gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zie jij op tegen de stress van het cadeautjes uitpakken met Kerst? Ontdek dan nu tips om stressvrij Kerstcadeautjes uit te pakken met kinderen. In plaats van als wildebrassen tekeer te gaan met het open scheuren van cadeaupapier maak je er een leuke beleving van.

 

Feestdagen: spannende tijd voor kinderen

Niets zo spannend als de feestdagen voor kinderen. Eerst komt de Sint in het land en mogen de schoentjes gezet worden. Daarna is het pakjesavond en vervolgens gaat het in hard tempo richting Kerst. Voor kinderen kan dit net even allemaal teveel zijn.

De spanning van wat ze in hun schoen vinden, wat Sinterklaas brengt en wat ten slotte onder de boom ligt. Om nog maar niet te spreken van alle activiteiten op school en de buitenschoolse opvang. Niet zo gek dus dat slapen wat moeilijker is in deze periode. En dat luisteren ook net iets moeilijker is dan normaal.

Leestip: 10 Leuke kerstactiviteiten voor kinderen

 

Stressvrij Kerstcadeautjes uitpakken met kinderen

Bij veel kinderen vliegt de geduld het raam uit, zodra ze de cadeautjes onder de boom zien liggen. Dat zorgt dan weer voor de nodige stress, want jij moet misschien koken, maar wilt er ook bij aanwezig zijn als de kinderen de Kerstcadeautjes uitpakken. Tijd dus om het uitpakken van kerstcadeautjes aan te pakken.

 

1. Kerstcadeautjes uitpakken voor het kerstdiner

Om te voorkomen dat je tientallen keren de vraag krijgt wanneer de kinderen eindelijk van tafel mogen, kun je hier natuurlijk op anticiperen. Plan een eerder moment voor het uitpakken van de kerstcadeautjes – misschien in de namiddag. Zo kun je daarna rustig koken en eten.

Leestip: Tips voor een geslaagd Kerstdiner met kinderen

 

2. Minder is meer

Denk er eens goed over na met hoeveel speelgoed jouw kind echt speelt. Meestal is het maar één specifieke gele tractor, de brandweerwagen of een bepaalde knuffel. Hoe meer je jouw kind geeft, hoe sneller het overweldigd raakt of zich niet meer echt blij voelt. Dus: probeer af te stemmen, vooral met andere familieleden en vrienden, wat jullie willen geven.

Leestip: Cadeautjes overload: waarom te veel cadeautjes niet gelukkig maken

 

3. Meerdere kleine cadeau momenten

Komen op kerstavond ook jullie ouders en andere familieleden of vrienden langs? Vraag hen dan om de cadeautjes niet meteen mee te brengen. Er zullen nog genoeg gelegenheden komen om de cadeautjes alsnog uit te pakken en blij te zijn. En “De Kerstman moest dit nog naar oma brengen, ze was de hele tijd thuis en hij wilde onopgemerkt blijven”, klinkt als een goed argument om een kerstcadeau net iets later te geven.

 

Wat doe jij om de stress om het uitpakken van de Kerstcadeautjes te beperken?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAftellen tot Kerst met winacties: VTech Switch & Go Dinos Fire
Volgend artikelAftellen tot Kerst met winacties: Boti Fingerlings

6 REACTIES

  1. Mijn tip is om er voor te zorgen dat ze er ook gelijk mee kunnen spelen. Als ze bijvoorbeeld iets krijgen waar een batterij in moet dan er voor zorgen dat deze ook ingepakt erbij zitten.

  2. Dit zijn echt goede tips! Ons zoontje van bijna 3 heeft waarschijnlijk autisme, en wij moeten opletten met alle prikkels. Wij verdelen ook de cadeautjes over de dag, en wij pakken de cadeautjes ook niet in, wij leggen ze gewoon onder de boom. Zo is iedereen gelukkig tijdens het cadeau moment 😊

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in