gefeliciTAART.nl - Black Friday

Koningsdag is een van de meest feestelijke dagen in Nederland. Het is een dag waarop mensen samenkomen om de verjaardag van de koning te vieren. Het is ook een geweldige dag om leuke activiteiten te doen met je kinderen. Hier zijn enkele ideeën om deze Koningsdag onvergetelijk te maken voor jou en je kinderen.

 

Koningsdag 27 april

Traditiegetrouw viert de koning zijn verjaardag met het Nederlandse volk. Door het hele land worden vrijmarkten, festivals, markten en nog veel meer georganiseerd. Het Koningshuis zelf viert elk jaar de verjaardag in een andere stad. In de gekozen stad worden dan extra activiteiten rondom het Koningspaar georganiseerd.

 

Tips Koningsdag met kinderen beleven

Vervelen is er op Koningsdag niet bij, zeker niet met kinderen. Weet je nog niet wat je kunt doen met Koningsdag? Zoek je nog leuke activiteiten met je kinderen? Lees dan snel verder en doe inspiratie op.

 
1. Oranje kleding en accessoires
Op Koningsdag kleurt heel Nederland oranje. Koop oranje kleding en accessoires voor jezelf en je kinderen. Denk aan oranje shirts, petten, zonnebrillen, en sieraden. Wil je echt uit je dak gaan met de kleur oranje? Koop dan oranje haarspray en verf het jaar van jezelf en je kinderen lekker oranje. Voor veel kinderen is dat al een hoogtepunt.

 
2. Ga naar een vrijmarkt
Een van de hoogtepunten van Koningsdag zijn de verschillende vrijmarkten die door het hele land plaatsvinden. Ga met je kinderen naar een vrijmarkt bij jou in de buurt en laat ze zien hoe mensen hun spullen verkopen. Of nog beter: zoek samen speelgoed en kleding uit en laat je kinderen deze verkopen.

 
3. Doe mee aan spelletjes
Er zijn veel spelletjes die je op Koningsdag kunt spelen. Denk daarbij ook aan Oud Hollandse kinderspelen. Organiseer bijvoorbeeld een potje koekhappen, spijkerpoepen of zaklopen in je achtertuin. Het zal een leuke manier zijn om de dag door te brengen en het zal ook de band tussen ouders en kinderen versterken.

 
4. Eet traditionele Koningsdag lekkernijen
Op Koningsdag zijn er veel traditionele lekkernijen te vinden. Koop bijvoorbeeld oranje tompoezen, oranje bitterballen en oranje drankjes. Je kunt deze lekkernijen thuis eten of tijdens een picknick in het park. Vaak worden deze lekkernijen ook aangeboden tijdens de vrijmarkten. Op die manier sla je twee vliegen in een klap.

 
5. Ga naar een Koningsdag festival
Er zijn veel Koningsdag festivals die je kunt bezoeken samen met je gezin. Deze festivals bieden muziek, eten en activiteiten voor kinderen aan. Er zijn ook vaak attracties zoals springkussens en draaimolens waar kinderen van kunnen genieten.

 
6. Maak een Koningsdag knutselwerkje
Je kunt natuurlijk ook gewoon thuis blijven en een Koningsdag knutselwerkje maken. Laat je kinderen oranje en rood-wit-blauwe papieren gebruiken om vlaggetjes, kronen, of andere decoraties te maken. Dit is een leuke manier zijn om de creativiteit van je kinderen te stimuleren en er iets leuks van te maken op deze speciale dag.

 
7. Bekijk de Koningsdag optocht 
Ook leuk om te kijken: de optocht van het Koningshuis. Bekijk de parade met je kinderen en leer ze meer over de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Misschien hebben je kinderen (of jij) wel het geluk dat het Koningspaar of een van de prinsessen je hand komt schudden.

Koningsdag is een geweldige dag om quality time door te brengen met je kinderen. Er zijn veel activiteiten die je kunt doen of je nu thuis blijft of erop uit gaat. Het belangrijkste is om samen plezier te hebben en te genieten van deze speciale dag!

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelKinder spelletjes en oud Hollandse kinderspelen
Volgend artikelTips tegen zwangerschapsvlekken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in