We leven in een beetje gekke tijd door alle commoties en maatregelen rondom Corona. De kinderen zijn de hele dag thuis en moeten de dag op een leuke manier door zien te komen. Daarom deel ik vandaag mijn recept Amerikaner koekjes maken met kinderen.
Table of Contents
Amerikaner, een Duits koekjes recept
Als je wel eens in Duitland komt (nu natuurlijk niet, want we blijven allemaal in eigen land) dan ken je deze koekjes misschien wel. Eigenlijk moet ik niet koekjes zeggen, maar koeken. Een Amerikaner is namelijk een best wel grote koek. Het zijn hele eenvoudige koeken, die door het glazuur lekker smaken. Nu is het geen toeval dat ik dit recept deel, ik maak heel veel Duitse recepten aangezien ik van oorsprong uit Duitsland kom 😉 Benieuwd naar wat ik nog meer maak? Neem dan eens een kijkje op mijn andere website in de rubriek recepten
En dat glazuur, daar zit het hem nu juist in. Het glazuur kan namelijk gedecoreerd worden. Dat kan in een bepaalde stijl of een bepaald thema. Aangezien het nu bijna Pasen is, hebben wij vooral Paas Amerikaner gemaakt. Daarnaast is mijn dochter nog een beetje los gegaan en heeft ze zich uitgeleefd met als thema Mondriaan, hamburger (beetje abstract) en lente.
De koeken zijn dus niet alleen lekker, maar zorgen ook voor veel vermaak van kinderen. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt. Ideaal om jong en oud (mijn dochter is 18) een tijdje zoet mee te houden.
Benodigdheden
Bakplaten
Bakpapier
Mixer
Kommetje
Zeef
Eetlepel
Theelepel
Recept Amerikaner koekjes
Ingrediënten
- 100 gram Boter
- 100 gram Suiker
- 1 pakje Vanillesuiker
- 1 snufje Zout
- 2 Eieren
- 1 pakje Vanillepudding kloppudding
- 4 eetlepels Melk
- 250 gram Bloem
- 3 theelepels Bakpoeder
Voor het glazuur
- 200 gram Poedersuiker
- 2 - 4 eetlepels Citroensap of water
- Versiering kleine smarties, hagelslag, kleurstof, eetbare oogjes...
Instructies
Deeg
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Zet een bakplaat met daarop bakpapier klaar
- Voor het deeg meng je de suiker en boter met vanillesuiker. Mixen tot het een smeuïge massa is geworden
- Voeg dan de eieren toe en een snufje zout
- Meng de vanillepudding met bakpoeder en bloem
- Voeg het bloemmengels lepel na lepel toe aan het beslag, terwijl je langzaam mixt
- Tussendoor de melk lepel voor lepel toevoegen
- Het deeg wordt met een eetlepel op het bakpapier geschept, hoe ronder het hoopje deeg hoe beter (al moet ik eerlijk zeggen dat dit best lastig voor elkaar te krijgen is). Houd er rekening mee dat het deeg uitloopt, dus plaats de hopen niet te dicht naast elkaar
- De koeken worden ongeveer 15 minuten gebakken
- Na het bakken af laten koelen en ondertussen glazuur klaar maken
- Voor het glazuur wordt 100 gram poedersuiker genomen en gemengd met ongeveer 1 – 2 eetlepels citroensap of water. Ik heb het niet precies gemeten, maar het moet een redelijk dikke pap worden
- Verdeel het glazuur op de vlakke kant van de koeken en laat de kinderen dan versieren
- Wil je net als mijn dochter en ik hebben gedaan op de koeken ‘tekenen’? Laat dan het glazuur eerst hard worden (dat duurt 1 – 2 uur)
Laat je me weten als je het recept hebt gemaakt en wat de kinderen ervan vonden? Een foto op social media met de hashtag tipsvoormama zou helemaal leuk zijn.
Anja
Laatste berichten van Anja (toon alles)
- Rocky het Paardje van Clementoni: schommelen, leren en plezier in één! - 6 november 2024
- Ontdek de jungle met de nieuwste Klorofil serie - 4 november 2024
- Ontdek de Smart Toys & Games winnaars Speelgoed van het Jaar 2024 - 23 oktober 2024
[…] Zoek je een ander leuk recept? Maak dan eens deze Amerikaner […]