gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het weer laat veel te wensen over. Gelukkig kun je je binnen volop vermaken samen met je gezin. Ga bijvoorbeeld bakken met peuters makkelijk en snelle koekjes, zonder veel geklier.

 

Peuters vermaken

Het is algemeen bekend dat peuters snel hun aandacht verliezen. Toch is het voor jou als ouder belangrijk om leuke dingen te doen met je peuter. Ook dingen die misschien net iets langer duren. Op die manier leert hij of zij wat wachten en geduld is. Je kunt kiezen voor het leerzame spelletjes zoals Brain Train van Smart Games of je doet iets heel anders. Duik samen met je kleuter de keuken in om heerlijke koekjes te bakken.

 

Bakken met peuters makkelijke en snelle koekjes

Misschien denk je dat het heel omslachtig is om met een klein kind iets leuks te bakken. Ik beloof je dat onderstaand recept binnen 5 minuten klaar is (zonder baktijd) en dat het ook nog eens leuk om te doen is. Bovendien is het redelijk gezond en een topidee als tussendoortje voor je peuter. Wedden dat jullie onderstaande koekjes vaker gaan maken?

 

Benodigdheden

 • Kleine koekjes uitstekers
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Bord
 • Klein schaaltje
 • Beker
 • Silicone kwast

 

 

Ingrediënten

 • Bladerdeeg
 • Ei
 • Poedersuiker (optioneel)
 • Appelmoes

Bakken met peuters makkelijke en snelle koekjes koekjes

Koekjes bakken met peuters

Zoals je ziet heb je niet veel nodig. Het is eigenlijk heel simpel.

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Haal twee plakjes bladerdeeg uit het pakje en laat deze ongeveer 5 minuten ontdooien. Let op: niet te lang laten ontdooien, anders wordt het plakkerig en lastig te verwerken
 3. Laat je peuter met de koekjes uitstekers leuke vormen uit het bladerdeeg steken en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat
 4. Klutst in een beker een eitje los en bestrijk de bovenkant van de vormpjes met het ei
 5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 10 minuten zijn de koekjes al klaar (dit kan per oven verschillen, maar houd er rekening mee dat het niet lang duurt, aangezien het om kleine koekjes gaat)
 6. Bestrooi de koekjes nog even met een laagje poedersuiker (optioneel)
 7. Serveer op een bord met een schaaltje (verse) appelmoes

 

Je peuter kan de koekjes in de appelmoes dompelen, waardoor het lijkt alsof hij een heerlijke appelflap eet (maar dan zonder stukjes appel). Je ziet het: lekker, simpel, makkelijk en zonder verder geklier.

Bakken met peuters makkelijke en snelle koekjes 1

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMoeder worden op je 40ste of later? Dit zijn de voor- en nadelen
Volgend artikelAlleen spelen is goed voor kinderen

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in