gefeliciTAART.nl - Black Friday

De dag van de liefde, 14 februari, Valentijn ontgaat ook kinderen niet. Ontdek leuke Valentijn tips voor kinderen. Van het versieren van de kamer tot anderen verrassen met een kleinigheid.

 

 

Valentijn, de dag van de liefde

Alhoewel Valentijn in eerste instantie bedoelt is voor volwassenen, ontgaat kinderen deze dag ook niet. Niet zo gek, want alle winkels staan in het teken van deze liefdevolle dag. Natuurlijk zit er heel veel commercie bij, maar het is ook een uitgelezen kans om je partner te zeggen hoeveel je van hem of haar houdt. Maar dat geldt natuurlijk ook voor je kinderen. Want waarom zou je je kinderen niet laten zien hoeveel je om ze geeft? Of doe samen met je kinderen iets voor een ander.

 

11 Valentijn tips voor kinderen

Of je nu wel of geen Valentijn hebt, je hoeft deze dag niet zonder meer voorbij te laten gaan. Doe iets leuks met of voor je kinderen. En de voorpret is bijna nog leuker dan de dag zelf, dus waar wacht je op?

 

1. Verras je kids met een lief ontbijt

Niets zo leuk als je kinderen te verrassen met een heerlijk en liefdevol ontbijt. Dat kun je aan tafel serveren of in bed (ontbijt op bed). Zorg dat je het ontbijt extra speciaal maakt door bijvoorbeeld hartjes pannenkoeken te bakken. Of snijd uit de boterham hartjes die je met beleg (ook in hartjesvorm) belegd. Of bak (roze) hartjeswafeltjes. Als het maar lekker veel hartjes heeft en of roze is, dan is het al goed.

Heb je hier in de ochtend geen tijd voor? Dan kun je deze tips verplaatsen naar de lunch of zelfs het avondeten. Met een beetje creativiteit en een beetje hulp van Pinterest kom je al een heel eind.

Valentijn tips voor kinderen lekkers

2. Verras je kind met liefdesbriefjes

Dat klinkt misschien heel raar, maar er zit niets achter 😉 Neem wat karton en knip hieruit hartjes die groot genoeg zijn om er dingen op te schrijven. Schrijf op de hartjes dingen als: ‘Ik vind je lief’, ‘Je helpt altijd goed mee’, ‘Ik ben trots op jou’, ‘Je bent een geweldige broer/zus’… Noteer positieve dingen die je kind speciaal laten voelen. Deze hartjes plak je dan op de binnenkant van deur. Dit kun je in de nacht van 13 op 14 februari doen of je plakt in aanloop naar Valentijn elke dag een briefje op de deur. Op die manier ziet je kind elke dag jouw lovende woorden en voelt het zich extra gewaardeerd.

 

3. Decoreer het huis in Valentijn stijl

Kinderen vinden het ontzettend leuk als een kamer versierd is. Dus waarom niet de kans grijpen en de kamer versieren in Valentijn stijl. Mijn dochter heeft uit papierkarton allemaal hartjes geknipt en deze in haar kamer opgehangen. Daarnaast heeft ze deze leuke Valentijn DIY gemaakt en boven haar bed geplakt. Als je weinig tijd hebt kun je natuurlijk gewoon roze ballonnen en slingers kopen en deze ophangen. Zolang je het thema en de bijbehorende kleuren (roze en rood) maar aanhoudt is het allang goed.

4. Doe samen iets voor een ander

14 Februari is de dag van de liefde. De perfecte dag om iets liefs te doen voor een ander samen met je kind. Laat je kind Valentijnskaartjes maken en bezorg deze in de buurt. Of geef de kaartjes af in het ziekenhuis of bij een verzorgingstehuis. Er zijn genoeg mensen die juist in deze tijd eenzaam zijn en een kaartje of een leuke tekening van je kind meer dan op prijs stellen.

