gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is bijna Oud & Nieuw. Een spannende dag voor veel kinderen. Ondanks de spanning kan er echter ook verveling optreden en verveling kan leiden tot vervelend gedrag. Maar niet voor jou, want dit zijn voor Oud & Nieuw met kinderen de leukste tips tegen verveling

 

Oud & Nieuw spannend, maar ook heel vermoeiend

Voor kinderen is de maand december heel spannend. Moeten ze eerst wachten op Sinterklaas, dan komen de Kerstdagen en vervolgens is het Oud & Nieuw. Een hele maand vol spanning, prikkels en nieuwe indrukken. Kortom: heel veel in korte tijd, waardoor je kind het overzicht kwijt kan raken. Vermoeidheid, spanning, maar ook verveling liggen op de loer. Want, hoe lang duurt het nu nog voordat het nieuwe jaar is begonnen? En wat moet je nu al die tijd doen. Tijd om de verveling en vermoeidheid aan te pakken met deze leuke tips.

 

Oud & Nieuw met kinderen de leukste tips tegen verveling

Van langer wakker blijven tot het maken van een echte raket als vervanger van het vuurwerk. Het komt allemaal voorbij met handige tips om je kind te helpen en jou als ouders een fijne en relaxte avond te bezorgen.

 

1. Langer opblijven oefenen

Veel kinderen willen met Oud & Nieuw niets missen. Ze blijven het liefst de hele dag en avond wakker. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan dit behoorlijk vermoeiend zijn. Is je kind oververmoeid dan is de pret er al snel af en krijg je te maken met een kind dat overprikkeld, oververmoeid is met alle gevolgen van dien.

Gelukkig kun je hieraan werken door langer opblijven te oefenen. Begin hier direct na de Kerst mee. Laat je kinderen elke dag een uur langer opblijven vooruitlopend op nieuwjaar. Als het helemaal meezit slapen ze in de ochten dan ook langer uit. Daarmee creëer je een win-win situatie. Of je blijft ook langer in je bed liggen. Of je gebruikt de tijd in de ochtend voor wat me-time.

 

2. Maak van het eten een hele belevenis

Veel mensen kiezen voor fondue of gourmet. Maar waarom zou je je beperken tot twee opties? Kleed je lekker warm aan en houd een winter barbecue. Betrek de kinderen bij het tafeldekken, klaar maken van het eten en natuurlijk bij het roosteren van marshmallows. De frisse lucht zal kinderen sowieso goed doen. Je kunt de kinderen natuurlijk ook betrekken bij het maken van oliebollen.

Leestip: Dit kun je doen met overgebleven marshmallows

 

3. Aftellen op je eigen manier

Tijd is voor kinderen een zeer abstract begrip. Op zo een specile dag zul je de vraag hoe laat het is of hoe lang het nog duurt gegarandeerd heel vaak voorbij zien komen. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je samen met je kind op een leuke manier af kunt tellen tot middernacht. Dit kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen door ballonnen te vullen met confetti en helium. Hang er een lintje aan en laat de ballonnen in de kamer op. Elk half uur of uur wordt een ballon naar beneden getrokken en met een naald doorgeprikt. De knal, de rondvliegende confetti, je kinderen genieten gegarandeerd. Op die manier hou je je kinderen niet alleen bezig, maar zien ze zelf ook hoe lang het nog duurt voordat het eindelijk een nieuw jaar is.

 

4. LED Ballonnen

Nu het toch over ballonnen gaat: een paar LED ballonnen doen het rond deze tijd uitstekend. Je kunt de ballonnen gebruiken als versiering. Maar nog leuker als je je kind(eren) een ballon geeft zodat ze daarmee kunnen spelen. Of verstop de ballonnen in en rondom het huis en laat de kinderen op zoek gaan naar de ballonnen. Wedden dat ze zullen genieten?

 

5. Oud & Nieuw spelletjesavond

Net als Kerst is ook 31 december bij uitstek geschikt om te genieten met een heleboel spelletjes. Kies voor jonge kinderen vooral coöperatieve spelletjes, zodat er geen sprake is van competitie maar van samenwerken. Zijn de kinderen wat ouder dan zijn klassieke spelletjes zoals Mens erger je niet, Monopoly en bijvoorbeeld Hotel een aanrader. Wissel de spelletjes af met bijvoorbeeld het samen spelen van een game op de spelcomputer.

