gefeliciTAART.nl - Black Friday

Op 10 maart is het Mario-dag, oftewel MAR10-dag. Afgeleid van het Engels, March 10th.  MAR10, lees je als Mario. Ter ere van deze dag vol sprongen en het beleven van te gekke avonturen met onze besnorde held vind je hieronder een aantal leuke weetjes over Super Mario door de jaren heen. Leuk voor jezelf (jeugdsentiment), maar net zo goed herkenbaar voor je kinderen.

 

Mar10 dag op 10 maart Mario-dag: ontdek het verhaal van Super Mario

10 maart, oftewel MAR10 is het Mario-dag! Een dag vol magische sprongen, unieke
verrassingen en het beleven van avonturen met de besnorde held.

 

Zo begon het verhaal van Super Mario

Super Mario debuteerde in 1981 in het speelhalspel Donkey Kong waarin hij nog simpelweg ‘Jumpman’ werd genoemd. Sindsdien gaat hij op avontuur op elk spelsysteem van Nintendo. Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 373 miljoen Super Mario-games
verkocht. Een behoorlijk aantal en de populariteit neemt niet af.

 

Van Jumpman naar Mario: zo kwam hij aan zijn naam

De allereerste Super Mario Bros.-game verscheen in Japan op 13 september
1985 voor het Famicom-systeem, en later voor het Nintendo Entertainment
System in Noord-Amerika en Europa.  Op een gegeven moment viel het magazijnmedewerkers van Nintendo of America op dat “Jumpman” nogal op hun huisbaas leek. Die huisbaas heette toevallig Mario, dus kreeg Jumpman een nieuwe naam: “Mario”!

 

Herkenbare details voor de jaren ’80

Toen Super Mario in de jaren tachtig zijn eerste
sprongen maakte, was de hardwaretechniek nog beperkt, waardoor Mario’s uiterlijk werd ontworpen om aan die beperkingen tegemoet te komen. Zijn blauwe overal en rode shirt zijn bijvoorbeeld gemaakt om zijn armbewegingen duidelijker te maken, terwijl zijn grote neus en snor zijn gezicht herkenbaarder maken.

 

Super Mario power-ups in verschillende Mario games

Naast de bekende power-ups als de superpaddenstoel en vuurbloem, heeft Mario nog heel wat andere power-ups leren gebruiken, waaronder:

Bee Mushroom (Super Mario Galaxy): Verandert Mario in een bij die kan zweven en op kleverige honingraten kan klimmen.

Wing Cap (Super Mario 64): Laat Mario door de lucht vliegen.

Super Bell (Super Mario 3D World): Verandert Mario in een kat, die tegen muren op klautert, vijanden krabt en naar de top van de vlaggenstokken klimt.

Super Leaf (Super Mario 3D World): Verandert Mario in Tanooki-Mario, die kan aanvallen met zijn staart!

 

Meer dan 20 miljoen levels in 1 game

De Mario-game met de meeste levels is Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch – er zijn meer dan 20 miljoen levels beschikbaar voor Nintendo Switch Online-leden!

 

Meest verkochte Nintendo Switch game

De meest verkochte game voor de Nintendo Switch is Mario Kart 8 Deluxe. Wereldwijd zijn er meer dan 52 miljoen exemplaren verkocht. Ongeacht leeftijd of spelervaring, iedereen kan meedoen met een potje Mario Kart. Met de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas beleef je nog meer raceplezier!

Mario in de hoofdrol

Andere Nintendo Switch-games met Mario in de hoofdrol:
New Super Mario Bros. U Deluxe: Ren, spring en stamp door 164 zijwaarts scrollende 2D-levels in traditionele Super Mario-stijl. Tot vier spelers kunnen samenwerken om munten te verzamelen en vijanden te verslaan op weg naar de vlag, of juist proberen om elkaar in de weg te zitten om zelf zo veel mogelijk munten in de wacht te slepen.

Super Mario Maker 2: Bouw zelf de levels waar je altijd al van hebt gedroomd en laat je fantasie de vrije loop. Deel je pronkstukken met vrienden en spelers van over de hele wereld.

Super Mario Odyssey: Maak samen met Mario een avontuurlijke wereldreis in 3D en gebruik zijn nieuwe moves met zijn maatje Cappy, om prinses Peach te redden en Bowsers trouwplannen te dwarsbomen.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury: Ontdek samen een wereld vol 3D Mario-plezier! Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden. Red de Sprixie-prinses en haar volgers in je eentje of met maximaal drie andere spelers. Inclusief het bonusavontuur Bowser’s Fury.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBad nemen als zwangere: hierop moet je letten
Volgend artikelVernieuwd Nijntje museum opent op 21 juni 2023

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in