gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is november en Sinterklaas is inmiddels in het land. Dat betekent dat er weer schoenen gezet mogen worden. Ben jij het ook zat om je kind te verrassen met goedkope of juiste dure cadeautjes? Kijk dan eens naar deze originele Sinterklaas schoencadeautjes die je kind echt leuk gaat vinden.

 

Sinterklaas schoen zetten

Voor veel kinderen staat de tijd voor Sinterklaas synoniem aan de schoen mogen zetten. Hoe vaak je kind de schoen mag zetten bepaal je helemaal zelf. Er zijn ouders waarvan de kinderen elke dag hun schoen mogen zetten, andere ouders willen dat hun kind alleen 2 – 3 keer per week de schoen zet of alleen in het weekend. Er is geen goed of fout als het op het zetten van de schoen aankomt. Veel hangt samen met je budget, hoeveel kinderen je hebt en waarmee je je kind wil verrassen.

Leestip: Waarom een cadeautjes overload niet goed is voor je kind

Sommige kinderen mogen een verlanglijst in de schoen achterlaten, andere kinderen zetten alleen een wortel klaar voor het paard van Sinterklaas en een glas met melk.

 

Originele Sinterklaas schoencadeautjes die je kind echt leuk gaat vinden

Onderstaande Sinterklaas schoencadeautjes zijn niet alleen origineel, sommige zijn ook behoorlijk low budget. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je kind op school buiten de boot valt als het over zijn of haar schoencadeau vertelt, daarvoor zijn deze cadeautjes namelijk gewoon veel te leuk. Sterker nog: grote kans dat andere kinderen de ouders bij thuiskomst vertellen wat een origineel en leuk cadeau jouw kind van Sint en Piet heeft gehad.

 

Brief van Sinterklaas

Hoe gaaf is dat? Je kind wordt in de ochtend wakker en vind een brief van Sinterklaas in zijn schoen! Een persoonlijke brief waarin alle goede eigenschappen van je kind besproken worden. Inclusief een leuke anekdote over je kind waarin het een held was, iets extra goed heeft gedaan of iets wat heel grappig was. Natuurlijk is de brief handgeschreven, want Sinterklaas heeft geen computer en bij voorkeur op ouder papier. Je kunt papier heel makkelijk een ‘oude’ look geven door het te bewerken met koffie. Hoe je dat doet vind je hier.

 

Tegoedbon voor mama en papa

In de schoen dit keer geen cadeautje voor je kind, maar een tegoedbon voor mama en papa. Als je kind deze tegoedbon bij jou inlevert moet jij een dag de kamer opruimen, doen wat je kind wil of koken wat je kind lekker vindt. Met de tegoedbon kun je natuurlijk alle kanten op. Denk daarbij aan een leuk uitje op een dag dat je kind dit leuk vindt of een avond lang samen spelletjes spelen die je kind leuk vindt.

 

Tegoedbon voor je kind

In plaats van een tegoedbon voor jou als ouder kun je ook een tegoedbon voor je kind in de schoen stoppen. Ook hier geldt weer dat de tegoedbon voor van alles en nog wat gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een lekker ijsje, een avondje langer opblijven of een uurtje langer mogen gamen. Je kind zal dit schoencadeau van Sinterklaas zeker kunnen waarderen.

 

Cadeau voor een ander kind

Niets zo mooi als een kind al op jonge leeftijd leren om te delen met anderen. Dit keer krijgt je kind een cadeautje in de schoen, maar niet voor zichzelf. Er zit een instructie van de Sint bij dat hij heel erg blij wordt van kinderen die een cadeau aan een ander lief kind geven. Je mag daarbij gerust hints geven als je bijvoorbeeld weet dat een kind het in jouw directe omgeving wat moeilijker heeft thuis. Misschien vind je kind het in eerste instantie een beetje gek, maar uiteindelijk zal je kind blij worden van het delen.

 

Een foto van Sint en Piet voorzien van handtekening

Dit ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van de brief van Sint, maar ook een foto van Sint en Piet is een origineel schoencadeau. Natuurlijk moet de foto genomen zijn in Spanje en voorzien zijn van een echte handtekening. Wedden dat geen enkel ander kind in de klas een foto van Sint en Piet in zijn schoen heeft gehad? En dat je kind hiermee de show steelt? LET OP: zorg er wel voor dat je kind niet in de printgeschiedenis kan kijken!

 

Heb je zelf nog een origineel idee voor een Sinterklaas schoencadeautje? Drop je idee dan hieronder in de comments, zodat andere ouders inspiratie op kunnen doen

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCadeautjes overload: waarom je kind ongelukkig wordt van teveel cadeautjes
Volgend artikelDaarom is magnesium onmisbaar voor elke moeder

7 REACTIES

  1. Ik had echt voor de kleine kadotjes in de schoen gekozen en soms iets van snoepgoed. En natuurlijk afgesproken dagen om het schoentje te zetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in