De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken. Helaas zit in de meeste pannenkoeken bloem. Met dit heerlijke recept voor glutenvrije pannenkoeken kan elk kind genieten van een pannenkoek.
Table of Contents
Inspiratie voor recepten
Soms is het lastig om inspiratie te vinden voor het avondeten. Gelukkig kom je met internet een heel eind. Toen ik op zoek ging naar een recept voor glutenvrije pannenkoeken, kwam ik uit op de website van HelloFresh. Daar vind je talloze recepten die je probleemloos naar je eigen smaak aan kunt passen. Heb je een ingrediënt niet in huis? Dan laat je dat gewoon weg of je neemt er iets anders voor in de plaats. Dat heb ik ook gedaan met onderstaand recept. De pannenkoeken vielen geweldig in de smaak, ook al zijn ze gemaakt zonder bloem.
Recept voor glutenvrije pannenkoeken
Zoals gezegd wordt in dit recept geen gebruik gemaakt van bloem, waardoor het glutenvrij is. Als allergenen zit er wel melk (yoghurt) in verwerkt evenals ei. Houd hier rekening mee als je kind allergisch is. Verder kun je met onderstaand recept werkelijk alle kanten op, vooral wat de topping betreft. Mocht je nog een beetje inspiratie kunnen gebruiken, dan vind je hier ideeën voor zoete en hartige pannenkoeken.
Onderstaand recept is voldoende voor 2 kinderen (afhankelijk van de leeftijd en honger natuurlijk, want uit ervaring weet ik dat kinderen je de oren van het hoofd eten).
Benodigdheden
- Kom of diep bord
- Vork
- Pan
- Spatel
- Mes
Ingrediënten
In het oorspronkelijke recept staan toevoegingen zoals hennepzaad en kiwi’s. Hennepzaad heb ik niet in huis, dus dit heb ik weggelaten. Ik heb overwogen om dit te vervangen door chiazaad, maar weet niet of ik deze niet eerst moet laten weken. Het was overigens geen gemis, de pannenkoeken waren binnen no time op. Alhoewel ik veel fruit in huis heb, had ik dus geen kiwi’s. Deze heb ik vervangen door banaan. Voor een beetje crunch heb ik op één van de pannenkoeken wat kokosschilfers gedaan, maar dat was wat minder lekker. De kersenjam is vervangen door aardbeienjam.
Verder heb ik standaard Griekse yoghurt in huis, omdat ik daarmee ontbijt. Je kunt voor onderstaand recept echter elke yoghurtsoort nemen die je in huis hebt.
- 1 Banaan
- 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
- 1 Ei
- Beetje bakpoeder
- Snufje zout
- Jam (smaak naar eigen keuze, ik koos voor aardbei, omdat ik dit toevallig in huis had) of chocopasta
- Fruit (banaan, kiwi, aardbei)
- Klontje boter
Zo maak je de glutenvrije pannenkoeken
Prak de banaan met een vork in een kom of een diep bord
Voeg hier de yoghurt en het ei aan toe
Meng het geheel met de vork, totdat het ei helemaal opgenomen is in het mengsel
Verhit in een pan een beetje boter
Zodra de boter gesmolten is doe je (afhankelijk van de grootte van de pan) 2 – 3 eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan (je maakt dus kleine pannenkoeken)
Zet het vuur laag en laat garen
Is één kant bruin? Draai de pannenkoekjes dan met behulp van de spatel om. Let op: omdat er geen bloem in zit zijn de pannenkoeken heel luchtig en is het omdraaien minder makkelijk!
Is de andere kant ook bruin dan zijn de pannenkoeken gaar
Leg deze op een bord en smeer hier de jam of de chocopasta op
Garneer met fruit naar wens. Ik heb er plakjes banaan op gedaan, één pannenkoeken alleen met jam geserveerd en de andere heb ik voorzien van wat kokossnippers
Kleine tip voor moeilijke eters
Is je kind een moeilijke eter? Schaf dan een pannenkoekenvorm aan. Hiermee bak je pannenkoeken in een leuke vorm en wordt het eten voor je kind een stuk aantrekkelijker. Overigens kun je je ook uitleven met het garneren. Wat voor ons geldt, geldt ook voor kinderen: het oog wil ook wat. Hoe speelser het eten is, hoe leuker het wordt om het op te eten. Vooral met pannenkoeken kun je je helemaal uitleven wat garneren betreft.
Heb je nog vragen over dit recept? Laat het mij dan weten in een comment.
Anja
Laatste berichten van Anja (toon alles)
- Leuke en leerzame thuisactiviteiten met kinderen - 4 september 2024
- Crystal Memories van Dooky: maak een DIY herinnering - 2 september 2024
- Op avontuur met Sophie de Giraf: hiermee houd je je baby urenlang bezig - 30 augustus 2024
Wat een heerlijk recept! Lekker uitgebreid omschreven, dus dat kan alleen maar goedkomen!
Ziet er heerlijk uit. Jammer dat mijn glutenvrije zoon geen fruit lust 🤣.