gefeliciTAART.nl - Black Friday

Tips voor een onvergetelijke Sinterklaas

Geen zin om gewoon Sinterklaas te vieren? Maak er dan een leuke dag van met deze tips voor een onvergetelijke Sinterklaas. Van raadsels tot spelletjes voor het uitpakken van de cadeautjes.

 

Sinterklaas 5 december

Nog heel even en het is zover: dan komt de Goedheiligman weer op visite bij alle lieve kinderen. Heb je geen zin om de cadeautjes uit de zak te pakken en dat is het dan? Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuke middag of avond op 5 december? Met onderstaande spelletjes vermaak je niet alleen je kinderen, maar zal jij als ouder ook optimaal genieten. Natuurlijk allemaal onder het genot van een lekker kopje chocolademelk.

Tips voor een onvergetelijke Sinterklaas cadeautjes

Tips voor een onvergetelijke Sinterklaas

Natuurlijk kun je op 5 december gewoon iemand de zak met cadeautjes af laten geven, al dan niet verkleed als Sinterklaas en/of Piet. Dat is voor veel kinderen al spannend genoeg. Als er dan echter heel snel in de zak gegraaid wordt, de cadeautjes uitgepakt, dan is het daarna meteen klaar. Misschien kun je dan als gezin nog genieten van lekker eten en drinken, maar de spanning is er dan echt af. Tenzij je het dit jaar anders aanpakt…

 

Cadeau in cadeau

Wil je je kinderen er iets langer over laten doen met uitpakken? Pak dan de cadeautjes elk in een paar dozen, die je natuurlijk ook weer inpakt. Om de beurt mag iemand dan een cadeau uitpakken. Is de eerst laag cadeaupapier eraf? Dan komt er weer een ingepakte doos tevoorschijn. Maar helaas, je beurt is over en je mag pas weer verder gaan als iedereen een β€˜cadeau’ uitgepakt heeft.

 

Speurtocht om de cadeautjes te zoeken

Een zak met cadeautjes die zomaar voor het rapen ligt is leuk. Maar nog spannender wordt het als de kinderen via een speurtocht op zoek moeten gaan naar de cadeautjes. Geef ze een hint waar ze het eerste cadeau kunnen vinden. Deze hint kun je bijvoorbeeld verpakken in een kleine cadeaudoos. Bij elk cadeau dat gevonden is, hangt ook een briefje met een nieuwe aanwijzing voor het volgende cadeau.

Tip: je kunt ook een rijmpje maken voor elke verstopplek. Rijmen past namelijk helemaal bij Sinterklaas en Piet.

 

Dobbelen om de cadeautjes

Print een dobbelsteen en schrijf op elke kant de naam van een kind. Om de beurten wordt met de dobbelsteen gegooid. Heb je jouw naam? Dan mag je een cadeau uit de zak halen en open maken. Niet jouw naam gedobbeld? Dan is je beurt over en geef je de dobbelsteen door.

Een andere variant hiervan is: leg de cadeautjes met naam ondersteboven op tafel. Neem een gewone dobbelsteen en laat elk kind om de beurt gooien. Heeft een kind een 6 gegooid? Dan mag het een cadeau van tafel pakken. Staat zijn of haar naam erop? Dan mag ze uitpakken. Zo niet, dan moet het cadeau doorgegeven worden aan degene wiens naam op het cadeau staat.

 

Op alternatieve cadeautjesjacht

Dit lijkt een beetje op de eerder genoemde speurtocht. Hiervoor heb je ballonnen, poppetjes of andere hulpmiddeltjes nodig. Op elk voorwerp plak je een letter van de plek waar de cadeautjes verstopt liggen. Maak net zoveel opdrachten als er letters zijn. Is een opdracht goed volbracht? Dan krijgen de kinderen een voorwerp met een letter (in willekeurige volgorde om het extra moeilijk te maken).

Hebben ze alle letters bij elkaar? Dan wordt het puzzelen om het juiste woord te vinden. Als ze het juiste woord hebben gevonden (zolder, slaapkamer, schuur) dan mogen ze naar die plek toe om de zak met cadeautjes te pakken.

 

Speel het Sinterklaasspel

Ben je niet creatief? Of zoek je iets voor wat oudere kinderen? Schaf dan het Sinterklaasspel aan. Met dit spel wordt het uitpakken van cadeautjes een hilarische bezigheid. Want, mag je na het dobbelen je cadeau nu wel of niet uitpakken? Of ben je de pineut en moet je je cadeau afgeven aan de volgende speler?

