uit en laat de kinderen kiezen wat ze willen spelen.

 

3. Betrek de kinderen bij het kerstdiner

Laat de kinderen helpen bij het voorbereiden van het kerstdiner. Ze kunnen bijvoorbeeld groenten wassen of snijden of helpen met het maken van een salade of dessert.

 

4. Filmmarathon

Hou een kerstfilmmarathon. Kies een aantal leuke kerstfilms uit en laat de kinderen kiezen welke ze willen kijken. Geen idee welke films leuk zijn? Doe dan hier inspiratie op. Zorg voor popcorn of andere lekkere hapjes om tijdens de film te eten.

 

5. Knutselen

Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop met knutselen of kunstprojecten. Zoek een aantal leuke kerst knutselideeën op of geef ze wat klei, verf of papier en laat ze hun eigen kerstdecoraties maken.

 

6. Spelletjesmiddag in de tuin

Organiseer een spelletjesmiddag in de tuin. Zoek een aantal leuke buitenspellen uit, zoals frisbee, zaklopen of verstoppertje spelen en laat de kinderen zich uitleven.

 

7. Fotocollage maken

Maak een fotocollage van het afgelopen jaar. Zoek foto’s op van leuke momenten die jullie samen hebben beleefd en maak er een mooie collage van.

 

8. Kerstverhaal schrijven of toneelstuk bedenken

Laat de kinderen een kerstverhaal schrijven of toneelstuk opvoeren. Geef ze wat aanwijzingen en laat ze hun eigen verhaal of stuk bedenken en opvoeren voor het hele gezin.

 

9. Samen in de keuken

Maak een lekkere traktatie of bak een taart samen. Zoek een lekker recept uit en laat de kinderen helpen met het bakken en versieren van de traktatie.

 

10. Kerstcadeautjes geven maar dan anders

Maak een spel van het geven van cadeaus. Verstop de cadeaus die jullie voor elkaar hebben en laat de kinderen ze zoeken met behulp van aanwijzingen of opdrachten.

 

Met bovenstaande tips zullen je kinderen zich deze Kerst gegarandeerd niet vervelen, alhoewel vervelen helemaal niet zo negatief hoeft te zijn.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelNegenmaandenbeurs 2023: met een compleet aanbod weer terug in februari
Volgend artikelUnieke Cadeaus voor nieuwe moeders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in