gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is geen nieuws dat fruit en groente gezond zijn. Desondanks eet de gemiddelde Nederlander hier veel te weinig van. Geen tijd om fruit en groente te schillen en te snijden is een veel voorkomende reden. Daarom is het drinken van vruchtensap een mooi alternatief.

De reden waarom er vernieuwde aandacht is voor vruchtensappen is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid anti-oxidanten. Die leveren veel voordelen op voor je lichaam. Je voorkomt de kans om ziek te worden en voelt je over het algemeen fitter en gezonder. Aan het einde van dit blog tref je een aantal verrassend lekkere recepten aan voor uiterst gezonde vruchtensappen.

Gezonde vruchtensappen die rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen

Tijdens het ontbijt of gewoon tussen de middag hoort vruchtensap een vast onderdeel van de maaltijd te zijn. Want het is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker. Bovendien zijn er veel verschillende vruchtensappen zodat je eindeloos kunt variëren. Op www.happyjuicy.nl staan sapjes die écht gezond zijn. Dat betekent onder andere ze op een bijzondere manier geperst worden. In de supermarkt worden snelle en goedkope methodes gebruikt. Hierdoor gaat een gedeelte van de vitamines verloren. Kies daarom voor een echte specialist die alleen kijkt naar de uiteindelijke kwaliteit van het product.

Anti-oxidanten ondersteunen je immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem is essentieel om lange tijd gezond te blijven. Wederom spelen anti-oxidanten hier een belangrijke rol in. Bacteriën en virussen liggen altijd op de loer om ons lichaam binnen te dringen. De coronacrisis heeft ons nogmaals op het hart gedrukt hoe belangrijk het is om hier rekening mee te houden.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat het immuunsysteem profiteert van de aanwezigheid van anti-oxidanten. Hierdoor ben je veel beter in staat om infectieziekten te lijf te gaan. Sap is dus veel meer dan alleen maar lekker. Het is een uitstekende manier om je lichaam gezond te houden en optimaal te genieten van wat het leven allemaal te bieden heeft.

Recept: vruchtensap van grapefruit met gember en wortel

Houd jij wel van een fris sapje met een bittere ondertoon. Dan is deze grapefruitsap met gember en wortel voor jou! Zoals bij de meeste sappen is het recept helemaal niet ingewikkeld. Dit heb je nodig:

  • 2 grapefruits
  • 5 wortels
  • 2 cm verse gember

Schil de grapefruit, maak de wortel schooen en snij alle ingrediënten in kleine stukjes. Stop alles in de sapcentrifuge en schud het sap vervolgens goed door elkaar. Eet smakelijk!

 

Recept: heerlijke wortelsap met een pittige en frisse twist

Wortels zijn uitzonderlijk gezond. Daarom tref je het vaak aan in vruchtensappen voor detox kuren. Dit recept is lekker fris door de citroen en de appel en heeft een licht pittige twist dankzij gember. Dit heb je nodig:

  • 500 g wortels
  • 1 appel
  • Citroensap
  • Gember

Maak de wortel schoon, schil de appel en snij alles in stukjes. Vervolgens stop je alles in de sapcentrifuge. Smakelijk drinken!

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDecember win 10-daagse: win leuke prijzen van VTech
Volgend artikelDecember win 10-daagse: win Peppa Pig Monopoly

10 REACTIES

  1. Heerlijk! ik maak ook vaak wortelsap en hier is iedereen dol op maar met gember erbij nog nooit gemaakt zeker eens proberen😉 bedankt voor de recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in