 

 

6. Regelmatige een frisse neus halen

Voor ons volwassenen kan de avond in aanloop naar het nieuwe jaar al lang lijken. Voor kinderen lijkt de tijd vaak stil te staan en duurt deze een eeuwigheid. Om verveling tegen te gaan is het raadzaam om zo nu en dan een frisse neus te halen. Maak een ommetje door de buurt en laat je kinderen vooral veel lopen en rennen. Je kunt ook sterretjes meenemen en deze onderweg af en toe aansteken voor de kids.

 

 

7. Maak je eigen raket

Dit jaar is het afsteken van groot vuurwerk verboden. Voor kinderen die niets met vuurwerk hebben maar wel willen genieten kun je een raket maken. Dit kun je heel makkelijk doen door gebruik te maken van een buisje met vitamine bruistabletten. Laat je kinderen het buisje naar eigen wens en inzicht versieren. Op die manier maken ze een raket die helemaal past bij hun belevingswereld. Voor het ‘afsteken’ van de raket moet je naar buiten gaan.

Daar zet je een bak met water neer. Laat je kind ongeveer 2 vingerdiktes breed water in het lege buisje doen. Dan wordt er een halve bruistablet toegevoegd, waarna heel snel het dopje erop geplaatst wordt. Vervolgens moet de buis vliegensvlug op de grond gezet worden en het kind een flinke stap naar achteren doen.

Door de druk van de bruistablet die tegengehouden wordt door de dop zal de buis werkelijk een paar meter de lucht invliegen. Alles wat de lucht ingaat moet ook weer neerkomen. Houd hier rekening mee en laat je kind op een goede afstand staan. Dit spelletje kun je eindeloos herhalen en zal zeker in de smaak vallen.

 

8. Kindervuurwerk afsteken

Alhoewel het afsteken van groot vuurwerk verboden is, is het nog wel toegestaan om knalerwten, sterretjes en ander kindervuurwerk af te steken. Veel dingen zijn niet gevaarlijk en kun je probleemloos doen samen met je kind. Knallen, knetteren en licht zijn natuurlijk ook spannend…

 

9. Als de vermoeidheid toeslaat

Het is onvermijdelijk: hoe graag je kind ook wakker wil blijven, vroeg of laat slaat de vermoeidheid toe en neemt de tolerantie af. De prikkels en spanning worden teveel en eigenlijk is het tijd om naar bed te gaan. Laat je kind met een gerust hart naar bed gaan. Als je kind eenmaal slaapt is het raadzaam om hem of haar gewoon door te laten slapen.

Wakker maken rond middernacht onderbreekt alleen maar de slaap en kan ervoor zorgen dat je kind door de war raakt. Het gevolg: een huilend kind dat daarna misschien weer helemaal wakker is en de eerstvolgende uren niet meer gaat slapen. Dit zorgt dan weer voor oververmoeidheid overdag en voordat je deze cirkel doorbroken hebt…

Slaapt je kind? Gebruik dan de tijd samen met je partner om te genieten.

 

Wat doen jullie met Oud & Nieuw met je kinderen?

Oud & Nieuw met kinderen de leukste tips tegen verveling sterretjes

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAftelkalender met de leukste activiteiten voor de winter
Volgend artikelIs jouw kind te vroeg wakker? 4 Tips om langer van je nachtrust te genieten

3 REACTIES

  1. Wat een leuke tips! NU Oud en Nieuw er weer aan komt, kan ik deze tips goed gebruiken. Tot nu toe vallen mijn zoontjes steeds in slaap, eens kijken wat er dit jaar gaat gebeuren, maar het idee van de ballonnen die ieder uur kapot worden gemaakt, is super leuk!

  2. We blijven toch liever binnen De hele avond geknal in de buurt en vooral bij mistig weer is de luchtkwaliteit niet best. Met wat later eten en spelletjes doen is het snel 12 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in