 

5. Maak waardebonnen voor elkaar

Het draait allemaal om de ander tijdens Valentijn. Met deze tip kun je dit perfect in de praktijk brengen. Geef elk kind en jezelf natuurlijk een aantal blaadjes. Laat iedereen hierop 1- – 5 waardebonnen maken voor de ander. Je kunt bijvoorbeeld de kinderen taken op laten schrijven die ze voor jou willen doen. Dan noteert je kind bijvoorbeeld: vandaag ga ik stofzuigen of waardebon om te helpen met koken. Laat je kinderen ook aan elkaar waardebonnen geven! Dat is heel belangrijk om de band tussen broer(s) en zus(sen) te versterken. Jij geeft eveneens waardebonnen aan je kinderen.

 

 

6. Doe iets wat je niet zo snel zou doen

Verras je kinderen met een activiteit die je normaal niet zo snel zou doen. Momenteel is dat misschien lastig vanwege alle maatregelen, maar je kunt dit oplossen door ze een tegoed bon te geven. Of als je nooit met ze gamed, doe dat dan op deze dag wel. Je kunt bovendien improviseren: organiseer een picknick in de woonkamer, zet een speurtocht uit in huis met een klein presentje aan het einde of laat de kinderen om de beurt een film uitzoeken en ga bingewatchen als gezin. In plaats van een gewoon diner kun je een diner bij kaarslicht organiseren speciaal voor je kinderen.

 

 

7. Ga samen knutselen

Valentijn is de dag bij uitstek om samen te knutselen. Om leuke DIY’s te maken heb je niet veel nodig. Schaar, papier en lijm zijn vaak al voldoende. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Maak bijvoorbeeld vogeltaartjes in hartjesvorm. Dan ben je bovendien extra lief voor de vogels in de tuin. Of bak samen hartjes cupcakes. Of maak een heel groot hartje met allemaal kleine knutsels erop.

8. Verras je kind met een Valentijn cadeau

Of je nu wel of geen partner hebt maakt niet uit. Verras je kind dit jaar met een kleinigheid voor Valentijn. Kinderen zijn dol op cadeautjes en je kunt 14 februari gewoon als een extra kans zien om je kind te verwennen. Dat hoeft niet duur te zijn. Geef ze een boek waar je een persoonlijke boodschap in schrijft of maak een hartjes badbom of een zelfgemaakte hartjeszeep.

 

9. Lieve briefjes voor school en onderweg

Grote kans dat 14 februari op een doordeweekse schooldag is. Laat een lief briefje achter in de broodtrommel van je kind waarin je zegt hoeveel je van hem of haar houdt. Een briefje in de jaszak is natuurlijk ook mogelijk. Bij thuiskomst kun je opnieuw een briefje voor je kind klaarleggen op de kamer of bureau.

 

10. Duik samen de keuken in

Liefde gaat door de maag, dus waarom niet inspelen op dit thema? Duik samen met je kinderen de keuken in om een heerlijk diner in elkaar te flansen. Houd je een beetje aan het thema en speel hierop in. Betrek de kinderen niet alleen bij het koken, maar ook bij het mooi opmaken van de borden en de tafel.

 

11. Maak een Valentijnskaart voor een vriendje of vriendinnetje

Het kan natuurlijk zijn dat je kind al een kleine crush heeft op iemand uit de klas of school. In dat geval kun je samen aan de slag gaan om een leuke Valentijnskaart te maken voor het vriendje of vriendinnetje.

 

Heb jij nog iets speciaals gepland voor Valentijn voor of samen met je kind?

Valentijn tips voor kinderen tekenen

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBijten: waarom en wat te doen als je peuter bijt
Volgend artikel5 Tips om makkelijk een oppas te vinden

1 REACTIE

  1. Super leuk! Ik had er nog niet over nagedacht, maar nu, met de lockdown, is het juist een leuk idee om van valentijnsdag een klein feestje thuis te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in