gefeliciTAART.nl - Black Friday

De landelijke intocht van Sinterklaas is voor veel kinderen (en ouders) het startsein om te beginnen met het zetten van de schoen. Wil je een keer iets anders doen? Zijn je kinderen al wat ouder? Met deze tips kun het schoen zetten nog leuker maken.

 

Wanneer schoen zetten?

Wanneer je kind de schoen mag zetten ligt helemaal aan jou. Voor veel kinderen is de landelijke intocht wel de aanzet om voor de eerste keer de schoen te zetten. Maar nogmaals: dat is helemaal aan jou.

 

Hoe vaak schoen zetten?

Net als wanneer je begint met het zetten van de schoen geldt ook hier: doe waar jij je goed bij voelt en wat je aan kunt. Hoe vaak je kind zijn of haar schoen mag zetten bepaal je zelf. De meeste ouders laten de kinderen vooral in het weekend de schoen zetten. Maar ook 2 – 3 keer per week is heel gebruikelijk.

 

Welke cadeautjes in de schoenen?

Ook hier geldt: dat bepaal je helemaal zelf. Een kinderhand is snel gevuld (al lijkt dat bij sommige kinderen niet meer op te gaan) en je hoeft geen grote cadeautjes te kopen. Een klein low budget schoencadeautje is prima. De grote cadeaus kun je dan bewaren voor Pakjesavond.

 

Schoen zetten: tips om het nog leuker te maken

Niets zo spannend als je schoen te mogen zetten. Maar… het kan altijd nog leuker. Met deze tips maak je er een echt feest van.

Leestip: Deze tips helpen echt tegen Sinterklaas stress

 

1. Maak een schoen zet kalender

Om de spanning op te bouwen, kun je samen met je kind een schoen zet kalender maken. Knutsel of print een kalender uit en laat je kind elke dag tot aan Pakjesavond een vakje openen. In elk vakje kunnen kleine aanwijzingen of tekeningen van mogelijke cadeaus staan. Dit maakt het schoen zetten elke dag weer een feestje!

 

2. Sinterklaas schoencadeautjes

Naast traditionele Sinterklaas lekkernijen, kun je de schoen ook vullen met kleine cadeautjes. Denk aan knutselspullen, boeken, puzzels, speelgoed, schrijfwaren of andere verrassingen waarvan je weet dat je kind er blij mee zal zijn.

 

3. Zelfgemaakte Sinterklaaslekkernijen

Bak typische Sinterklaaslekkernijen, zoals pepernoten, speculaas, kruidnoten of gevulde speculaas. Het huis ruikt direct lekker en het maakt het schoen zetten nog specialer als je de zelfgemaakte lekkernijen in de schoen vindt.

 

4. Schoenzet geheimen

Maak van het schoen zetten een spannend geheim ritueel. Laat de kinderen hun cadeautje op de kamer uitpakken en de rest van het gezin raden wat erin zat. Pas als het geraden is mag het cadeautje van de kamer gehaald worden en aan de rest getoond worden.

 

5. Schoen zetten met een thema

Kies één dag in de week waarop het schoen zetten een thema heeft. Bijvoorbeeld “knutseldag” waarbij je kind knutselspullen in zijn schoen vindt. Of “pyjamadag” waarbij je kind een nieuwe pyjama krijgt. Thema’s voegen een extra dimensie toe aan het schoen zetten.

 

6. Schoen zetten voor elkaar

tip als je oudere kinderen hebt die het geheim van Sinterklaas al kennen: maak het schoen zetten niet alleen leuk voor de kinderen, maar betrek ook de volwassenen en tieners erbij. Laat ouders, broers, zussen of vrienden elkaars schoenen vullen, met kleine cadeautjes en lieve berichtjes.

 

7. Cadeauvouchers en coupons

Vul de schoen niet met een fysiek cadeautje maar met bonnen en vouchers voor leuke  activiteiten die je samen met je kind(eren) kunt doen. Denk aan “samen koekjes bakken”, “samen een film kijken”, “een middagje naar de speeltuin”, etc. Dit zorgt voor waardevolle quality time.

 

8. Schoencadeaus met raadsels

Voeg een extra spelelement toe aan het schoen zetten door kleine cadeautjes te verstoppen in huis. Deze moet je kind dan zoeken met behulp van raadsels of speurtochten. Geef hints (in de schoen) die leiden naar de vindplaats van het cadeautje.

 

9. Sinterklaasbrief in de schoen

Laat je kind(eren) een brief schrijven aan Sinterklaas en deze in de schoen leggen. De volgende ochtend vinden ze geen cadeautje maar een persoonlijk bericht van Sinterklaas in de schoen.

 

10. Knutsel je eigen schoen

Laat je kinderen hun eigen schoen knutselen die ze kunnen gebruiken om hun verlanglijstje of tekening voor Sinterklaas in te doen. Dit maakt het extra persoonlijk en uniek.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRainbow High: Fantastic Fashion-poppen met kleurrijke en speelse catwalkoutfits
Volgend artikelZo vind je het perfecte geboortekaartje dat bij je past

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in