Ballonnen prikken

Vul ballonnen met helium en daaraan een lint. Stop in de ballonnen een briefje met de namen van de kinderen. Je kunt ervoor kiezen om evenveel ballonnen als cadeautjes te doen of je maakt meer ballonnen met opdrachten of geen naam. Om de beurt mogen de kinderen een ballon naar beneden trekken. Met een naald wordt de ballon lekgeprikt. Op het briefje staat dan of een naam, een opdracht of niets. Doorgaan totdat alle cadeautjes uitgepakt zijn of alle ballonnen op zijn.

 

Sinterklaas bingo

In plaats van gewone bingo te spelen, speel je nu bingo om de cadeautjes. Is een rij vol? Dan mag een cadeau uitgepakt worden. Zorg er wel voor dat dit spel niet te lang duurt (afhankelijk van de leeftijd) en/of wissel af met zingen voor Sinterklaas, lekkers eten en drinken.

 

Sinterklaas Kraak de code

Zet alle cadeautjes in de auto. De auto is op slot. Willen de kinderen de cadeautjes hebben? Dan moeten ze de kluis openen die voorzien is van een cijferslot. De code kunnen ze alleen kraken als ze de puzzels goed oplossen. Hiervoor hoef je overigens niet zo creatief te zijn. Maak gebruik van een Escaperoom spel en je bent al een heel eind op weg. Hebben ze de code gekraakt? Dan hebben ze de autosleutel te pakken en kunnen ze de cadeautjes halen.

 

Escaperoom met Sint en Piet

Nu we het toch over escaperoom hebben. Sluit de kinderen samen met Sinterklaas op in een kamer. De zak met cadeautjes heeft Piet natuurlijk in een andere kamer laten liggen. Lossen de kinderen de raadsels op tijd op? Dan kunnen de kinderen en Sinterklaas eindelijk naar de kamer waar de cadeautjes liggen.

 

Maak er een leuke dag van

In plaats van even snel de cadeautjes uit te pakken kun je er een hele gezellige dag van maken. Begin 5 december met een heus Sinterklaas ontbijt. Daarbij mag veel lekkers niet ontbreken. Na het ontbijt duik je samen de keuken in om kruidnoten te bakken. Dan is het bijna weer tijd voor de lunch. Maak Pieten boterhammen of echte Sinterklaas broodjes (geef er een leuke naam aan, speel met kleuren en vormen). Na het eten kun je een Sinterklaasfilmpje kijken samen met de kinderen.

Tussendoor wordt naar hartenlust gesnoept van alle Sinterklaas lekkernijen. Dan is het tijd voor het avondeten. Dit kun je zo uitgebreid doen als je zelf wil. Voor het gemak kun je echter het beste kiezen voor iets dat makkelijk en snel klaar is. Kinderen vinden het al spannend genoeg en zullen niet zo veel zin hebben om veel te eten. Dus kies voor patat, pizza, pannenkoek of iets anders wat je kind echt lekker vindt.

Dan is het tijd voor het uitpakken van de cadeautjes. Hiervoor kun je bovenstaande tips aanhouden. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Hou hierbij welk rekening met de leeftijden van de kinderen, het moet tenslotte wel leuk blijven voor ze.

Tips voor een onvergetelijke Sinterklaas lekkers

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDIY Sinterklaas en Piet
Volgend artikelFeestelijk het nieuwe jaar in met Oud en Nieuw versiering + winactie

10 REACTIES

  1. Een sinterklaasspel en sinterklaas bingo zijn altijd leuk om te doen. Dat doen we ook als de tweeling oud genoeg is. Zij zijn 5 december jarig 😍

  2. Wat een leuke tips. Ik vind de de alternatieve speurtocht leuk en de cadeautjes speurtocht. Zo duurt het iets langer voor ze se cadeaus hebben. Al vind ik de bingo ook wel iets hebben al is dit voor de jongste dochters nog te moeilijk
    . We maken er zeker iets speciaals van. Hou van deze tijd

    • Die speurtochten zijn ook heel leuk. Heb ik ook een keer voor mijn zoon zijn verjaardag gedaan πŸ™‚ Mocht hij tot in de tuin naar cadeautjes gaan zoeken. Was een groot succes hier

  3. Leuke tips. De speurtocht naar de zak met cadeautjes zoiets deden we meestal al. De Sinterklaasbingo lijkt me leuk voor dit jaar, omdat Sinterklaas dit jaar (Sinterklaasjournaal) ook bingo speelt met kinderen.

  4. Superleuke tips. Bij mijn schoonmoeder doen ze altijd een speurtocht, vinden ze helemaal te gek! Ik had de Video van de Sint, waardoor we ook nog zo’n 20 minuten naar zijn videobericht speciaal voor onze kids zaten te kijken, was ook erg geslaagd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in