Is je kind jarig en zoek je een lekkere traktatie? Of vind je het leuk om met de seizoenen mee te bakken? Maak dan eens dit lekkere recept uilen oreo cupcakes. Je kunt hiervoor elke smaak cupcake gebruiken die je zelf lekker vindt.
Table of Contents
Uilen, spannend en een beetje eng tegelijkertijd
Veel kinderen vinden uilen een beetje spannend en tegelijkertijd een beetje eng. Niet zo gek, want een uil kan haar hoofd bijna 180 graden draaien. Tel daarbij het feit dat deze beesten altijd voorkomen in enge films en je hebt de perfecte ingrediënten om je kind een beetje de stuipen op het lijf te jagen.
Recept uilen oreo cupcakes
Gelukkig zijn deze uilen oreo cupcakes alles behalve eng. De grote ogen zijn juist grappig en de cupcakes verdraaid lekker. Met onderstaand recept kun je 12 cupcakes maken. Wil je deze cupcakes trakteren en zijn er meer kinderen in de klas? Dan kun je het recept gewoon verdubbelen of verdrievoudigen.
Eigenlijk zijn de cupcakes redelijk snel gemaakt. De meeste tijd gaat zitten in het uit elkaar halen van de Oreo’s. Vooral als blijkt dat een groot deel van de koekjes al gebroken in de verpakking zit. Zorg dus dat je extra Oreo koekjes achter de hand houdt, want niets is zo ergerlijk als er uiteindelijk achterkomen dat je niet genoeg hebt om de cupcakes af te maken.
Je kunt deze uilen cupcakes overigens prima combineren met de griezelige spinnen muffins.
Benodigdheden
- Kom
- Mixer
- Weegschaal
- Rasp
- Papieren cupcake vormpjes (12 stuks)
- 2x Mes (scherp en gekarteld)
- Magnetron of pan om chocolade au bain marie te verwarmen
- Zeef
- Muffinbakvorm
- Taartrooster
Recept uilen oreo cupcakes
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 2 Eieren maat M
- 90 gr Suiker
- 120 gr Boter kamertemperatuur
- 190 gr Bloem gezeefd
- 110 ml Melk
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 3 theelepels Citroensap
- 1 theelepel Citroenschil geraspt
Voor de decoratie
- 24 Oreo koekjes
- 200 gr Chocolade puur of melk
- 1 zak hele kleine Smarties
Instructies
- Weeg alle ingrediënten en zet deze opzij
- Meng de bakpoeder met de bloem
- Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht of 195°C boven- en onderhitte
- Zet de cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
- Doe de boter (kamertemperatuur) in de kom en mix deze op de hoogste stand 3 minuten lang. De boter wordt vloeibaar en wit van kleur
- Voeg na drie minuten de suiker toe en ga weer 3 minuten lang op de hoogste stand mixen. De suiker moet helemaal opgenomen zijn door de boter.
- Voeg vervolgens een ei toe en mix 30 seconden op de hoogste stand. Dan kan het volgende ei toegevoegd worden. Ook weer 30 seconden op de hoogste stand mixen.
- Voeg tot slot het bloem-bakpoeder mengsel (gezeefd) toe, samen met het citroensap en citroenschil. Let op: doe dit met beleid, anders vliegt de bloem je om de oren. Mix dus op een lage stand.
- Je zult merken dat het deeg stroef en droog wordt. Voeg daarom de melk beetje bij beetje toe.
- Zet het muffinblik met de lege cupcakevormpjes in de oven. Doordat deze opgewarmd worden krimpt het papier een beetje en laat het minder snel los na het bakken.
- Als laatste nog eens 3 minuten op de hoogste stand alles goed met elkaar mixen.
- Haal de muffinbakvorm uit de oven en vul de cupcake vormpjes met het deeg.
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Aangezien ovens verschillen is het handig om na 17 minuten even te controleren of de cupcakes al klaar zijn.
- Zijn de cupcakes gaar? Haal ze dan uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen. Meestal zakken de cupcakes dan nog een stukje in. Heb je echt bolle cupcakes? Dan kun je er een glazen plank opleggen, zodat deze plat worden.
- Na 10 minuten zet je de cupcakes op een taartrooster.
- Tijdens het afkoelen kun je de decoratie voorbereiden.
- Halveer de Oreo’s met een scherp mes. Per cupcake heb je 2 Oreo’s nodig: twee helften met vulling en één helft zonder vulling.
- Je kunt de witte vulling nog iets witter krijgen door met het mes eroverheen te schrapen.
- Voor het doormidden snijden van de Oreohelften zonder vulling ga je als volgt te werk. Leg de gestructureerde kant van de Oreo neer en neem een gekarteld mes. Zaag hiermee 2 – 3x heen en weer. Neem het koekje vervolgens in je hand en breek het uit elkaar. Doordat je met het mes de breuklijn aan hebt gegeven wordt het een nette breuk.
- Maak vervolgens de chocoladeglazuur door de chocolade in stukjes te breken. Zet nu even in de magnetron of smelt de chocolade au bain marie in een pan.
- De chocoglazuur mag niet te vloeibaar zijn. Als deze een beetje stroperig is kun je aan de slag. Werk daarbij elke cupcake individueel af.
- Strijk op de bovenkant van de cupcake een flinke laag chocoladeglazuur
- Leg hierop de oreohelften met vulling
- De twee oreohelften zonder vulling worden rechtop tussen de ogen geplakt (het glazuur zorgt voor optimale hechting)
- Plak een gele Smartie rechtop tussen de oreohelften met vulling
- Tot slot neem je twee gekleurde Smarties die je als pupillen gebruikt en op de witte vulling legt.
- Een heel klein stipje chocoladeglazuur maakt het oog van de uil af.
Anja
Laatste berichten van Anja (toon alles)
- Ontdek de jungle met de nieuwste Klorofil serie - 4 november 2024
- Ontdek de Smart Toys & Games winnaars Speelgoed van het Jaar 2024 - 23 oktober 2024
- Herfstvakantie uitjes voor kinderen 0 – 6 jaar - 22 oktober 2024
[…] recepten die je kunt maken samen met je kind en passen bij de herfst? Maak dan eens deze heerlijke uilen cupcakes of deze gruwelijk lekkere spinnen […]