gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vrijheid is een groot goed, waar onze grootouders hard voor hebben moeten strijden. Het is belangrijk dat kinderen het belang van vrijheid goed leren begrijpen. Daarom is het belangrijk om kinderen te betrekken op 5 mei Bevrijdingsdag. Geen idee wat te doen op 5 mei? Ontdek tips wat te doen met kinderen op 5 mei Bevrijdingsdag.

 

5 Mei Bevrijdingsdag

Elk jaar wordt op 5 mei Bevrijdingsdag gevierd. De vlaggen hangen uit en door het hele land worden zogenaamde Bevrijdingsfestivals gehouden. Deze festivals staan in het teken van genieten, muziek, eten, drinken en meer. Het is een nationale feestdag om de bevrijding (capitulatie van de Duitsers in 1945) te vieren.

Tips wat te doen met kinderen op 5 mei Bevrijdingsdag

Voor kinderen is het belangrijk om te leren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ook kun je samen met de kinderen stilstaan bij democratie en mensenrechten. Deze hebben allemaal te maken met vrijheid. Met onderstaande tips leer je kinderen meer stilstaan bij deze speciale dag.

 1. Maak een vrijheidsvlag: Laat de kinderen een vlag ontwerpen die symbool staat voor vrijheid en vrede. Laat ze daarbij hun eigen creativiteit gebruiken en de vlaggen ophangen in de tuin of het huis.
 2. Organiseer een picknick: Het weer op 5 mei is meestal mooi en warm, dus waarom geen picknick organiseren met de kinderen? Neem lekker eten mee en geniet van het buiten zijn en de vrijheid.
 3. Bezoek een bevrijdingsfestival: Er zijn tal van bevrijdingsfestivals door heel Nederland op 5 mei, waar je met de kinderen naartoe kunt gaan. Er is muziek, dans, eten en drinken en leuke activiteiten voor jong en oud.
 4. Bekijk samen een documentaire: Bekijk samen met de kinderen een documentaire over de Tweede Wereldoorlog of over de bevrijding. Dit kan een goede manier zijn om de geschiedenis en het belang van vrijheid en vrede uit te leggen.
 5. Maak een vrijheidsmonument: Laat de kinderen hun eigen vrijheidsmonument maken van klei, papier-maché of ander materiaal. Dit kan een mooi aandenken zijn aan deze speciale dag en laat je kinderen op een creatieve manier nadenken over vrede en vrijheid.
 6.                                                                                                  

 7. Schrijf een brief aan een veteraan: Laat de kinderen een brief schrijven aan een veteraan om hun dankbaarheid en respect te tonen voor hun bijdrage aan de vrijheid. Het kan een kleine maar voor een veteraan betekenisvolle actie zijn.
 8. Organiseer een vrijheidsspelenmiddag: Organiseer leuke activiteiten zoals estafetteraces, zaklopen, touwtrekken en andere spellen die de kinderen aanmoedigen om samen te werken en te genieten van hun vrijheid.                                       
  Leestip: Oud Hollandse kinderspelletjes en leuke kinderspelen
 9. Bak cupcakes: Laat de kinderen cupcakes bakken en versieren met een vrijheids-thema. Dit kan een leuke en smakelijke manier zijn om de dag te vieren.
 10. Bezoek een oorlogsmonument: Bezoek samen met de kinderen een oorlogsmonument om respect te tonen voor degenen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid.
 11. Maak een herdenkingskrans: Laat de kinderen bloemen plukken en samen een herdenkingskrans maken om te plaatsen bij een oorlogsmonument of andere locatie die symbool staat voor de vrijheid.
The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips tegen zwangerschapsvlekken
Volgend artikelTips voor een leuke picknick met kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in