gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zoek je nog leuke activiteiten voor Pasen? Helemaal Coronaproof en leuk om te doen in en rondom het huis? Dit zijn 10 leuke activiteiten voor Pasen voor kinderen

 

Pasen, een tijd van tradities

Alhoewel Pasen van oorsprong een ‘christelijk’ feest is, is hiervan tegenwoordig nagenoeg niets meer van over. Het is veel meer een tijd van allerlei tradities met als bekendste traditie natuurlijk het Paaseieren zoeken. Met deze tips om Paaseieren te zoeken maak je deze traditie nog leuker voor het hele gezin. Overigens verschillende de Paastradities wereldwijd nogal van elkaar.

 

10 Leuke activiteiten voor Pasen

Natuurlijk is kun je nog veel meer doen met Pasen. En waarom zou je van deze leuke activiteiten niet je eigen Paastraditie maken? Een traditie speciaal voor jou gezin, zolang de kinderen nog thuis wonen of jong zijn? Hieronder vind je inspiratie voor leuke Paasactiviteiten.

 

1. Ei-race

Als je toch bezig bent met eieren, waarom er geen spelletje van maken? Hou daarom een ei-race met Pasen. Je kunt hiervoor rauwe eieren nemen (let op: gevaar dat het heel snel vies wordt!) of een leuk gekookt (Paas)ei. Verder heb je een lepel nodig en een parcours (al dan niet met obstakels). Hoe het verder gaat kun je in de video hieronder zien

 

2. Chocolade paaseieren raden

Je vindt ze in de meest uiteenlopende kleuren en smaken. We hebben het natuurlijk over chocolade paaseitjes. Je kunt een grote kom of een glas nemen en je kinderen om de beurt laten raden hoeveel eitjes er in de kom of het glas zitten. De winnaar krijgt natuurlijk een leuke prijs.

10 Leuke activiteiten voor Pasen chocolade paaseitjes

 

3. Smaak van paaseitjes raden

Als je er toch op uitgaat om Paaseieren te halen, zorg dan dat je zo veel als mogelijk verschillende smaken haalt. Een leuk spel dat je met het gezin kunt spelen is het raden van de smaak van de chocolade eitjes. Begin heel simpel met melk en puur en zorg er dan voor dat het steeds moeilijker wordt. De winnaar zal vermoedelijk geen trek meer hebben in chocolade, zorg dus voor een andere leuke prijs.

 

 

4. Paaseieren beschilderen

Natuurlijk hoort het beschilderen van Paaseieren er ook bij. Je kunt hier zelfs een wedstrijd van maken tussen de kinderen onderling. Of nodig wat vriendjes en vriendinnetjes uit. Stel een jury samen en laat deze het ei kiezen dat het mooist is geworden. Als gezin kun je er ook een thema aan koppelen. Een leuke familie activiteit voor jong en oud.

10 Leuke activiteiten voor Pasen paaseieren schilderen

5. Paasfilms kijken

Of het nu aan het einde van de dag is of als start van de paaszondag, het maakt allemaal niet uit. Soms is het ook gewoon fijn om als gezin samen op de bank te ploffen. Verstand op nul en gewoon genieten van deze geweldig leuke Paasfilms voor het hele gezin.

 

6. Duik samen de keuken in

Als je denkt dat alleen kerst de perfecte tijd is om samen de keuken in te duiken heb je het mis. Ook of juist met Pasen is niets gezelliger dan samen met de kinderen te koken en te bakken. Je kunt samen een geweldige brunch op tafel zetten. Dat is bijvoorbeeld ook een tof idee voor vaders samen met hun zoon om de moeder (en zus) te verrassen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker bakken. Maak bijvoorbeeld deze leuke piñata koekjes. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven met het versieren van de koekjes. Of bak Duitse Amerikaner koekjes samen met de kids. Heb je wat oudere kinderen? Dan kun je deze mooie Paashaas cupcakes bakken.

 

 

7. Samen de tuin in

Een activiteit die zowel bij Pasen als het voorjaar past. Ga samen met het gezin de tuin en plant bloemen. Doe eerst samen een rondje tuincentrum of bestel online planten en bloemzaden en ga daarmee aan de slag. Heb je geen tuin? Dan kun je bijvoorbeeld bakken voor op je balkon opfleuren. Of zet een leuke mand met bloemen naast de deur.

 

 

8. Versier een Paasboom

Als je kinderen genoten hebben van de Kerstboom dan kun je een nieuwe traditie inlassen: het optuigen van een heuse paasboom. Dit kan zowel binnen als buiten. Voor het decoreren kun je plastic paaseitjes (deze vind je onder andere bij Action!) gebruiken, maar ook andere Paasdecoraties. Denk daarbij aan paashaasjes, bloemen en nog veel meer.

 

9. Paasknutsels maken

Ruim de eettafel op om ruimte te maken voor de knutselspullen. Niets zo gezellig als op zaterdagochtend samen met het gezin aan tafel zitten om te knutselen. Heb je geen inspiratie? Hier vind je heel veel verschillende Paasknutsels.

 

 

10. Pasen, de tijd van delen

Waarom zou je je beperken tot het geven van een klein presentje tijdens de Kerst? Ook met Pasen zijn er genoeg mensen die van eenzaamheid niet weten wat ze moeten doen. Stel samen met je kind een leuke mand samen en bezorg deze bij een eenzame buur of oudere. Wedden dat ze erg dankbaar zullen zijn met je gebaar?

Leestip: Je kunt ook een leuke Paasspeurtocht houden

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelElektrische tandenborstel voor kinderen: wel of niet doen
Volgend artikelBeloningssysteem voor je kind alles wat je moet weten

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in